Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

A Serious Case Of Wanderlust

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag får inte riktigt resa så mycket mer i sommar, eller det går att flyga med en läkarlapp, men efter vad som hände på Kreta, så känns det bäst att stanna här hyfsat nära mitt eget sjukhus.

Vi funderar på att ta en liten staycation i Juli någonstans längs med kusten på antingen ett hundvänligt hotell, eller så hyr vi något för en långhelg. England är galet fint på sommaren om man har tur med vädret, så det blir nog jätte mysigt.

Jag vet inte hur det är med er, men själv blir jag nämligen direkt sugen på att göra något om jag vet att jag inte får eller bör. Så just nu vill jag bara resa iväg, äventyra och upptäcka världen. Helst klättra i berg, åka luftballong och snorkla…

Det var inte länge sedan vi kom hem från vår babymoon, så jag tror helt ärligt att det mest är för att jag vanligtvis i princip bara kan sticka iväg och nu är jag ”låst”. Då vill jag såklart resa ännu mer. Lustigt det där med psyket!

Jag har alltid varit så här med allt. Det som någon säger att jag inte kan göra eller kommer att klara blir jag ännu mer peppad att fixa. Jag gillar inte att ha regler och förväntningar på vad jag ”ska” klara och göra eller inte. Det blir bara mer av en morot om någon inte tror på att jag kan. Det är säkert därför jag bestämde mig för att modella även fast jag är en kortis.(Och lyckades, tjoho!).

Det blir en roligt utmaning då helt enkelt.

Nu är en graviditet såklart en helt annan grej. Jag vill ju absolut inte göra någonting som är dumt eller farligt när jag bakar världens viktigaste lilla människa. Så oroa er inte för att jag ska försöka rulta upp för ett berg eller simma med hajar den här sommaren. Men man kan ju drömma…

Istället tänte jag leva lite genom er och fråga vad för roliga sammaplaner ni har? Några coola resor, äventyr eller mest bara chill?

Jag tänkte även bjuda på lite guider från tidigare äventyr. Kanske ska ni till någon av dessa härliga ställen?;

My Guide To See Florence In 48 Hours

Guide To Guadeloupe

Guide To Barbados

Guide To Santorini

Mini Guide – 3 Days In Paris

 My Paris Guide #2

Vad tycker ni om min nya header förresten? Lite somrigare nu kände jag…

For the English version, please click below.

Sooo, you know when you are not really allowed to do something…. and it makes you want to do it even more?

That’s exactly what I feel like with travelling and exploring right now. After what happened in Crete I have decided to stay close-ish to my hospital for the rest of the pregnancy and even though I could probably fly with a doctors note, I don’t really want to risk it.

So I will be stuck in the UK for the summer.

We are thinking a staycation on the cost in a doggie friendly hotel or maybe even rent a little house. Just to chill out and get some fresh air.

…even though all I want is to hike mountains, travel by hot air balloon and snorkel in exotic waters. All the things I’m definitely not allowed to do right now.

My whole life I have gone against what people thought I should do or what I should be capable of. If someone said I was not going to succeed, then I wanted to do it even more. This is probably one of the main reasons why I decided to try modelling even though I’m a short-ass. And hey, I made it!

I see boundaries, rules and expectations as a challenge and I loooove a good challenge. I’m not competitive in sports or games, but very much in life. I’m so sure I should be able to do everything that I just won’t let any limitations stop me, no matter what it might be.

Of course, this is not the case when it comes to pregnancy. You don’t have to worry about me waddling up a mountain or jumping out of a plane anytime soon. I’m baking the most important little human beeing on earth and I am not going to jeopardise that in any way.

But a girl can dream…

…and live vicariously trough her blog readers of course.

So now I want to know all about your summer plans and all the fun adventures you have got ahead! 

And I also want to share 6 of my travel guides with you, in case you are going to any of these destinations.

My Guide To See Florence In 48 Hours

Guide To Guadeloupe

Guide To Barbados

Guide To Santorini

Mini Guide – 3 Days In Paris

 My Paris Guide #2

(some of the older ones don’t have an English translation I’m afraid, but feel free to use the ”translate” button on top of my header).

Also, what do you think of my new header? A bit more summer appropriate yes?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Förstår dig helt! Min son är 2 och jag längtar ibland efter mer äventyrliga resor! Det är underbart att få resa med sin unge och under hans första år har det redan blivit semestrar till Santorini,Miami, Rom, Amsterdam och Prag 🙂 Men jag drömmer om en härlig vandringsresa till Chile eller Nya Zeeland.Vi kollar på en vinterresa till Mauritius och nu är det all inclusive som gäller. Men det är bara att vänta på att samtliga ungar vuxit tillräckligt så att hela familjen kan njuta av äventyr ihop. Ska i sommar på en förlängd weekend med mina tjejkompisar till Mallis och är både förväntansfull och nervös! Ska bli underbart att komma iväg och bara få slappa men vet att jag kommer att sakna min son alldleles oerhört mycket!

  i 2017-06-17 19:11:23
  Svara
 • Jag ska segla. 🙂
  Kan rekommendera Wales om ni vill bila någonstans, jättefina stränder och kristallklart vatten och betydligt mindre folk än typ Brighton.

  Maria 2017-06-16 18:50:36
  Svara
 • Min semester ska fyllas med en Italienresa (Milano – Verona – Venedig) och två härliga sommarbröllop: ett på smögen och ett i Strömstad!

  Den nya headern är superfin, verkligen full pott! ?

  Natalie 2017-06-16 14:03:30
  Svara
 • Känner så igen mig i det du beskriver! Jag har precis varit i Barcelona och är nu gravid i vecka 29 så det blir en lugn sommar för mig med. Mina sommaräventyr får helt enkelt bestå av kortare resor och häng ute i Stockholms skärgård tillsammans med vänner över helgerna. De stora äventyren (förutom att föda barn) får komma sen!

  S 2017-06-16 09:10:31
  Svara
 • Är likadan med det där att längta bort och efter äventyr när man inte kan ? Känns svårt att ta semester när man är nystartad som företagare. Så hoppas att nästa år kan ge lite mer pengar i kappsäcken och därmed fler äventyr! ?

  Clara, Bossbloggen 2017-06-16 08:07:50 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Sitter faktiskt i Grand canyon och skriver detta, så jag är iväg på min sommarsemester! Landade igår och nu blir det 3,5 veckors roadtrip som slutar i Seattle.

  Johanna 2017-06-16 04:58:29
  Svara
 • Hej, som du säger London somrar kan vara riktigt bra! Men min man och jag har faktist precis gett oss iväg på en livs resa – vi har lämnat lägenheten i sydöstra London, sagt upp oss och nu är vi i västra USA, på väg till Hawaii, sen Australien i ett par månader och därefter resa runt i Asien. Vi vet inte ens vart vi kommer hamna – men det kännns kul att göra den här resan nu, innan vi skaffar barn/köper hus etc.
  Älskar bloggen – lycka till med allt!

  Cecilia 2017-06-16 00:56:23
  Svara
 • Jag och min sambo ska på road trip i USA i 3 veckor! Det blir LA, Las Vegas, San Fransisco och allt där emellan såklart! Längtar så mycket efter sol! Hoppas du får en lugn och skön sommar:)

  Kristin 2017-06-15 22:29:24
  Svara
 • Förstår hur du menar med psyket, tur att ni har er tripp till Kapstaden att se fram emot 🙂

  För mig blir det en vecka i Sydeuropa och en weekend i London 🙂 detta kommer nog bli mitt mest resande år hittills, var inte planerat så utan råkade bara bli så och jag älskar att resa men nästa år blir det nog lite lugnare 🙂

  Angelica 2017-06-15 22:27:49
  Svara
 • Med en snart 4-åring blir sommaren som följer: Furuvik, sommarställe, jordgubbsplockning och typ Liseberg. 😛

  Lite skillnad från innan barn när vi åkte runt och åt avsmaknkngsmenyer på stjärnrestauranger.

  Men en halvvarm hamburgare och en piggelin på Furuvik är trevligt det med 😛

  Irina 2017-06-15 21:03:30
  Svara
 • Vi ska faktiskt åka på en kortare sommarsemester till London, vart annars??!! Vi ska dit och lyssna på Adele och hennes sista konsert på Wembley, så det ska bli kul om några veckor. Hoppas på att vädret är fint i London då, inte så varmt och kletigt det ibland kan bli i juli.

  Maria 2017-06-15 19:57:47
  Svara
 • Hej från en följare sen långt tillbaka!

  Efter att ha byggt hus själva medan jag var gravid (och då menar jag inte när man ”bygger hus” men egentligen har man beställt nyckelfärdigt, utan på riktigt byggt) och sedan byggt garage, målat osv de senaste två somrarna så hoppas jag på en lat sommar vid en sjö! En helt oplanerad sommar med fint väder vid en sjö vore toppen! 🙂

  Lycka till med fortsatt bebis-bakande!
  Kram

  Cathrin 2017-06-15 19:34:23
  Svara
 • Hej Tess! Du får i alla fall ha en mysig sommar i London och England. Med sol, parker, bbq’s och mocktails 🙂 Det blir härligt det med!

  Jag och min kille ska precis till att köpa en liten husbil här i Sverige. Sedan ska vi ge oss ut på äventyr i Europa! Vi vill bara köra precis dit vi känner för – stoppa vid fina sjöar för ett dopp, äta god mat i alla länder och uppleva städer och landsbygden när den swishar förbi utanför rutan. Det ska bli så himla kul!

  Jag gillar verkligen din blogg så himla mycket och har läst jättelänge! Det är så kul att följa alla dina faser i livet. Keep up the good work!

  Kram kram!

  Ida 2017-06-15 18:55:21
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind