Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

I Crave Outdoor Living

For the English version, please go to the bottom of the post.

Finns det något bättre än att få vara utomhus på sommaren?

Här i London har vi en så himla tur att vi bor centralt men ändå har en fin trädgård att spendera tid i och en väldigt stor park runt hörnet. Men jag saknar ändå barndomens landställen…

På Mammas sida hade vi en villa i Arkösund nära Norrköping och på Pappas ett härligt hus med en enorm tomt på ön Arnö i Norrtäljes skärgård. Tyvärr har skildmässor och generationsskiften gjort att båda är sålda nu tyvärr, vilket svider lite i hjärtat faktiskt.

Så jag och Garth har planer på att skaffa något själva. Kanske inte just precis nu, men om ett par år. Vi velar mellan att skaffa något enkelt och hyfsat nära här i England, som vi kan köra till på helgerna. Eller…

Ett litet torp någonstans i Sverige, hyfsat nära en flygplats. Det vore mysigt för barnen att få lära sig svenska ordentligt och för oss att kunna ha en fot ”hemma”. Men det blir himla klurigt med Olive som då skulle behöva flyga massor (i lastutrymmet, det är jag himla osugen på).

Två andra tankar är att köpa något i medelhavet som vi kan använda lite året runt och att Olive alltid följer med en längre stund på sommaren eller om vi helt enkelt köper i Frankrike dit vi kan bila (genom tunneln) och det inte är några problem med vår tassfia. Det känns även lite friare att bara kunna hoppa in i bilen istället för att boka flygbiljetter och greja.

Många olika val som ni hör. Just nu är jag nog kanske mest sugen på att köpa något gammalt hus i Frankrike att renovera upp och njuta av under sommaren, lov och långhelger. Vilken dröm det vore!

Vi får se helt enkelt. Men någonting kommer det att bli, för vi tänker nog inte flytta ut från London på ganska många år som det ser ut just nu och jag vill verkligen att våra barn ska få chansen att spendera sommarloven i naturen. 

En till grej att lägga till på visions, mål och drömlistan! 

I collaget (adlinks)

Kudde – Classic Collection
Betongbänk – Living Story
Vit stol – Ethimo
Vitt Bord – Ethimo 

Vägglampa – Markslöjd 
Hängande kruka – Anne Black
Grå Solcellslykta – Star Trading
Vit Solcellslykta – Star Trading
Trädgårdsslang – Garden Glory
Lounge Bed – Ethimo
Hängstol – Sika Design
Hängmatta – La Siesta

 För fler inredningscollage, kolla in dessa inlägg;

9 Details To Make Your Home Feel Like New This Spring.
Nursery Wanties
Moodboard For Our Rental Flat

For the English version, please click below. 

We are so very lucky to live in central London and have a lovely garden to spend time in during the summer. We also have Clapham Common only a few minutes away, so it doesn’t really feel as much like city life as it could.

However, I do miss the country houses of my childhood in Sweden. We had a lovely villa on my mom’s side close to the town of Norrköping and a lovely house with a massive garden on an island outside of Norrtälje. Unfortunately, due to divorces and shifts in generations both of them has been sold now.

So to give our children the same opportunity to spend their summer in nature Garth and I are starting to think about getting something of our own. Not right now, but in a couple of years.

We have a few different options.

1. We get something in the UK that’s easy to drive to, so we can spend long weekends and holidays there. The negative here is the weather and also the cost. 

2. We get a lovely little place in Sweden close to a suitable airport. The kids could get to learn Swedish properly and I would get to have a foot in my home country. However, this would make it quite tricky to bring Olive with since she would have to travel in the hold of the plan. I’m not sure I would be ok with that.

3. We buy something in the Mediterranean to use mainly in the summers and only fly Olive up and down in the summer for a longer stay. This would require at lot more planning and we would most likely not get to spend long weekends there.

4. We buy and old house with a large garden in the North of France and do it up. We could drive there trough the tunnel and this would make it a lot easier both to get there and to bring Olive. 

Those are the options we are looking at, but we haven’t decided anything yet. It will be a couple of years away, but I can’t wait to have somewhere to escape the city with the family as the kids grow up.

It’s so important to get to be around nature and feel the freedom of lazy days and no musts.

This is another thing for me to add to my visions, goals and dreams list!

 In the Collage (adlinks)

Pillow – Classic Collection
Concrete bench – Living Story
White chair – Ethimo
White table – Ethimo 

Wall lamp – Markslöjd 
Hanging pot – Anne Black
Grey sun cell light – Star Trading
White sun cell light – Star Trading
Garden hose – Garden Glory
Lounge Bed – Ethimo
Hanging chair – Sika Design
Hammock – La SiestaLike this post? Then I recommend you to check out these on the same subject;

9 Details To Make Your Home Feel Like New This Spring.
Nursery Wanties
Moodboard For Our Rental Flat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Usch jag skulle aldrig låta mina djur flyga i lastrummet, har du sett hur de behandlas? 🙁
  Olive har väl dessutom lite andningssvårigheter så att utsätta henne för den stressen regelbundet känns som en himla dålig ide. Tyvärr, för det finns ju inget bättre än den svenska sommaren (särskilt på Västkusten)! Jag hade satsat på franska rivieran om jag vore i er sits. Min pojkväns föräldrar brukar bila dit varje sommar och det går jättebra att åka bil. Skönt som du säger att bara kunna hoppa i bilen när man har tid och skönt att ha bil vid lantstället. Sen kan ni ju hyra ut stället de veckor ni inte är där. 🙂

  Maria 2017-06-15 10:05:11
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Nu har vi otrolig tur att Olive har perfekta luftvägar. Men jag skulle inte våga låta henne flyga där nere oavsett. Usch, så läskigt för henne! Jag gillar verkligen Frankrike, så det lutar mer och mer åt det hållet.

   Tess 2017-06-15 12:02:39 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Att flyga till och från UK med hund är svårare för att UK inte är med i Schengen, till skillnad från länder som Sverige och Frankrike (vilka man lätt kan flyga mellan med hund).

  Men det kan nog komma att bli ännu svårare att resa med djur till/från UK iom Brexit. Min engelska hunds pass kommer inte längre vara giltigt, t ex, för det är ett EU-pass. Så otroligt irriterande.

  Caroline 2017-06-14 19:48:50
  Svara
 • Åh, är hon för stor för att flyga i knät? Tänker att Sandra Beijers familjs tax flyger med dom uppe i planet och hon måste vara ungefär samma storlek som Olive? Förstår dig om så inte är fallet! Mammas hund får flyga med oss men hon är jätterädd vid start och stopp, hade inte vågat ha henne i lastutrymmet utan något sällskap som kan lugna… Det känns dessutom som att det låter ännu mer där nere? Mysigt med ett landställe, hade också önskat mig ett i Frankrike, känns mycket solsäkrare och varmare än i Sverige, men samtidigt hade jag också velat kunna ta bilen dit utan att det tog för lång tid, för att kunna utnyttja det lite mer spontant vid en varm helg exempelvis.. klurigt det där!

  Cornelia 2017-06-14 15:28:01
  Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Det gäller tyvärr inte från UK. Så himla trist! Men jag tror att Frankrike känns absolut bäst just nu faktiskt. Vi får se. Det skulle vara så skönt att bara kunna hoppa in i bilen och åka iväg när man kan.

   Tess 2017-06-14 18:39:01 http://tessm.metromode.se/
   Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Får hundar flyga i planet? Tänker på alla med allergier.
   Sen fundera jag på hur det blir med djur och brexit då gränserna stängs mer för UK – då blir det väl inte lika enkelt – oavsett bil eller flyg?

   Lina 2017-06-14 16:35:45
   Svara
   • Svar på Linas kommentar.

    Man får det med vissa flygbolag och från vissa länder. Dock inte in och ut ur UK. Så det är lite trist. Brexit kommer nog inte att påverka gränerna så otroligt mycket om man är medborgare och hunden har UK pass.

    Tess 2017-06-14 18:39:56 http://tessm.metromode.se/
    Svara
    • Svar på Tesss kommentar.

     Möjligheten att resa med husdjur till och från UK kan faktiskt komma att påverkas av Brexit eftersom det är en av alla nya deals som måste framförhandlas under de två åren fram till 29 mars 2019. Svårt att säga exakt HUR dock med tanke på att man ännu inte vet om det blir en soft eller hard brexit. En artikel (med något dramatisk rubrik…) finns här: https://www.euractiv.com/section/uk-europe/news/quarter-of-a-million-british-pets-face-jail-in-europe-if-brexit-talks-fail/

     Diana 2017-06-14 19:33:51
     Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind