Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

New In – The Alexandra Dress by Réalisation

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag har nämnt tidigare att graviditeten har fått mig att omvädera min garderob.

Just nu kan jag inte ha på mig särskilt många av mina vanliga plagg, men jag har ändå klarat mig galant hittills. Det har gjort att jag har börjat titta på mina kläder på ett helt annat sätt.

Jag är trött på att inte se favoritplaggen för alla kläder och det finns saker som hänger där inne som jag inte har använt på flera år. Jag måste sluta vara så himla nostalgisk och börja göra mig av med grejer. Helst typ 75%!

Min kropp kommer att förändras det här året och det är ingenting som jag varken är rädd eller glad för utan så är det bara. Graviditet och ammande gör att saker och ting flyttar på sig. Det jag har insett är att det viktigaste är att jag känner mig fin i ett plagg, oavsett vilket stadie kroppen är i.

Så jag har börjat sälja lite smått på Vestiaire Collective, kollar runt lite efter blogg bloppisar här i London och tänker göra en riktig rejäl utrensning senare i höst. Jag vill kunna värdera ett plagg i skala 1-10 hur mycket jag gillar det, hur bekvämt det är och hur väl det passar in på min livvstil och utifrån det välja om det ska stanna eller åka.

Jag har även bestämt mig för att sluta snåla när jag väl verkligen gillar någonting. Det är lätt att tänka att ”Topshop har säkert någonting liknande” och så blir man ändå inte lika glad som om man köpte plagget som man verkligen ville ha istället. Det gäller helt enkelt att köra ännu mer kvalitet över kvantitet och köpa färre saker.

Sedan ska jag bli duktig på att sälja av allting som jag inte älskar längre istället för att tro att jag kommer att bära plagget igen. Då är det extra viktigt att köpa kvalité, så att andrahandsvärdet är hyffsat ok. Och så måste jag tvinga mig själv att släppa taget…

Så utifrån det här har jag så smått börjat ändra på mina shoppingvanor. Om jag ser ett plagg som gör att det pirrar lite i magen, då vet jag att det är ett bra köp. Men om det bara är någonting som är ”trendigt” så skippar jag det.

Jag vill att min garderob ska vara tidlös.

Jag älskar Réalisations klänningar och jag vet att det finns massor med kopior där ute, men det kändes inte rätt att köpa någon av dem.

Istället valde jag att gå upp en storlek och ge den till mig själv som en ”amningspresent”. Den är nämligen omlott och det går lätt att nå ner till bröstet utan att behöva dra upp eller knyta om. Då kan jag få känna mig fin även om jag har ett litet matvrak på armen.

Vi åker även till Kapstaden i vinter då den lilla är 3 månader och då kommer en sån här klänning att vara hur fin som helst. Så det är ett framtidsköp, även om den faktiskt även går att använda just nu på grund av omlottdesignen. J

ag tror att en sån här fin liten sommarklänning kommer att hänga med i ett par år innan jag tröttnar.

Kärlek – 10
Bekvämlighet – 7
Passar min livsstil – 8

Klänningen heter Alexandra och har varit slut ett bra tag, men nu har de fått in nya och ni kan hitta den här. 

Fler shopping-inlägg hittar ni här;

The Top 3 Earrings Trends This Spring
5 Things to Consider Before Investing In a Designer Bag
I’m Selling Stuff On Vestiaire Collective

For the English version, please click below.

As I have mentioned in the past, pregnancy really makes me re-value my wardrobe.

At the moment I can’t wear about 90% of my clothes and even though it’s a bit sad, I have been coping really well with a few new bits and all the maternity stuff. But it does make me realize that I don’t actually need this many clothes.

Sometimes I feel like I can’t see any of my favorited items because there are too many clothes in my closet. I swear I only use about half anyway and I really don’t love more than maybe 20% of what’s in there.

So now it’s the perfect time for a change. I want to sell off about 75% of all my clothes and start over again. I want my wardrobe to be timeless, not trendy and I want to open it and be filled with joy, not dread. I will have to stop being so bloody nostalgic and let go of things that don’t suit me or my lifestyle anymore.

No matter how much I used to love the item.

My plan is to grade everything I have on a score from 1-10 on how much I love it, how comfortable it is and how well it suits my lifestyle. This way I will be able to pretty quickly weed out what should stay and what should go.

I’m already selling a few bits on Vestiaire Collective and I’m keen to sell a lot more. I also know a few bloggers do ”blogger sales” here in London and I’m going to try to join one later in the year. I will have to be tough on myself and not cave in to ”but it might be useful some day”.

My body is going to change. Pregnancy and breastfeeding make stuff shift around a bit. But I’m neither happy nor sad about it. It’s just the way it is. So this is really the ultimate time to start fresh.

The second part of my wardrobe reshuffle will be the buying. I will start focusing even more on quality over quantity and buy a lot less than I used to. Only things I truly love and I think I would want to wear for a few years will end up in my shopping basket. I’m done with buying ”similar” stuff to what I want but am too cheap to actually spend the money on.

Now it’s the real deal or nothing.

A great example of this is my new dress from Réalisation. There are lots of copies of this design in places like Topshop and on Asos, but instead of getting on of those and be kind of happy with it, I just decided to get the actual dress. It’s not even that much more expensive.

This is a ”well done for being pregnant and here is something to make you feel good in when you are breastfeeding” gift to myself. Since my boobs will be mega, I got it in a size up and because of the wrap design, it will be easy access for a hungry little Froggy later on.

We are also heading to Capetown in December for a couple of weeks and I’m thinking that this dress will be perfect then. I will get to feel pretty even when I have restrictions like pregnancy and breastfeeding.

To be honest, I can actually wear it already, it gets a little bit short, but nothing too obscene. The main use is however for breastfeeding after birth. I also think that a dress like this is timeless enough to stay in my wardrobe for at least a few years, so it ticks a lot of the boxes.

Love factor – 10
Comfort – 7
Suits my lifestyle – 8

The dress is called Alexandra and it has been sold out for a good while, but they just re-stocked it and you can find it here.

Check out some other shopping-posts here;

The Top 3 Earrings Trends This Spring
5 Things to Consider Before Investing In a Designer Bag
I’m Selling Stuff On Vestiaire Collective

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag känner precis likadant inför min garderob nu efter förlossningen. Allt är bara en stor röra och det känns som om jag inte vill ta på mig någonting. Så nu blir det en storrensning och allt nytt som kommer in ska vara väl genomtänkt och av bra kvalitet!

  Anna 2017-06-15 13:28:50
  Svara
 • Låter som en smart strategi! Btw, kan inte du skriva ett inlägg om vad du köpt för saker inför födseln? Du har nämnt lite saker här och där, typ termometer etc, men det skulle vara super med ett ”uppsamlande inlägg”. Är tre veckor efter dig så det hade varit toppen med lite inspiration. Tusen tack på förhand! Kram

  Klara 2017-06-13 11:56:42
  Svara
 • Har själv precis kört en rejäl utrensning av garderoben, bästa känslan någonsin! När jag öppnar garderoben nu hittar jag direkt vad jag letar efter och jag har en bra överblick på vad jag faktiskt äger. Mitt mål var också att köra så tidlöst som möjligt. Alla tidlösa plagg ska vara av bra material/bra kvalitet så att de håller i flera år framöver. Sen finns det såklart vissa trender man vill haka på, och där har jag sagt att jag får ”unna” mig något trendplagg per säsong men då ska det vara lågt pris/fynd. Superfin klänning förresten, väldigt chic!

  Indianna Steph 2017-06-12 22:45:35
  Svara
 • Haha, känner mig så träffad av det du skriver! Har så svårt att göra mig av med plagg jag inte använder utan tänker att ”den kommer jag nog använda igen”. Idag t ex hade jag på mig en blus som kanske är 3 år gammal och som jag använt max 5 ggr varav inte de senaste 2 åren eller nåt. Till slut får jag dåligt samvete och använder ett plagg bara för att det inte använts på några år. Ser verkligen inte min garderob för alla kläder just nu (och då har jag ändå en walk in closet) och då känns allt som hänger där tråkigt, även mina favvisar…

  Johanna 2017-06-12 20:06:22
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind