Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Becoming A Different Person When dating

For the English version, please go to the bottom of the post.Hej du är helt underbar! Vill ha dig som kompis/storasyster!

Jag är 27 år och har aldrig varit i en bra relation där allt bara flyter på. Jag har haft en pojkvän och han behandlade mig som skit. Jag dejtar rätt mycket men varenda kille har bara verkat vara ute efter en sak och sedan slutat svara/höra av sig. De som faktiskt har velat ha något mer har också till slut bara slutat höra av sig. Jag har inga problem att få killar att bli intresserade i början. Det som är svårt är att behålla dem. Efter ca 3-4e träffen när jag börjar bli intresserad blir jag en helt annan person. Jag blir tillbakadragen, tråkig, blyg och tar inga egna initiativ. Killarna märker ju att något händer med mig och slutar därför höra av sig. Jag vet inte varför jag blir sån när jag blir intresserad av någon. Hur ska jag komma över detta?

Skulle du kunna berätta mer om hur du tänker kring dejtande? Hur ska man tänka? Jag tappar lätt min självrespekt när jag dejtar killar och blir en annan person.

VickanÅå tack gulle, vad glad jag blir att du säger så. Jag känner absolut att vi alla är vänner och systrar här inne. Ni betyder otroligt mycket för mig.

Det låter som att du kanske inte har haft världens bästa erfarenhet av relationer med ditt ex och även de andra killarna som du har dejtat. Då är det otroligt lätt att förlora självförtroendet och börja skylla på sig själv, även om det kanske bara helt enkelt handlade om fel killar. 

Just början av relationer är på många sätt knepigare än resten av tiden, då saker och ting förhoppningsvis rullar lite bättre och man redan känner varandra. Det är hela grejen att ta två personer, hoppas att deras personligheter ska passa ihop samt nerver och annat på det. Det är helt enkelt mycket som ska klaffa och det ÄR svårt att hitta någon som känns sådär perfekt.

När det kommer till att bli en annan person efter ett tag så undrar jag om du ändrar dig från hur du vanligtvis är, eller som du lägger på en annan personlighet för att få killen att ”nappa” och sedan blir dig själv igen? 

Om du blir lite stressad, nervös och är rädd att du inte ska vara spännande nog efter 3-4e dejten då är det svårt att vara så glad och social som du kanske är vanligtvis. I så fall låter det mest som att det kanske är en mental spärr då du drar dig tillbaka av någon anledning. Det börjar bli ”på riktigt” och känns helt plötsligt allvarligt och då stänger du ner. Kan det vara för att testa hur han reagerar eller har det kanske bara med nerver och självförtroende att göra? Kanske har det blivit en ond spiral och du förväntar dig att de ska börja tycka att du är ”tråkig” då?

Om det är så att du är annorlunda än din vanliga personlighet när du börjar träffa någon och sedan inte orkar/vill hålla det upp efter ett tag så blir det väldigt konstigt för killen. Ingenting säger att han inte skulle ha gillat ditt riktiga jag från början, men att vara på ett sätt först och sedan ändra dig blir förvirrande. Jag hade känt på precis samma sätt om en kille gick från utåtriktad till blyg övernatt. Och då är det ingeting som säger att jag inte skulle ha gillat hans blyga personlighet från början.

Det viktigaste när man dejtar tror jag är att vara helt och hållet sig själv, oavsett hur ”rolig” man tror att man är. Relationer håller ofta ett bra tag och det kommer inte att gå att hålla uppe någonting annat än du själv.

Du måste helt enkelt lita på att du räcker. 

Jag vet att det är lätt att säga och om man har blivit bränd några gånger så kanske inte självförtroendet är riktigt där det bör vara. Det positiva är att det går att jobba på att bli mer bekväm i relationer. Ett tips är kanske att berätta för killen när ni närmar er dejt 4-5 att du har haft problem med just det stadiet i dejting tidigare, så kanske han har lite mer förståelse. Ofta för det även folk närmare varandra när man delar personliga saker. Och ”skrämmer det bort” honom, ja då var han nog inte rätt för dig från början. 

Om jag vore du så skulle jag släppa hela tanken på hur du ”bör” vara när du dejtar eller är i en relation och försöka att bara vara 100% dig själv. Be om vad du behöver, våga säga nej om du inte är bekväm med något och var snäll mot dig själv. Jag har en känsla av att det här är en självförtroende fråga och att du behöver jobba på att respektera dig själv mer och lita på att du är älskvärd som den du är. 

Kanske finns det någon annan som läser bloggen som är i samma situation eller har lyckats bryta ett dålig mönster i dejting som kan ge lite råd?

For the English version, please click below. 

(Translated from Swedish)

Hi, you are wonderful! I wish we could be friends or you could be my older sister!

I’m 27 years old and I have never been in a good relationship where everything just ”flows”. I have had a boyfriend in the past and he treated me like crap. I do date a bit, but guys just seem to be looking for one thing and as soon as they get it they stop calling or answering their phones. Even the ones who did want ”something more” eventually stopped getting in touch. I don’t have any problems getting guys interested in the beginning, but I struggle keeping them. After the 3-4th date, as soon as I actually start getting interested, I become a different person. I get introvert, boring, shy and take no initiative. The guys, of course, notice something is happening and then stop getting in touch. 
I don’t know why I act like this when I’m interested in someone. How will I get past this?

Please share a bit more on how you see dating and what to keep in mind?I easily lose my self-respect when I date guys and become this completely different person. 

VickanThank you lovely, your kind words make me really happy. I do feel that we are all friends and sisters here on the blog and you guys mean the world to me. 

It sounds like you haven’t had the best experiences with guys and dating. The fact that your ex treated you badly and you might have dated a few ”wrong” guys has probably made you lose a bit of your confidence and start blaming yourself for it.

The beginning of relationships is always the hardest. It’s when you take two strangers with different personalities and hope that you will fit together. Then add a bit of nerve on top and it all gets kind of tricky. Once you actually know each other it gets a bit easier. It IS really hard to find that perfect guy!

You say you are ”becoming a different person” after a few dates. Does this mean that you change the way you normally act, to get the guy interested or do you put on a different personality in the beginning and then revert back to yourself again?

If you become stressed, nervous and scared that you won’t be ”exciting” enough after a few dates, then, of course, it will be hard to be just as happy and outgoing as you normally are. Maybe it’s a bit of a metal catch that makes you pull away for some reason? At about 3-4th date things start getting a bit serious and then you shut down. Is it to see how he will react or is it more nerves and a bit of a self-confidence issue? It sounds like you have ended up in a bad spiral that keeps repeating itself. You expect them to think you are getting boring around that time, so you automatically do become a less fun person. 

But if it’s the fact that you use a persona to ”catch” the guy in the beginning and then later can’t/don’t want to keep it up, then that’s a whole different thing. It would be very strange to date someone who all of a sudden changes their personality. If a guy was outgoing and chatty and then all of a sudden behaved in a much more introvert way, I would be pretty confused.
The thing is, no one says I wouldn’t have liked this normal introvert persona from the start if I had the chance. It’s the change itself that will scare someone off. 

The most important thing when dating is to be 100% yourself.

No matter how ”fun” or not you think you are, you need to let the other person get to know you. Relationships usually last for quite a while and you won’t be able to pretend to be someone else for that long.

You just have to trust that you are enough. 

I know this is a lot easier said than done, especially if you have been burnt a few times and your confidence isn’t really as high as it should be. The positive is that you can work on confidence, dating, and relationships. If you get nervous after a few dates, why not warn the guy tat you have a ”4th date thing” where you tend to get a bit stressed and then at least it won’t come as a big surprise. Sharing can also be a sign of confidence and bring people closer. If this scares the guy off, then he was probably not for you anyway. 

The best advice I can give is the let go completely of how you think you should act when dating and just be yourself. Ask for exactly what you need, say no when you don’t agree and most importantly, be kind to yourself. I have a feeling this is all about confidence and you have to work on respecting yourself and trust that you are worthy of love just the way you are. 

Maybe someone else here on the blog is in the same situation or have managed to break free from a bad dating pattern and can give even better advice?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Ett tips är att läsa Hemligheten- av Egil Linge. Den handlar om relationer och ens anknytning i barndomen!

  Rebecca 2017-06-15 09:58:19
  Svara
 • Fint inlägg Tess. Kram och Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

  sofia 2017-06-14 08:53:58 https://sofiacm.com/
  Svara
 • Alltså läs Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge!!! Köp den NU. Jag trodde jag hade ett litet ”hum” om hur jag var i relationer till andra killar och sedan läste jag boken och blev helt paff och kände: jaha… jaha… jaha… Jag är en väldigt reflekterande och analyserande person och tyckte jag hade ganska bra koll på mig själv tills jag läste boken och såg helt plötsligt att mina ”mönster”/känslor/tankar grundar sig på något helt annat än jag tidigare trott. Till exempel att jag tar avstånd från alla killar när jag tror dem tycker om mig för jag tror att jag gillar mig = jag är livrädd för att dem ska behöva lära känna mig. Aja, nu blev det långt. Jag tycker alla borde läsa den! Singlar som i ett förhållande! Man lär sig mycket av den, om sig själv och andra! 🙂 Kram <3

  Sofie 2017-06-14 00:50:38
  Svara
 • Igenkänningsfaktor till hundra här.

  Efter många förälskelser som slutat att svara/höra av dig/eller bara sagt att de inte är intresserade så var självförtroendet dåligt. Känner igen mig exakt i det du skriver. Jag hittade några grejer som hjälpte.

  1. Jag bestämde mig för att charm skulle bli min grej, läste massa charm-artiklar och såg videos på youtube och så såg jag dejtandet som en övning. Detta funkar bättre i början men om man håller ut med det så blir man inte bara charmigare men lyckas hålla igång det längre, samt så lär man sig tekniker för att inte bli ocharmig när nervositeten och klängigheten börjar krypa fram. Skaffa sig några schyssta tekniker.

  2. Läs Eckhart Holle – The power of now. Den boken hjälper mot allt.

  3. Dejta äldre män än dig själv.

  Jag märkte att trenden började vända efter att jag bestämde mig för att bli den charmigaste jäkla damen på tinder (haha) men också så bestämde jag mig för att gå lite äldre och lite mer personlighetsbaserat än utseendebaserat. Blev störtförälskad i en snygg och seriös man i december och bestämde mig för att vara mig själv hela tiden, men bara anstränga mig för att vara den bästa mig själv jag kunde i så många stunder som möjligt (så fort man catchar sig själv med att skygga undan/vara så som man inte vill vara så bara snap out of it (läs Eckhart Tolle!)). Nu är vi tillsammans och han är fantastisk.

  I tillägg till detta så vill jag bara säga att du låter helt fantastisk, och du kommer hitta någon som passar dig. Se på alla andra som övning tills dess! You go girl <3

  Frida 2017-06-13 23:45:05
  Svara
 • Jag hade ungefär samma problem, när det började kännas på riktigt så blev jag rädd och backade/drog mig undan vilket gjorde att det aldrig blev något. Tillslut träffade jag en kille som jag valde att öppna upp mig för och förklara att jag var livrädd för att bli sårad, han valde att ha tålamod och vänta på mig och nu firade vi precis tre år tillsammans 🙂
  Man kan inte förvänta sig att folk ska förstå om man aldrig släpper in dem och berättar hur man känner. Öppnar man sig inte så slipper man kanske bli sårad men man missar ju samtidigt så himla mycket fint.

  Emma 2017-06-13 17:16:54
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag hade en lång rad år av misslyckade försök till relationer bakom mig när jag träffade en väldigt speciell person. Och jag bestämde mig för att testa något jag aldrig gjort tidigare – dvs att inte bara följa med den andres tempo och vilja utan bestämma själv vad jag ville och vara tydlig med det. Jag gjorde världens läskigaste sak och var helt ärlig, sa i princip ”Jag tycker väldigt mycket om dig och känner att jag vill satsa på dig men att jag lätt blir rädd och osäker och om du känner lika dant kan vi väl hjälpas åt att få detta att funka?” Och hör och häpna – han öppnade sig också och vi började prata på riktigt om besvikelser och svåra saker och rädslor, men tack vare att vi gjorde det och var helt ärliga så gick det jättebra!
   Jag säger inte att detta funkar i alla lägen, en annan person än honom hade kunnat tycka att jag var helt tokig, men när jag verkligen vågade kasta mig ut, så funkade det! Hoppas verkligen det ornar sig! <3

   Linnéa 2017-06-14 08:31:29
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind