Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

The First Piece of (Weird Looking) Furniture In The Nursery

For the English version, please go to the bottom of the post.

Men vad är det här för UFO som hänger på väggen i Froggys rum? 

Om du hade frågat mig för ett par månader sedan så hade jag nog gissat någon form av förvaring möjligvis. Men numera är jag ju helt absorberad av babyvärlden och ser direkt att det ju är ett vägghängt skötbord.

Coolt eller hur?

Helt galet praktiskt om man som oss har en lite udda vägg som annars bara skulle stå tom, eller om du helt enkelt har ont om plats och inte vill ha skötbordet framme hela tiden.

Vi tänkte mest att det var praktiskt att inte ha någonting som var allt för mycket i vägen och jag har övat på att hålla Olive i ena armen medan jag fäller in och ut skötbordet. Det funkar galant!

Sedan har jag ju plats för alla de viktigaste grejorna på hyllorna över. Hittills har jag samlat på mig blöjor, rumpsalva, bomull, bebis tops och så får Froggys första gose hänga ut med den nya baby monitorn som Garth annars inte kan sluta leka med.

Apropå på Olive, kan ni spotta vår lilla snorkfröken på bilden? Där ligger hon och sover gott medan jag bloggar i min lilla kontorshörna. Efter att hon har sovit ett tag så luktar hon nygräddade småkakor och jag svär att hennes tassar luktar popcorn. Jag kanske är en smula partisk, men jag tycker verkligen att hon luktar riktigt gott.

Vi kanske skulle ha döpt henne till ”Cookie” istället?

 

Nu har vi en (gung)stol, ett skötbord och även barnsängen på plats i rummet, dock står allt hullerombuller eftersom att vårt j*kla takfönster har bestämt sig för att börja läcka igen för fjärde gången. Killen som satte in det var en riktig cowboy, så nu får han inte ”fixa” något mer utan vi tar in någon annan istället.

Tur ändå att det hände nu och inte när lillskrutten sov här inne.

Tycker ni att det är intressant att se hur Froggys rum växer fram eller föredrar ni ett inlägg med det färdiga resultatet senare istället?

Det nya skötbordet kommer från by BO och vi beställde det online utan att veta att det är en svensk firma. Sjukt patriotiskt av mig. 

For the English version, please click below. 

You might wonder why there is a weird UFO hanging on the wall in Froggy’s nursery. 

If you would have asked me a few months ago I would have guessed it was some kind of spacy storage unit, but now when I’m a full-fledged citizen of baby world I know that this is nothing else than a wall hung changing station.

 

Pretty cool though?

This is a very practical solution if you like us, have a strange bit of wall where nothing else really fits or if you are running out of space in the nursery. Changing stations are kind of boring, but very practical for both changing all the smelly nappies and to store all those lotions and potions tiny humans seem to need to survive.

I really like that it folds away when we don’t use it and I have been practising holding Olive on one arm and at the same time opening and closing it. It’s actually really easy and it could not be more happy with this piece of baby kit.

As you can see I have already accumulated nappies, bum lotions, cotton wool and tiny q-tips. Froggy’s first little stuffed Ellie-friend get to hang out with the baby monitor (that I’m hiding since Garth can’t stop himself from playing with it).

Talking about Olive, can you spot my little tired pup in the photo? This is where she rests her little head when I’m working away in my office corner. I swear that she smells like cookies when she sleeps and I’m convinced her paws smell like popcorn. Maybe I’m just a biased doggie-mum, but I really think she smells good.

Maybe we should have named her ”Cookie” instead?

 

So now we have a glider chair, a changing station and actually even a crib in the nursery. Unfortunately, nothing but the changing station is in its place since our bloody skylight has decided to start leaking again, for the fourth time. The guy who installed it is such a cowboy and we are fed up with him ”fixing” it now and will get someone else in.

Lucky it didn’t happen when out little Frogster slept in here. So I’m glad we are dealing with it now instead of later.

Is it interesting to see the progress in the nursery or would you prefer me just to do a post and show everything once it’s all done?

The new changing station is from a brand called ”by BO”. We had no idea it is a Swedish company until we checked the manual. How very patriotic of me! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • hur gör du med vatten?

  W 2017-06-28 18:23:01
  Svara
 • Jag tycker min Iza luktar såå gott, speciellt när hon sovit och doften liksom ackumulerat sig.. kan ligga i sovrummet och sniffa doften av henne från under sängen där hon alltid placerar sig på natten. Jag tycker däremot inte andra hundar har nån speciell doft, hur konstigt är inte det? Nästan så att det sker nåt biologiskt. Och ja det mesta av doften sitter ju i tassarna, tycker inte det luktar popcorn men det är många som beskriver det så. Något sött och smörigt i alla fall 🙂

  Kul att följa hur ni inreder och få tips på prylar! Vi kommer nog ha ett skötbord över badkaret, känns mest praktiskt med tillgång till vatten och vi kommer bara bo kvar 3-4 månader i vår lägenhet efter födseln. Men det optimala vore ett vägghängt!

  Emma 2017-06-28 16:15:01
  Svara
 • Jättefin tjej, Olive!

  Du har så rätt, de flesta hundars trampdynor luktar just popcorn 🙂
  Många hundar har också en alldeles egen doft -rosenkörteln. Körteln sitter mellan ögonbrynen mot pannan, ibland vid tinningarna. En av mina hundar doftar medan den andra inte gör det.

  Vanja 2017-06-28 15:55:22
  Svara
 • Jättehäftigt skötbord och praktiskt att ha det på den väggen…tänk på att eventuellt ha någon sorts krok till blöjpåse eller blöjhink nära till hands för ibland kommer det ur dom små lite väl mycket poop som man snabbt behöver bli av med för att det inte ska hamna överallt och på ben och så…Bara ett litet tips… 😀

  Madelene R 2017-06-28 14:39:22
  Svara
 • Var tvungen att läsa om meningen om Olive flera gånger, trodde du skrivit ”kan ni spotta på Olive”. Satt bara och tänkte att nej, jag vill inte spotta på stackars Olive 🙁
  Och sen förstår jag inte resten? Varför luktar Olive gott? Känner mig så lost. Puss och kram

  Kristin 2017-06-28 14:26:58
  Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Det är min svengelska som spökar haha. Alltså, kan ni se Olive! Jag vet faktiskt inte varför hon luktar så gott, men det är något som händer när hon sover, om man lyfter upp henne så luktar hon kakor och popcorn. Jättekonstigt, men lite mysigt med.

   Tess 2017-06-28 16:32:30 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Har använt det ute på restaurang och tycker det är smidig. Första tiden blir det en hel del blöjbyten så då kan ni ju låta det vara nere om du vill slippa öppna och stänga hela tiden. Bästa är att det inte är vassa hörn som froggy kan slå i. Bra val!

  Anna 2017-06-28 13:01:47
  Svara
 • Jag gillar att se processen, många val är rätt men i och med att man kan behöva välja ett gör det funderingarna som leder fram till valet intressanta. Plus att jag gillar vägen fram till målet, att gotta sig i alla alternativ :p Sen vore det kul att se det färdiga resultatet också!

  Ida Marie 2017-06-28 10:11:01
  Svara
 • Så snyggt skötbord, älskar att den är stilren och knappt syns på väggen!

  Josefine 2017-06-28 08:42:34 http://jftak.se
  Svara
 • Åh va kul att se, har längtar efter dina inlägg barnrummet. Skulle gärna se det växa fram. Så man får se processen.

  V 2017-06-28 08:31:47
  Svara
 • Det är kul att se när rummet växer fram!

  Matilda 2017-06-28 06:54:04
  Svara
 • Hur långt är det? Ser så kort ut att det inte ser ut att vara praktiskt i mer än kanske fyra månader, men bilden är kanske missvisande?

  Så många saker som jag köpte med första bebisen som man sen insåg inte användes/eller enbart användes en kort period så att en annan variant hade varit mer praktisk.

  Annica 2017-06-28 01:44:06
  Svara
  • Svar på Annicas kommentar.

   Tänkte samma sak när det gäller längden… men bra att den inte var kort som jag oxå trodde. Min dotter vägrade ligga på skötbordet dessutom sedan hon började rulla själv så jag kan tycka att det är ett big ”commitment” att borra hål i väggen, men alla barn är inte lika aktiva ju :). Annars tkr jag att det verkar vara ett praktiskt skötbord som dessutom är snyggt, typiskt för svensk design 🙂

   I 2017-06-28 15:17:13
   Svara
  • Svar på Annicas kommentar.

   Det är nog bara vinkeln för den är längre än ett ”vanligt” skötbord.

   Tess 2017-06-28 09:46:49 http://tessm.metromode.se/
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind