Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bumpdate week 29 & Becoming ”That Kind Of Mum”

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej kompisar! Hur har er midsommar varit?

Det är galet hur prioriteringarna ändras just nu. Midsommar kändes inte alls särskilt viktigt, men att beställa hem storpack av blöjor och sätta ihop ett litet medicin-kit till Froggy kändes hur brådskande som helst. Jag som annars tycker att det typ är det roligaste på hela året. Det kan ju inte bara ha med alkoholen att göra. Jag hoppas verkligen att det handlar om hormoner  för jag vill helst inte bli en ”Jag-pratar-bara-om-min-bebis-bajs-mamma”.

Jag har alltid tänkt att jag skulle bli en sån där cool förälder som fortfarande är precis som vanligt, fast med ett barn på armen. Nu börjar jag inse att det är lättare sagt än gjort. Förlåt mig alla mammor där ute som jag har dömt i mitt huvud när jag själv var oförtående och naiv. Jag har nämligen en känsla av att det kommer att bli en hel del saker som jag svor att jag aaaaaldrig skulle göra när jag själv har barn som kommer att åka rakt ner i blöjpapperskorgen.

Dock tänker jag försöka dra ner mig själv till jorden och tänka på om jag pratar med en annan Mamma eller någon som kanske inte är lika intresserad. Jag har själv varit på andra sidan av den typen av konversationer och jag minns hur ointressant det är när man inte är där själv.

Ni som har barn, hade ni något som ni svor att ni aldrig skulle göra, men gör utan att skämmas i dag?I vecka 28 har jag

? Gjort ett test för att se om jag har gravid-diabetes. (Rutin på mitt sjukhus)

Jag var tvungen att dricka nästan en hel flaska Lucozade, vilket är en typ av sportdryck efter att ha fastat i två timmar och därefter bege mig till sjukhuset för blodprov. Jag som inte har druckit kaffein under hela graviditeten blev givetvis helt hyper av både socker och kaffeinpåslaget. Nu ångrar jag att jag inte propsade på att få göra min egna sockriga drink utan kaffein istället, det kändes så himla onödigt.
Bebisens hjärtljud var uppe i 155 och det märktes på allt sprattel där inne att hen var precis lika hyper som jag var när barnmorska undersökte.

Efter blodprovet så fick jag istället en sockercrash och kunde knappt prata med varken barnmorskan eller Garth längre. Nä, jag är glad att jag förhoppningsvis bara behöver göra den här undersökningen en gång.

?  Blivit ordentligt undersökt av barnmorskan.

Magen mäter precis rätt i skalan och just nu ligger hen med rumpan ner, så inte fixerad ännu. Men det är gott om tid, först i vecka 36 kan vändingsförsök komma på tal om skrutten inte har hamnat rätt av sig själv. Annars ser allting toppen ut och även om mina sammandragningar är väldigt jobbiga så verkar de inte påverka livmodern eller bebisen negativt. Vilket är väldigt skönt att veta.

?  Lidit en del av min foglossning.

Men jag vägrar att ge upp och kör promenader med mitt Belly Bandit band som hjälper till att hålla ihop och ge stöd till höfterna. Jag har även gått på min gravidträning och yoga som vanligt. Jag får bara skippa vissa av yoga övningarna som lägger vikten bara på ett ben eller känns fel. Jag tänker träna så länge jag bara kan, så är det bara.

?  Börjat känna mig gravid på riktigt.

Nu känns det i fötterna, magen börjar bli tung, händerna har börjat pirra litegrann. Jag har svårt att ta mig ur soffan utan att rulla runt som ett sjölejon och är helt enkelt mycket mer otymplig. Jag har även märkt att när jag blir hungrig så är jag VRÅLHUNGRIG och måste äta orentligt med mat direkt för att inte crasha. Jag kan även somna sittande på en sekund efter maten.

Jag har även haft mina två första riktiga sur-dagar under graviditeten. Det spelade ingen roll vad jag gjorde, jag ville egentligen bara ligga i sängen med huvudet under täcket. Som tur var är Garth förstående och vi har båda faktiskt varit riktigt förvånade över hur glad och lugn jag har varit framtill nu.

?  Haft ett riktig disko i magen.

Froggy nyps! Jag vet inte hur, men det gör ont! Speciellt riktigt långt åt sidan vid min midja ungefär. Hur kan hen ens nå dit? Sedan hickas det där inne minst en gång om dagen, viket är en väldigt underlig känsla. I övrigt är det full rulle där inne på kvällar, mornar och dagar. På nätterna tar hen det faktiskt fortfarande ganska lungt, vilket är hur skönt som helst.

Det är gulligt, för så fort Garth pratar eller klappar som blir Froggy som tokig där inne och sparkar mycket mer än annars.

?  Bokat biljetterna till Kapstaden över nyår.

2 veckor blir det och Baby Chamberlain är redan inbokad på sin allra första långdistans flygtur när hen är 3 månader gammal. Det känns väldigt bra och även om det känns lite läskigt att resa så långt med bebis så tror jag att det kommer att vara nyttigt för oss.I vecka 29 ska;

?  Jag inse att det är mindre än 8 veckor till att Froggy är fullbakad.

Här i UK räknas vecka 37 som fullt gången och det ger oss exakt 2 månader nu att fixa det sista. Inkluderat att fixa hela barnrummet, köpa bil och packa sjukhusväskan. Hjälp! Jag som trodde att vi hade så himla gott om tid!

Nu börjar jag bli lite nervös inför födseln, det känns med ens så himla på riktigt!

?   Vi kika på vårt första dagis.

Här är det lite klurigt med dagisplats och även om vår lilla ska börja först när den är 2 år gammal så måste vi anmäla oss redan nu. Här är dagis dyrt och du måste välja ”rätt” dagis för att komma in på ”rätt” skola. Konkurrensen är stenhård, så det är bara att gilla läget och punga ut.

Vi har valt två dagis som ligger hyfsat nära som är ska ”feeders” till de skolorna som vi gillar. Helt galet att man ska behöva planera så långt redan nu.

? Vår fina spjälsäng kommer.

Vi har beställt två sängar, en lite större spjälsäng till barnrummet och en mindre variant som ska sitta på sidan av vår säng i vårt rum. På så sätt så vet vi att Froggy har någonstans att sova i alla fall det närmaste året.

?  Fortsätta organisera och boa.

Jag är en kliché! Garth med! I dag har vi spenderat hela dagen i källaren där vi har resnat ut, organiserat och flyttat runt. Mest för att allting från gästrummet ska få plats där nere, men även för att det kliar i hela kroppen av att vilja få ordning på precis allting i hemmet.

I fredags kom Garth hem och gapskrattade när han hittade mig på golvet i BH och trosor upp till magen i skönhetsprodukter i badrummet. Det tog sin lilla tid och Olive välte säkert varenda flaska jag staplade upp i högar (spara/slänga/källaren) men det känns sååå bra att det är gjort nu.

Nästa projekt är min garderob. Jag kommer nog aldrig att kunna vara lika hardcore med att rensa ut som jag är nu, så det är lika bra att ta tag i det resonerar jag.Hur mår ni? Preggo eller inte! Jag vet att i alla fall en av er har plussat och att en annan har fått möta sin lilla skrutt. Fantastiska nyheter, jag blir så glad när ni delar med er till oss andra!

I vecka ska jag sätta mig och svara på alla kommentarer igen, det var så varmt förra veckan att det helt enkelt inte blev av att sitta för mycket vid datorn, men nu ska det regna non-stop i flera dagar så jag säger till som vanligt så fort det finns svar uppe!

Ni hittar fler gravidveckor här;

Week 28 & Why Am I So Stinky?
Week 27
Week 26 & Thoughts of Body and Mind

For the English version, please click below. 

Hello my little honey buns, how was your weekend?

I have to say that I really surprised myself with my priorities this midsummer. Normally I’m the most organised and excited midsummer girl ever. We always have a party, I cook tonnes of food and celebrate all day long.

This time I spent my day ordering big packs of nappies and putting together a little medical kit for Froggy, and the scary thing is that I was completely content doing so.  I really do hope this is to do with hormones because I really don’t ant to stop being Tess and become one of those mums that only seem to talk about baby poop.

I always imagined myself as a ”cool parent” who basically will live my life and act exactly like normal, but with a baby on my hip. Now, I’m starting to realise that this will be a lot easier said than done. First I want to say sorry to all those mums I have quietly judged when I was naive and didn’t understand the whole baby thing. I have a feeling that most of those things I said I would neeeever do when I have kids, will go straight in the nappy bin.

However, what I will do is to make sure that I know who I am talking to and save poop and similar subjects to my conversations with other mums. I have been on the other side of these types of convos in the past and I know exactly how un-interesting they are for people who don’t have kids.

You guys who have kids, did you have anything you said you would never do, that you now do all the time with no shame?In week 28;

? I have had my glucose test for gestational diabetes. (C&W does it as a routine in week 28)

I had to drink almost a whole bottle of Lucozade (and it was pretty disgusting) after fasting for two hours and then go straight to the hospital for a blood test. I haven’t had caffeine at all during the pregnancy, so the mix of that and all the sugar made me really hyper. The baby’s heartbeat was up at 155, so I think it was just as affected by it as I was.

In hindsight, I should ‘ve asked to get to mix my own sugary drink instead. To skip the caffeine and all those nasty e-numbers in the Lucozade.

After the blood test, I completely crashed and could barely speak to Garth or the midwife before I ate something proper. I’m so glad that this hopefully will only be a one-time thing. And I’m keeping my fingers crossed for a good result.

?  I had a proper check by the midwife.

The bump measurement is spot on and at the moment Froggy is in breach with its bum facing down. There is plenty of time for that to change before week 36 when the baby really should be fixated head down. Everything else is looking great and even though I’m suffering badly from Braxton Hicks, it doesn’t seem to be affecting the cervix or the baby, so that’s great news. As long as the baby is ok, I can deal with anything.

?  I have suffered from my Pelvic Girdle Pain

But I refuse to give up and are still doing my Olive walks with the help of my belly bandit band to help to stabilise my hips when I walk. I also still go to two yoga sessions and a pregnancy work out every week. Sure I have to skip some yoga moves, but I have decided to stick in there for as long as I possibly can.

?  I have started feeling pregnant for real.

This shit is going down. I can feel my achy feet, the bump is getting heavy and I have thins weird tingly sensation in my hands. I also cannot get out of the sofa without making the movement and sounds of a seal. As soon as I get hungry I’m REALLY hungry, like an angry bear. And I have to eat a lot of food very quick to feel better, it’s also not to uncommon for me to sit down on the sofa after and fall asleep staright away. Garth obviously finds all of this hilarious…

What is not as much fun for my poor hubby is that I have had my first two proper preggo grumpy days. Nothing made me feel happy, I just wanted to stay in bed all day long and do absolutely nothing at all. To be fair I have been really calm and happy up till now, so I’m not too concerned about a day or two.

 

?  Froggy has had a baby disco in my belly!

The baby is pinching me from the inside, I swear! And it really hurst! Sometimes it’s all the way on the side of my belly, by my waist and it hurts so much that I shoult ”ouch!” and Garth thinks I’m in labour or something. There are also a lot of hiccuping going on. It’s such a strange sensation. I’m acyually really lucky that my little one is active in the morning, days and evenings, but seem to be sleeping well at night. Or I’m just too tired to notice, who knows…

 

As soon as Garth storkes or talks to the bump the baby goes crazy and becomes a little ninja. It’s seriously cute how those two are bodning already.

?  We have booked tickets to go to Capetown over New years.

We are staying for 2 weeks and it will be Baby Chamberlain’s first long distance trip abroad. The baby will be about 3 months old and we think that seems to be a pretty good time to go. At least it will bring us out from our comfort zone and challenge us a bit.In week 29;

?  I will most likely panic a bit over the fact that we only have 2 more months until the baby is full term.

A baby is counted as ready baked at week 37 here in the UK (38 in Sweden, don’t ask me why). So we have exactly 8 weeks to get the last things sorted, little stuff like getting a car and setting up the entire nursery. Maybe, we should pack a hospital bag too, that could be useful. Seriously, I’m starting to panic a bit now, I really though we had lots of time left.

…and then there is birth to think about.

 

?   We are going to see the first nursery in our area.

Itäs crazy that we have to sign up even before the baby is born even though Froggy will not go into daycare until 2019. But that’s just the way the cookie crumbles and we have to deal with it. If we want our child to go to a good school it will need to go to a feeder nursery of the schools we like. Yes it will be painfully expensive, but it’s our child’s future, so we just have to suck it up. We are going to see two nurseries we like and hopefully one of them will feel like the right choice.

 

?  The crib will arrive.

We have actually ordered two baby beds. A proper crib for the baby room and a smaller little bed that sits on the side of our bed in the master bedroom. At least this way we know Froggy will have somewhere to sleep for at least the first year.

?  Keep on organising and nesting at home.

We are such a cliché! We literally spent all day today re-organizing and cleaning out the basement. Mainly to fit all the stuff from the former guest bedroom, but also because we both really feel the urge to get our home in order.

Friday night when Garth got home from work I was sitting cross-legged in my bra and panties on the bathroom floor bump-height in beauty products. I had a proper big clearout and put everything in three piles – keep/throw/basement. It took a long time and Olive knocked over every bottle these was, but now I feel great looking at my tidy shelves and the baby has it’s own drawer in the bathroom.

My next project is my wardrobe. I will never be able to be as ruthless as I am at the moment, so it’s definatly the right time to take on the djungle of clothes I got in there. This might get intense…How are you guys doing? Preggo or not. I know that at least one of you got your Big Fat Positive and another reader just became a mother to a little girl. I love when you share your news with the rest of us.

This week I will sit down and answer all of your comments. I meant to do it last week, but the heatwave had me completely knocked out. So I just couldn’t put in too much computer time. But this week they are predicting mainly rain and cooler temperatures, so I will let you know as soon as my answers are up.

Find more pregnancy updates here;

Week 28 & Why Am I So Stinky?
Week 27
Week 26 & Thoughts of Body and Mind

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej, skulle vara kul att veta vad det var för olika produkter i medicin-kittet som du satte ihop 🙂

  Klara 2017-06-29 12:44:47
  Svara
 • Har 2 barn, varav en snart 3 månader, men blev aldrig ”that kind of mom”. Har inte diskuterat överdrivet med detaljer om mina bebisar med någon vän eller familj. Jag tror att min vardag handlat så mycket om barnen så när jag väl pratade med vän/familj ville jag prata om annat. Däremot har jag klagat hur tufft det är att vara 2 barns mamma och sagt till vänner som inte har barn att njuta av friheten – något jag tyckte var konstigt att andra gjorde innan jag fick barn…. Jag har också lärt mig så mycket och blivit så mycket mer ödmjuk inför andra föräldrar; döm ingen annan, du har ingen aning vilken dag de haft! Du kommer att bli en jättebra mamma Tess!

  Sara 2017-06-27 21:13:19
  Svara
 • Jag gjorde exakt ALLA ohäftiga klichégrejerna jag trodde jag skulle ducka. Jag trodde liksom att när graviditeten var över skulle jag ”bli mig själv igen”. Glömde visst att då skulle jag ta hand om en gallskrikandes bebis 24/7 som hade ont i magen. Allt handlade om amning, flaskor, raptekniker, massera ut små fisar, svettas under amning på publika platser.. jag var så orolig och ängslig och var för trött och ofokuserad för att kunna ta in omvärlden. Jag sov 2-3 timmar per dygn i 2 månader och det knäckte mig totalt. Det var liksom omöjligt att vara chilli vanilli. Jag blev mig själv igen efter 2 år både fysiskt och psykiskt. Då ledsnade jag rejält på bebissnacket också. Äntligen ? man får vara tålmodig med sig själv.

  Nanna 2017-06-26 20:01:54
  Svara
 • Jag har haft foglossning sen v10 (är nu v35) och trodde tillobörjamed att det va bara att bita ihop eftersom min barnmorska och GP inte kunde komma med några råd utan sa bara ”ja så är det bara”. MEN v15 bytte jag till en privat barnmorska här i London och föreslog att jag skulle gå till en osteopath. Det har hjälp SÅÅÅ mycket. Jag går fortfarande var 3 vecka och det gör en sån skillnad. Tack vare honom har jag kunnat fortsätta träna och vara like aktiv som vanligt. Googla en som specialiserar i graviditeter det finns säkert nära er annars kan jag rekommendera Matt Wood på The Clinic I Southwark. Hoppas att det hjälper!

  Emma 2017-06-26 17:24:55
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag tycker själv att min foglossning har blivit bättre bara genom att följa lite olika ”regler”. Nu känner jag faktiskt av den väldigt sällan. Vad glaet att få det redan i vecka 10, tur att det blev bättre!

   Tess 2017-07-12 15:30:15 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Åh redan v 29 för dig alltså! Såå roligt! Skönt att ha nått dit att ni vet att barnet sannolikt skulle överleva om det skulle födas för tidigt nu. Så tänkte iallafall jag när jag närmade mig v 30! Apropå hur man ändras när man fått barn, jag var också en sån som ville fortsätta leva ”som vanligt”när bebis kommit…….hehe…..jag kan säga att först året är som att gå lite i ide. Allt kretsar kring bebisen och man blir lite knasig 🙂 och sjukt tråkig i sina vänners ögon (de som inte har kids då) Jag älskade att resa världen runt förut men min reslust försvann i takt med att man hittar ett fungerade mat-sov schema hemma i sin vanliga miljö. Allt blir liksom uppochner i nya miljöer med bebisen och Är man en rutinmänniska med kontrollbehov som mig så visade det sig vara sååååå mycket lättare att bara hålla sig hemma. Gud så tråkig jag låter nu men jag prioriterar att få sova gott och resa kan man ju alltid göra sen resten av sitt liv tänker jag 🙂

  Elisabeth 2017-06-26 15:16:00
  Svara
  • Svar på Elisabeths kommentar.

   Jag förstår absolut, jag känner redan lite så. Det är mysigt att vara hemma och ”boa”. Som tur var får nästan alla mina vänner barn samtidigt, så vi kan tråka ut varandra haha. Men jag hoppas på att kunna hitta en någorlunda bra balans sen.

   Tess 2017-07-12 15:31:45 http://tessm.metromode.se/
   Svara
  • Svar på Elisabeths kommentar.

   Precis. Ens prioriteringar ändras otroligt mycket, och det är ju som det ska. Bebisen behöver ju det. Då menar jag absolut inte att man ska tappa bort sig själv förstås, det tvivlar jag på att någon mår bra av.

   Med äldsta barnet sex år gammalt så minns jag mest att jag försökte se till att konversationer med vänner utan barn var blandade och försöker fortfarande se till att det är så. Bebisen är ju en stor del av ens liv så givetvis måste du ända få prata om bebisen (skippa kanske just bajs-färg-konsistens-form diskussionerna med icke föräldrar dock 😉 )

   Att bli förälder är ju det bästa någonsin på många sett, men en del av det är att man liksom växer upp och inser att jorden inte snurrar kring en själv. Man inser att ens tidigare prioriteringar var hyfsat bortskämda i jämförelse. Blir mindre självcentrerad helt enkelt. Att 8 timmars sömn råkar vara ultimat för en själv skiter ofta barnen i, resor blir allt eftersom inte längre semester men ändå härliga, att se till att bebisen får sova middag ordentligt blir många ggr mer viktigt än en kaffe på stan med en vän. Jag har till och med varit tvungen att missa ett bröllop för en väldigt god vän då min första bebis hade hög feber. Hon förstod aldrig det och tyckte att jag kunde lämnat hos en barnvakt (min man arbetade borta). Livet ändras och man prioriterar barnens bästa framför det mesta man tidigare tyckt varit viktigt. Det är ok att det blir så. Känner spontant att bilden av mammor som coola om de liksom bara är som tidigare fast med en bebis på armen är skit. Jag menar absolut ingenting illa när jag säger det dock! Vi är alla naiva innan vi är föräldrar på olika vis! ? Det är normalt. Mest att, dina prioriteraringar ändrades ju till en viss mån t ex när ni skaffade Olive, ett barn har ju ännu större påverkan i ens liv.

   Annica 2017-06-26 22:39:20
   Svara
   • Svar på Annicas kommentar.

    Vilken bra kommentar! Du har så rätt. Det är en stor föränding och man får räkna med att prioriteringar och valen i livet kommer att ändras precis lika mycket det. Men det hör väl till när man växer upp och vidgar sina vyer.

    Tess 2017-07-12 15:26:41 http://tessm.metromode.se/
    Svara
 • Tycker det är så härligt att läsa om din graviditet och upplevelse kring den 🙂

  Är inte gravid och mår ok, väntar på ett för mig stort besked i veckan så är väldigt nervös så håll tummarna för mig är du snäll 🙂
  Kram

  Angelica 2017-06-26 13:07:18
  Svara
 • Åh det låter som att det går jättebra för er. Så mysigt och roligt! Jag var också tvungen att göra glukosprovet och man hann ju bli riktigt hungrig! Däremot ska Froggy ligga högre i puls än en vuxen så hen mådde nog finfint ändå 🙂

  Alltså ta vara på ”boandet” fast försök att inte lyfta så tungt (själv flyttade jag bokhyllor ?) Är själv SÅ tacksam att hemmet var riktigt iordning i förväg – efter bebis har man bättre saker för sig (som att amma varannan timme haha).

  Förresten om du inte gjort det redan, gå med i Amningshjälpens slutna grupp på Facebook. Massor av kunskap där och bra att se återkommande vanliga frågor i förväg 🙂 Har hjälpt mig massvis!

  Återigen så himla roligt att följa din blogg just nu. Hoppas att du känner vilket bra jobb du gör!

  Alexandra Eriksson 2017-06-26 13:03:42
  Svara
  • Svar på Alexandra Erikssons kommentar.

   Tack fina du, det värmer verkligen att du tycker att bloggen är bra. Jag har gått med i amningshjälpens grupp och har redan lärt mig såå mycket. Väldigt häftigt ändå. Just nu håller vi på att sätta ihop bebisrummet och det är ju sååå roligt! Allting är så himla gulligt så att man bara dör!

   Tess 2017-07-12 15:35:45 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Lätt hänt att man blir lite kliché när man väntar första barnet tror jag ? På dagen innan mitt vatten gick så rensade jag i köksskåpen, det hjälpte nog till sitt lilla, precis som cykelturen ett par dagar innan ? Nu när Johannes är här (2,5 månad gammal) kretsar mitt liv kring honom. Han behöver mat från mig varannan timme och uppsyn och omvårdnad 24 timmar om dygnet. Finns liksom inte så mycket andra alternativ ? däremot är jag inte särskilt harig eller neurotisk som nog många blir, men det har nog hjälpt att min sambo har barn sen innan och därmed är lite mer rutinerad vilket har smittat av sig på mig.

  Matilda 2017-06-26 09:50:15
  Svara
 • Jag mår bra, går in i v7 på onsdag och ska få tidigt ultraljud den 11 juli för att se hjärtat och lugna mina nerver lite då jag fick MA tidigare i år. Känner inte så starka symptom så är såklart lite orolig, men håller alla tummar och tår att det går bra denna gång! 🙂

  Jennifer 2017-06-26 09:14:30
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind