Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

5 Ways To Boost Inspiration

 

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Ok, så i dag är jag helt galet oinspirerad. Det går liksom inte att klämma ur mig en endaste liten sak som jag vill göra som är kreativt. Helt sjukt hur det kan vända från den ena dagen till den andra.

Jag började med att ta bort pressen och istället göra en massa tråk-saker som ändå behöver bli gjorda. Så som att skicka fakturor, svara på emails, boka en matleverans och plocka ur diskmaskinen. Om jag ändå är helt oinspirerad så kan min hjärna få jobba så lite som möjligt för att kunna starta om resonerar jag.

Men efter ett tag blir även tråksysslorna för ja, tråkiga. Så förutom att tvätta sminkborstarna och gulla med Olive så behöver jag få fjutt på kreativiteten igen.

Då har jag ett gäng saker som jag gör för att fylla på mitt mentala inspirations konto;

1. Jag läser peppiga bloggar!

Typ Isabella Löwengrip, hon har alltid massor med bra business pepp på sin blogg som jag blir inspirerad av.

Jag tycker även att det är sjukt starkt av en kvinna att ha två små barn, massor med jobb, gå igenom en skildmässa men ändå vara power, pepp OCH att hon ekonomiskt sätt har lagt upp allting så pass bra för sig så att hon kan behålla hus, bil etc. Det är allt för många kvinnor som hamnar i riktiga ekonomiska hål när de skiljer sig. Nu vet jag att hon är ett extremfall eftersom hon givetvis alltid har tjänat bra och är en superentreprenör, men det är inspirerande ändå.

2. Jag googlar ”How to”.

Jag måste bli bättre på Photoshop! Inte för att retoucha, men för att ändra färger och få till riktiga snyggo-bilder när jag tar dem själv. När Ida plåtar åt mig (outfits) så redigerar hon och det är galet smidigt, för hon gör det precis som jag vill ha det. Jag vill att bilderna ska vara fina, men att människorna på bilderna ska se ut som riktiga människor. Inga smal-appar här inte!

Häromdagen när jag hade en liten inspirationsdipp så googlade jag just tutorials för Photoshop och lärde mig mer om hur jag kan påverka ljuset i mina bilder och hur jag får bättre skärpa när de kommer upp på bloggen. Score! Det tog kanske 2 timmar allt som allt, men det gjorde skillnad och det peppade mig verkligen.

3. Jag bollar idéer med vänner.

Ibland räcker det bara att säga till en kompis på Whatsapp att man har lite inspirationstorka och fråga vad de är peppade av just nu. Oftast får jag tillbaka bra förslag på TED talks, poddar, vassa artiklar och annat kul. Då brukar kreativitetsvätskorna börja flöda igen på nolltid.

4. Jag läser inspirerande böcker.

Självbiografier, How-to böcker och ibland bara ”The Secret”.

Ofta handlar det om att rensa hjärnan från tråk och öppna upp ögonen för resten av världen. Man kan inte alltid veta varifrån Inspiration kommer, men helt plötsligt finns den bara där och då är det viktigt att fånga upp den och göra någotning vettigt av den. Och orkar man inte läsa en bok så funkar en tidning bra det med, jag gillar oftast de lite matigare artiklarna i Vogue om inspirerande kvinnor eller hälsa.

5. Gå på en promenad och lyssna på en peppig podcast.

Jag kommer att ha så himla mycket tid när jag sitter och ammar sen, så just nu samlar jag på mig hur mycket podcasts som helst. Jag tar supergärna emot tips, det behöver inte bara vara bebisrelaterat utan gärna även business, relationer och allt annat som känns positivt.

Så sitter ni på en superinpirerande podcast, dela jättegärna med er!Vad gör ni när inspirationen tryter? Har någon ett riktigt supertips för att kickstarta peppen igen?

For the English version, please click below. 

Today I’m having one of those totally uninspired days. I can’t seem to squeeze even the smallest bit of creativity out of my brain at the moment. It’s crazy how quickly inspiration and motivation can change from one day to another.

It’s crazy how quickly inspiration and motivation can change from one day to another.

What I always start off with when I’m having a day like today is to get some really boring chores done. Like answering emails, unload the dishwasher, send invoices and washing my makeup brushes.  Just to give my brain a bit of a break and just to run on auto-pilot for a while to reset. It removes a bit of pressure since it’s really hard to be inspired when you feel like you are forced to be creative.

If this doesn’t re-set my inspirational mind,t hen I have a few tricks up my sleeve to get the creative juices flowing again;

 

1. I read positive and exciting blogs that inspire me.

I love reading about business and mindfulness. It’s really exciting when bloggers are doing well and I can feel really motivated by other people’s success.

There is a Swedish blogger called Isabella Löwengrip. She is a super entrepreneur with several businesses in her 20s with two small children, a massive house, drives a Porsche and is unfortunately in the middle of a divorce. But she is coping so well and because she has set her life up in such a way, she can get divorced but still keep her house and continue like normal in all other aspects. It’s inspirational to ready about her journey and even though we are not all in her financial position, there are quite a lot of small little tips and tricks out there for other women who are going trough a divorce or just going trough a rough time.

2. I Google ”How to:s”

I really need to get better at Photoshop. Not to retouch people, but to change colours and moods, so I can get my pics here on the blog to the best possible standard. When my photographer Ida shoots my outfits, she does all the retouching, but all other photos I edit myself and it makes such a difference just knowing a few tips and tricks.

The other day when I felt a bit uninspired I googled Photoshop tips and found out how I can play more with the light in my photos and how to get the pictures sharper here on the blog. Score! It took me maybe an hour and I really got loads out of it.

 

3. I ask my friends for ideas and inspiration.

Sometimes all that’s needed for me to get going again is to send off a Whatsapp to a close friend and just ask what inspires them at the moment. Most of the time I will get sent a great TED talk, maybe a quote, podcasts, great articles and lots of other fun things. And all of a sudden I feel inspired again!

4. I read inspiring books.

Self-biographies, How-to books and sometimes iI just pick up ”The Secret”. It’s all about widening our worlds and see all the possibilities that are actually available to us. And if I don’t have the energy to read a book, I pick up a magazine. I find the longer articles in Vogue about inspirational women or health really interesting.

You never know where inspiration might come from, but as soon as creativity strikes it’s important to harness it and put it into good use.

5. I go on a walk with Olive and listen to a really positive podcast.

I have a lot of breastfeeding time ahead of me in fall, so I’m in the middle of collecting as many great podcasts as I can fin. If you have a great tip, please leave a comment. They don’t have to be baby-related at all, I love listening to business, mindfulness, relationship or anything else that is positive and makes me feel good.What do you do when you lose your inspiration? Do you have any super duper tricks on how to get your creativity to kick into gear again?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Åh vad kul att folk tipsar om poddar, har som mål att hitta någon jag gillar i sommar.

  Blir också inspirerad av Bella, dock inte av kommentarsfältet i hennes blogg. Då blir jag lite mörkrädd över hur kvinnor är mot andra kvinnor. Konstruktiv kritik har jag inget emot men nätmobbning är inte ok. Kommentarena som haglar där inne nu kring modellen är väldigt nedvärderande tycker jag.

  Angelica 2017-06-29 18:39:23
  Svara
  • Svar på Angelicas kommentar.

   Jag håller VERKLIGEN med dig, hennes kommentarsfält är läskigt! Att folk kan hålla på och mobba varandra sådär är skrämmande. Undrar om hon kan göra någonting åt klimatet i kommentarsfältet eller om det bara kommer att eskalera?

   Tess 2017-06-29 22:31:58 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Ja precis! Och det är ju både mot henne och andra kommentatorer. Det är folk som har skrivit att hon inte borde tillåta dessa elaka kommentarer och nu har hon ju nån som hjälper henne godkänna kommentarer men jsg tycker ändå det är fel att HON ska behöva göra det. Folk måste ju lära sig att bara för att man sitter bakom en skärm så kan man inte skriva vad som helst.

    Men glad att hon inte ger upp utan fortsätter blogga. Don och hennes blogg är de enda jag läser regelbundet och jag tycker att ni båda är grymma! 🙂

    Angelica 2017-06-30 06:58:09
    Svara
    • Svar på Angelicas kommentar.

     Jag håller helt med, det är som att männsikor tappar all sans när de är bakom en skärm. Saker de aldrig skulle säga i verkligheten kommer fram och de djupaste hålen av vissas inre blottas på ett ganska så läskigtt sätt. jag hoppas att trenden blir att folk blir mer uppmärksamma på vad som är ok och inte ok att skriva i kommentarer och allmänt online. För ofta får trollen tyvärr härja fritt.

     Tess 2017-07-12 15:17:19 http://tessm.metromode.se/
     Svara
 • Veckans Bläcka 🙂 Som utlandssvensk (bor i Sydney) gillar jag att höra från andra i liknande sits 🙂

  Jossan 2017-06-28 23:05:04
  Svara
 • Hej, var har du köpt den fina klänningen som du har på bilden?

  Anna 2017-06-28 21:35:01
  Svara
 • Podcast jag gillar:
  -Happier with Gretchen Rubin (så bra!)
  -The Chalene Show (vissa av dem är riktigt motiverande, andra är för amerikanska 🙂 )

  Sara 2017-06-28 20:31:55
  Svara
 • Pepp vet jag inte, men ”glömma verkligheten” funkar med Sveriges radios dokumentärer speciellt P3-dokumentär. Jag bor utomlands, dock i norden, men kan inte förstå att de inte skulle funka också i UK. Senast lyssnade jag på Bonnie & Clyde, verkligen spännande att följa dessa gangstrars tragiska liv.

  Frizz 2017-06-28 20:08:56
  Svara
 • Hej! Här kommer podcast-tips;

  – Hanna och Amandas podd
  – Historiepodden
  – Bildningspodden (så bra teman och topics!)
  – Kakan Hermanssons podd (beauty, beauty, beauty)

  lisa 2017-06-28 17:52:56
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind