Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

No Ma’am, No Zen Today

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Jag önskar att jag kände mig så här zen som på bilden… Men det gör jag inte i dag. 

Min magnesium som jag fick från den grekiska läkaren är slut och här vill de inte ge mig nya (de tror inte att det behövs), så jag sov oroligt hela natten och drömde konstiga drömmar. Bebisen hade disco i magen och jag drömde att Mamma var gravid men bestämde sig för att det var bättre om jag tog hennes barn med, sjukt som ni hör.

Sedan vaknade jag av hulkade ljud och då står Olive mitt på golvet och kräks.

Hon kräktes hela morgonen stackars liten, men vi gissade att hon kanske hade recyclat en liten poop, som hon gjorde när hon var valp några gånger och kräktes så himla mycket efter. …Fram till att hon kräks upp en stor kub kokosnöt, helt som ny, som jag vet att Garth gav till henne i går morse. Så det var nog den som låg där inne och spökade, för nu sover hon sött ihopkrullad som en liten voffekringla på soffan.

Jag vet inte om det är i sympati, men jag har mått illa själv hela morgonen. Så det har inte blivit många knop här inte, ett par email och några tvättar är allt som har blivit gjort. Lyckan var när Ocado kom med vår matleverans och jag hade svensk filmjölk med i påsarna. Så gott! Jag sitter just nu och äter filmjölk med blåbär, hallon och nötter. Precis vad jag behövde.

Vad jag inte behövde var att 7 av våra 12 ägg var trasiga och att allting i den påsen badade i ägg. Sjukt kletigt att greja med när man känner sig lite grön i ansiktet redan. Jag har hört från andra att det är ganska vanligt att må lite illa under tredje trimestern för att magen blir så ihoptryckt. Så det är väl kanske bara det.

Men ikväll ska jag få min zen tillbaka, för då är det dags för gravidyoga. Jag mår alltid så himla bra och blir full av endorfiner efter. Så det ser jag verkligen fram emot. Det är den enda träningen som jag inte får värkar av, så nu ser jag verkligen till att boka in mina 2 ggr i veckan.

Fram till dess tänker jag sitta på soffan, läsa nya Vogue, kolla på ”How To get Away With Murder”, gosa med Olive och leka ”pet leken” med Froggy. (Jag petar på magen och hen svarar med att sparka precis där, väldigt mysigt.)

Vi behöver förresten tips på ett snyggt skötbord som gärna får vara en byrå med och där barnet pekar framåt och inte åt sidan. Alltså man stör framför byrån och byter blöja och inte på kortsidan. Så tipsa gärna loss!

For the English version, please click below.

I wish I was feeling all zen today, like in the photo, but I’m kind of not.

My doctors here don’t think I need the magnesium anymore and the prescription I got from the Greek doctor ran out the other day. So I slept pretty badly last night.

I had soo many weird dreams and the baby decided to have a house party with lots of crazy dancing all night long. I dreamt that my mother was pregnant (she is in her mid-60s…) and that she decided it was better if I took care of both the babies. Really weird as you can imagine.

Then in the morning, I woke up from an all too familiar sound – Olive throwing up.

And she continued to be sick all morning poor pup. At first, we thought she had recycled a little poop like she did a few times when she was a puppy. But then she threw up this whole square of coconut I know Garth gave her yesterday morning, so now I’m pretty sure that was the reason. No more coconuts for Olsy! She seems to be feeling a lot better now, she is all curled up like a puppy pretzel on the sofa snoring away at the moment.

I don’t know if it’s in sympathy, but I have been feeling nauseous all morning too. So to be honest, I haven’t gotten much more than a few emails and some washing done. When my Ocado order arrived with this amazing Swedish yogurt called ”filmjölk” I almost jumped for joy. So right now I’m having a big bowl of filmjölk with raspberries, blueberries, and nuts. Exactly what I needed!

What I didn’t need was to clean up after 7 of my 12 eggs in the delivery was broken. All the other groceries was swimming in raw egg and it wasn’t the loveliest thing to have to deal with when I’m looking a bit green in the face already. Someone told me it’s quite common to feel a bit sick in the third trimester since the stomach is getting really squished by the baby, so maybe that’s just what it is.

Tonight I am planning on getting my Zen back when I’m off to my pregnancy yoga. I always feel great after, lots of endorphins and I feel calm and rested. It has by far been the best for of exercise for me in this pregnancy. I don’t even get any Braxton Hicks during, so it’s a winner all around.

Until then I’m planning on parking my butt on the sofa, snuggle Olive, read my new Vogue, watch ”How To Get Away With Murder” on Netflix and play the ”poking game” with Froggy. I poke my belly with my finger and Froggy kicks at the same spot, then I poke somewhere else and I get a new kick there.

It’s really cute, we are actually interacting!

BTW if any of you guys have some good recommendations of a changing table that is also a chest of drawers where the baby faces outwards and not longways, then please leave a comment. I want to stand in front of the changing table and not on the side of it if that makes sense?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Ät nötter! 🙂

  Anna 2017-06-09 19:42:08
  Svara
 • Jag kan tipsa om Hensvik från IKEA, så stadigt och blir sen en bokhylla, även garderoben i samma serie är bra att börja med för tar inte super mycket plats men rymmer mycket, fint att matcha, har en vågig kant längst upp. Enkelt, prisvärt och stilrent ??

  Maria 2017-06-09 00:05:59
  Svara
 • Hej! Detta kanske är nåt liknande du är ute efter? Tyckte själv det var snyggt 😀 kram Sofie

  http://blogg.alltforforaldrar.se/dittesvanfeldt/?s=Skötbord

  Sofie 2017-06-08 20:56:24
  Svara
 • Vi har själva funderat på Sundvik skötbord/byrå från Ikea till vår lilla som kommer i november; tycker det låter som din beskrivning av byrå och skötbord i ett 🙂 http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/90256727/

  Tråkigt att höra både att du mår illa och att läkarna inte vill ge dig magnesium. Om du mått bättre av den och bebis inte tar skada så förstår jag inte varför du inte kan få det utskrivet… Jag hoppas det löser sig och att yogan hjälper!

  Cecilia 2017-06-08 20:28:09
  Svara
 • fina skötbord! 🙂 jag har done by deer skötbordet i grått och är jätte nöjd! Kram!

  http://www.jollyroom.se/babyprodukter/skotbord/golvskotbord/troll-skotbyra-sun-vit

  http://www.jollyroom.se/babyprodukter/skotbord/golvskotbord/done-by-deer-skotbyra-gra

  Sandra 2017-06-08 20:08:21
  Svara
 • Jag hade bara tassat iväg till närmsta boots och köpt en burk magnesium och tagit den dos du tidigare ätit. Jag själv åt 600mg varje kväll när jag var gravid och mådde så mycket bättre, slapp kramp i benen och sov bättre!

  Marie 2017-06-08 18:24:11
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind