Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

3 Beauty Products I Love Right Now

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag måste erkänna att jag inte har någon lust att lämna hemmet alls just nu. Det är för varmt och det enda jag vill göra är att ligga i skuggan och läsa böcker.

Jag känner mig så himla lat, men det är ok. Jag köpte 3 stycken nya deckare häromdagen och har redan läst ut 2, det är få saker som är så avslappnande som att läsa en bok. Jag vet inte varför jag har dille på deckare just nu, antagligen för att de är ganska lättlästa med mycket spänning. Min hjärna pallar ungefär så mycket för tillfället.

Det är så skönt, nu när jag har släppt på pressen att prestera får jag inte dåligt samvete av att bara ta ett par timmar för mig själv längre. Jag har löst det genom att byta alla möten mot telefonsamtal, samtal mot emails och alla sociala emails mot Whatsapps. Jag går bara på events där jag får sitta, så inga pressadagar, men däremot luncher och liknande och ingenting på kvällarna. Castingar är det inte tal om alls nu utan om jag skulle få in något mer innan Froggy kommer (jag börjar bli lite för stor nu när jag är i 7e månaden) så är det bara direct bookings som gäller.

Så jag kan sköta i alla fall 80% hemifrån och utan resor runt i London så blir allt så mycket mer effektivt. Det har verkligen gjort att min tid är så mycket mer fokuserad runt att blogga och förbereda för bebis. Toppen!

På bilderna ser ni 3 produkter som går varma här hemma just nu.

Jag snöar in mig på specifika nagelfärger och just nu är den den här i ”Rose Gold” från IsaDora som gäller. Jag kan visserligen inte nå att måla tårna längre, så då tar jag istället med mig färgen när jag tar en pedikyr.

Ni kan hitta nagellacket här (adlink).

Ni kanske även minns att jag var sugen på att testa en Foreo, så det blev ett köp och jag är så nöjd. Det är det perfekta lilla redskapet att ha stående i duschen och bara lite lätt exfoliera ansikte och dekolletage med ett par gånger i veckan. Plupparna är mjuka och jag blir varken röd eller irriterad trots att min hud är lite känsligare för tillfället.

Ett bra köp helt enkelt.

Foreon kan ni köpa här (adlink)

Sist men inte minst är solskydd enormt viktigt både när strålarna bränner, men även som gravid. De dagar som jag bär smink och inte vill ha för mycket kladd på huden under blir det den här primern från Laura Mercier med spf 30 som räddar dagen. Jag har som vana att lägga på den allra först i min sminkrutin, så att jag aldrig glömmer.

Här hittar ni primern (adlink)

Vilka är era favvoprodukter för tillfället? Någon som har en bra UV-spray för håret? Jag skulle verkligen behöva ett tips!

Fler skönhetsinlägg hittar ni här;

5 Summer Makeup Products I Can’t Live Without.
7 Of My Most Loved Holiday Items
A Free Beauty Tip That Could Save You ££

For the English version, please click below.

 

I have to admit that I’m quite comfortable not leaving my home at all at the moment. It’s just soo bloody hot and all I want to do is to lie on a sun lounger in the shade and read books.

Yes, it does make me feel really quite lazy, but I’m 7 months pregnant and I will use that card to get away with as much as possible.

I bought 3 new thrillers recently and I have already finished two of them. There are few things as relaxing as reading a good book, and I dare you to try to check your Instagram at the same time, it’s impossible. So it’s actually one of the few things we can do these days that will take our entire attention away and let our brains focus on one thing only.

Now when I have truly let go of that constant little voice in my head telling me to do more and be better I can finally relax and just enjoy having some time to myself every day. I have switched my meetings for phone calls, calls for emails and any social emails for WhatsApp. And since I only do sit-down events during the day and no evening stuff or press days it’s really giving me so much extra time, I feel like I can get everything done in a day and relax too.

I’m also not going to any castings now. At 7 months pregnant I’m closing in on the pregnancy modelling window, but there might be a direct booking or two coming in before I go on my ”maternity leave” in August. We will see.

At the moment I can do 80% of my work from home and just skipping all the travelling around London is giving me plenty of time to focus on the blog and preparing for the baby.

Back to what this post was really meant to be about – 3 great beauty products I’m using all the time at the moment. 

1. I easily get obsessed with nail colours and at the moment it’s this IsaDora shade in ”Rose Gold” that I cannot live without. Sure, I can’t reach my feet anymore, but I just pop the bottle in my bag when I go for a pedi.

You can find my fav nails polish here (adlink).

You might remember from this earlier post that I was keen to try out a ”Foreo”. So I got one and have been using it since. It’s such a handy little tool to have in the shower and I use it 2-3 times/week to gently exfoliate my face and decolletage. My skin is extra sensitive at the moment so I can’t really use acids or anything harsh, so the Foreo is perfect. It leaves me with smooth skin and no redness at all.

 Get your Foreo here (adlink)

Last but by no means the lest – SPF. It’s super important to never miss a day of protecting our skin from the sun, especially in the summer and even more so when we are pregnant. However some days I don’t want to put on a full face of suncream under my makeup and then this product is excellent. It’s a Laura Mercier primer with SPF 30 and I have made it into a part of my morning routine to always put some on. Then I know I’m protected no matter where my day takes me. Very easy and not noticeable under makeup at all.

What are you waiting for, get your primer with SPF here (adlink)

Do you have any favourite beauty products at the moment? I’m trying to find a good UV spray for my hair, but I haven’t found the right one yet. Any recommendations?

Like this post? Find more of my beauty articles here;

5 Summer Makeup Products I Can’t Live Without.
7 Of My Most Loved Holiday Items
A Free Beauty Tip That Could Save You ££

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Tess,

  Grattis till familjelyckan! 🙂
  Jag hoppas verkligen att du unnar dig allt du känner för nu den sista tiden !

  Jag minns att jag planerade att sluta jobba två veckor innan planerad födsel och att det skulle bli så härligt att få unna sig långa promenader vid havet under sensommaren och svalka fötterna i havets strandlinje ( det blev dock mest skogen där det gick att gömma sig bakom en buske och kissa var femte minut haha)

  Jag skulle plöja serier på Netflix med gott samvete och ligga i trädgården med en bok. Hade jag tur skulle jag kanske gå över tiden med någon dag.

  Jag fick en dag vid havet sedan beslöt sig lillfian för att komma ut tidigare 🙁

  Det bästa som har hänt mig och hon är helt perfekt . Dock kan jag fortfarande längta tillbaka och sörja att jag inte slutade jobbet lite tidigare och fick det där sista lugnet för mig själv.

  Efter nio månader så sover hon fint mellan 22-07 och sover 2*45 minuter per dag. En av pauserna sover jag eller försöker gå en promenad och den andra går alltid åt till de dagliga sysslorna dom kan vara svåra att göra när hon är vaken. Ljudbok är det enda som fungerar nu.

  Åh passa på och njut! Det är så härligt att se att du och Garth verkar ha det så fint ihop och genuint tänker på att ta vara på den sista tiden innan födseln 🙂

  Anna 2017-06-19 23:31:46
  Svara
 • Kerastase Solei är superbra:)

  Pauline 2017-06-19 19:28:38
  Svara
 • Exuviance spf 50++ med fysiskt filter är min must have på sommaren. Bara man tar tillräckligt mycket på så håller den hela dagen! Är även vattenavvisande och har lite färg så man blir inte vit. 🙂 Din primer har bara kemiska filter, vilket kan orsaka pigmentfläckar i huden. Särskilt nu som du är gravid har du väldigt stor risk att få melasma och alla hudläkare rekommenderar fysisk framför kemisk solfilter om man har problem med/risk för hyperpigmentering. Det beror på att strålningen absorberas av de kemiska filtren i motsats till fysiska filter som reflekterar bort strålningen. Jag har melasma kvar sen tiden jag använde p-piller och inte var lika noga med vilken sorts solskydd jag använde, det är jättesvårt att få bort och tex laser och dermabrasions kan göra det mycket värre… Mitt är ganska ljust och har som tur är samma färg som mina fräknar så det ser inte så farligt ut, men det är ändå väldigt tråkigt att hudfärgen är ojämn. Jag brukar även ha hatt på mig, det är bra för håret också. Fläta eller låg knut och så på med en stor stråhatt. Om jag ligger ner lägger jag hatten över ansiktet. 🙂

  Maria 2017-06-19 18:40:37
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind