Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

My 3 Best Summer Brunch Spots In London

For the English version, please go to the bottom of the post.

Brunch är lätt mitt favoritmål om dagen, gärna med ägg, avokado och gröna juicer någonstans riktigt mysigt med goda vänner.

Jag vet att många av er kommer till London i sommar, så jag tänkte passa på att rekommendera mina favoriter just nu. Efter att ha bott i London sedan 2005 har jag testat en hel del restauranger och favoriterna ändras ofta, men vissa består.

Det är 3 ställen som jag alltid kommer tillbaka till, speciellt på somrarna, inte bara för att maten är grym utan även för atmosfären och bra people watching.

1. The Ivy Chelsea Garden

På Kings Road hittar ni ett av flera Ivy som finns här i London och anledningen till att det här är en favorit hittar ni i namnet. De har nämligen en otroligt fin trädgård som man kan sitta i. På sommaren har du valet att sitta inomhus med dörrarna öppna, på verandan eller i själva trädgården. Det är värt att boka i förväg så att du hamnar precis där du vill.

Servicen är perfekt, maten jättegod och det är absolut inte så dyrt som man skulle kunna tro. En riktig storfavorit!

2. Chiltern Firehouse

Det känns lite som att sitta på en fransk bakgård när man befinner sig på Chilterns utegård. Lummigt, mysigt och ostronvagnen som står i ett hörn kan inte vara mer Instagramvänlig. Chiltern Firehouse är annars ett ställe dit jag gärna går och drinkar med tjejerna, men nu när jag varken kan dricka eller vara ute sent så är det brunchen som lockar.

Deras Egg florentine är gudomlig, servicen otroligt artig och snabb och man kan spana in både en och två bakfulla kändisar bakom stor solglasögon på helgerna.

3. Flotsam & Jetsam

Lite mer avslappnad än de två över, men alltid knökfullt.

Den här lilla pärlan precis vid Wandsworth park söder om floden är lätt ett av Londons bästa brunchställen och antagligen den restaurangen jag besöker allra mest. All mat är ekologisk och lagad med omsorg och kärlek och det märks. Deras unicorn latte är nog den mest Instagramvänliga drinken jag har sett och glöm inte att byta ut det vanliga brödet till din smashed avo & feta till deras hembakade cornbread.

Personlig service med många skratt från de glada kiwis som jobbar där gör att atmosfären är avslappnad trots att det är lång kö utanför. Här hittar ni bloggare blandat med lattemammor och en och annan viftig svans.

Har ni några riktiga sommarfavoriter som ni återkommer till? Det behöver inte vara i London utan rent allmänt?

För liknande inlägg, kika in dessa;

Le Grand Pigalle – My New Favourite Hotel in Paris
The 3 Best Restaurants For Brunch in New York
4 of My Favourite Cafés in London

For the English version, please click below. 

Brunch is by far my favourite meal of the day. Plate me up some avocado, eggs and add a green juice in a lovely location with good friends and I’m happy for hours. 

I have been living in London since 2005 and during that time I have tried out a lot of cafés and restaurants. Some great ones and some well, not as great. But there are a few favourites I always come back to and I thought I would tell you a bit more about my favourite brunch spots at the moment.

These 3 places are great in the summer since you can sit outside and both food and service is excellent.

1. The Ivy Chelsea Garden

Find one of the many Ivy at The Kings Road in Chelsea. The reason this particular one is a favourite is right there in the name – the garden. In the summer you can choose if you want to sit inside with the doors open, the terrasse or in the garden itself. I would suggest booking in advance if you have a particular spot you prefer.

The service is perfect, the food is great and actually not as expenice as you might assume. This is a massive favorite and I will spend a lot of weekends here enjoying preggo-friendly food with the Chelsea regulars this summer.

2. Chiltern Firehouse

The feeling at Chiltern’s outdoor is is that of a French back garden. Lots of plants, cosy atmosphere and the oyster carriage in the corner could not be more Instagram-friendly if it tried. In the past Chiltern Firehouse has been a place for me and the girls to go for drinkypoos, but since I can neither drink or make it past 9 pm at the moment, I frequent the slightly more pregnancy friendly brunches instead.

The make a mean Egg Florentine, the service is very fast and polite and also don’t forget to keen an eye out for hangover celebrities behind big dark sunglasses on the slightly more hidden tables. This is a great spot for casual people watching while catching with the girlfriends.

 

3. Flotsam & Jetsam

A slightly more relaxed option than the other two, but oh, so popular.

This little gem of a café is situated right by Wandsworth Park and is by far the best brunch place south of the river. All the food is organic and you can taste the love and care that has gone into preparing it. The unicorn latte is by far the most Instagram-friendly drink I have ever seen (very sweet though.. you have been warned) and don’t miss out on exchanging the regular toast that comes with your smashed avo and feta for their delicious homemade cornbread.

The service is intimate and relaxed. The mainly Kiwi staff always keep the atmosphere light and fun and you never feel rushed even though there is a queue outside snirkling down the street. Expect to see latte-mamas mixed with bloggers, gym buffs and one or two happily wagging doggie tails.

Do you have any favourite places you always go to for brunch? It doesn’t have to be in London, just anywhere really?

For more similar posts, check these out;

Le Grand Pigalle – My New Favourite Hotel in Paris
The 3 Best Restaurants For Brunch in New York
4 of My Favourite Cafés in London

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Min återkommande sommarfavorit är Sillen & Makrillen i Helsingborg, känns som att man sitter mitt i havet och har utsikt över Helsingör! Helsingborg när det är som bäst!

  Emilia 2017-06-22 19:38:19
  Svara
 • Hej tess. Jag har varit pa Chiltern innan men kvallstid. Kan man boka brunch. Har varit med vanner som bott pa hotellet innan men gott att det kan vara svart att fa bord (for middag). Och kanske svart att komma in till barren med. hur ar det runt brunch tid?
  Kram

  Bella 2017-06-22 13:41:26
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Emelie Walles
Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand