Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Hotel Review – Grecotel Amirandes Crete

For the English version, please go to the bottom of the post.

Amirandes heter hotellet som vi bodde på när vi var på vår Babymoon på Kreta. 

När vi bokade letade vi efter ett par specifika saker.

1. Vi ville att det skulle vara stort med fler olika områden och en egen strand så att vi inte behövde lämna hotellet om vi inte ville.

2. Det skulle vara bekvämt och ha en bra standard.

3. Det skulle ligga hyfsat nära både flygplatsen och ett sjukhus (tur det!).

Vi kollade på massor med olika hotell, Kreta är verkligen fullt av hur mycket babymoon vänliga hotell som helst. Men tillslut så bestämde vi oss för Grecotel Amirandes.

Trots att det var utanför säsong så var det verkligen inte billigt och jag måste ge en ganska mixad recension av det här hotellet. För på vissa sätt var de superbra och på andra riktigt dåliga med.

Fördelarna

? Själva hotellet är jätte vackert.

De har verkligen tänkt till när de byggde Amirandes och varenda yta är Instagramvänlig. Den privata stranden är perfekt med massor med stolar och även små gazebos. Huvudrestaurangen har en väldigt vacker prydnadspool där man kan sitta och äta frukost. Själva huvudpoolen är stor och ser verkligen grafiskt grekisk ut med sina pelare. Även restaurangerna och butikerna i hotellet var hur väldesignade som helst.

Lätt ett av de vackraste hotell designmässigt som jag har sett i Grekland.

? Frukosten är perfekt.

En enorm frukosbuffé dukas upp i huvudrestaurangen varje morgon med allting man kan tänka sig. Stort plus för att de hade märkt ut om ostarna var pastoriserade eller inte. Det var en fröjd att äta frukost varje dag och det blev lätt mitt största mål när vi var där.

? Servicen från de som serverar och jobbar på stranden är fantastiskt bra.

Behöver du en solstol? Det är fixat på ett vips och här kommer kallt vatten och den 3e frukttallriken för dagen. I restaurangen kunde de inte vara mer hjälpsamma och det är väldigt fint att se hur mycket grekerna bryr sig om barn och gravida. Vi blev verkligen behandlade otroligt väl.

? Det finns flera restauranger.

Det fanns förutom själv buffé-restaurangen även 4 andra att välja på och om man som vi var på *half board* det vill säga frukost och middag, så fick man €25 rabatt/person om man valde att äta på de andra restaurangerna. Vi valde i huvudsak att göra det eftersom att buffématen bara var god om man var där vid 18.30 när de öppnade.

? När vi behövde läkare mitt i natten så var det inga problem alls.

De ringde och väckte sin hotelläkare som var väldigt snabb på att organisera allting för oss. Och efter så var alla som redan var supertrevliga ännu gulligare och hjälpte mig verkligen med allt.

? Spat har hur mycket behandlingar som helst.

Tyvärr bara två express versioner som passar när man är gravid, men perfekt för alla andra. Den behandligen som jag tog var jätteskön även om den var kort.

Nackdelarna

? När vi emailade med hotellet när vi precis hade bokat för att arrangera så var de otroligt otrevliga.

Nästan så pass att vi var på väg att boka om. Attityden var super arrogant och jag skulle kalla det rent översitteri. Usch, jag avskyr verkligen när företag pratar ner till sina gäster på det sättet. Så hela erfarenheten började lite surt tyvärr.

? När vi kom dit så hade de tappat bort vår bokning.

Sånt kan hända, men de fortsatte att påstå att vi hade bokat dagen innan trots att det var många veckor tidigare. Det löste sig oavsett, men en trist diskussion bara.

? Rummen är små.

Då valde vi absolut inte det billigaste alternativet och vi fick ändå ett rum som var hälften så stort som jag hade förväntat mig för det priset. Vi hade havsutsikt och en liten balkong som vi inte använde. Det märks att krutet har lagts på själva resten av hotellet och inte så mycket på rummen. Badrummet var dock stort.

? Rummet hade mycket problem.

2 gånger slutade vår el att fungera på rummet och vi var tvugna att ringa runt och sitta och vänta för att få hjälp med att få det fixat. Det tog 40 minuter och 3 telefonsamtal att få upp ett strykjärn och vattentrycket i duschen var som om någon stod och dreglade lite. Vi hade ett badkar, men det var totalt oanvändbart eftersom att det hade tagit timmar att fylla upp det ändå. Ett par av dagarna hade vi heller inga handukar. Småsaker, men irriterande när de blir för många.

? Det märktes att hotellets gäster var i huvudsak ryskar och tyskar med småbarn.

Inte för att jag har någonting emot dessa två nationaliteter på något sätt, men alla menyer och annat var i huvudsak på ryska. Det förlorade lite av den där härliga grekiska atomosfären, även om servicen gjorde väldigt mycket för att väga upp det.

Sedan att det var så himla mycket barn gjorde att det blev väldigt stimmigt inne på restaurangerna. För en babymoon då man kanske vill ta det lite mer lugnt så kan det i alla fall i högsäsong bli lite för mycket.

Men givetvis toppen om man själv har små barn! (Dock såg vi en liten tjej som utan tvekan hade vattkoppor och en kille i 10-12 årsåldern stod och lekte med snorren inne vid middagsbuffen…)

? Hotellet ligger ganska ensligt.

Så om ni vill äventyra lite mer än vad vi gjorde så behöver ni absolut en bil. För oss gjorde det ingenting för vi stannade på området hela veckan.

Vi hade över lag en riktigt härlig babymoon (jag tror att de trodde vi var på honeymoon för vi fick flera flaskor vin skickade till rummet. Gulligt, men kanske inte så passande för en gravid.)

Jag skulle rekommendera att boka utanför säsongen då jag kan tänka mig att Amirandes blir både väldigt fullt under högsäsong. Det blir även mycket dyrare och jag är inte säker på att det blir så himla prisvärt då. Nu kändes det om man bortser från de små rummen, någorlunda ok för hur mycket vi betalade.

För mig är det inte så himla viktigt exakt hur mycket ett hotell kostar, men det ska kännas att man får vad man betalar för annars köper man bara prestige.

Som ni hör, en mixad recension och så blir det ibland. Det viktigaste är att ni får båda sidorna och kan välja själva om just Amirandes är ett ställe som ni vill åka till. 

För fler guider och hotellrecensioner kika in dessa inlägg;

Le Grand Pigalle – My New Favorite Hotel in Paris
Tess’ Guide to Santorini
The 3 Best Restaurants For Brunch in New York

For the English version, please click below. 

Amirandes was the hotel we stayed in for a week during our recent babymoon in Crete

When we booked there were a few criteria we had in mind, just to make the trip as simple and easy as possible.

1. We looked for a large hotel with several different areas and with a private beach so that we didn’t have to leave the hotel unless we wanted to.

2. We wanted it to be comfortable and have a high standard.

3. We also wanted it to be fairly close to an airport and for it to be a hospital in the area (this was a lucky one since we, unfortunately, did need to go to the hospital)

We looked at loads of different hotels on Crete and there were so many great options. But in the end, we chose Grecotel Amirandes.

Even though we booked to go as early as in May, it was still pretty pricey and unfortunately, I have to say that our experience was a bit of a mixed bag. Some things were great, but others not so good at all.  If I hated the hotel I wouldn’t have reviewed it at all, but with this one, I think it’s only fair for you to make your mind up for yourself.

The Positive

? The hotel is gorgeous.

They really went for it when they built Amirandes and everywhere you look there is an Instagram opportunity waiting to happen. The private beach is perfect with plenty of sun loungers and even a few gazebos. The main restaurant has the most stunning decorative pool where you can choose to have your breakfast. The main pool is stunning with its graphic columns and typically Greek style. Even the other restaurants and shops were designed to perfection.

In looks, this hotel really hits the jackpot.

 

? The breakfast is perfection.

There is this massive super yummy buffet at the main restaurant every morning filled with anything or everything you could ever want to eat. It was by far the best meal of my day and I was excited to wake up and go to breakfast every morning.

? The service from the servers and those who worked on the beach was immaculate.

Do you need a sun lounger? Sorted! …and here is some cold water and your third plate of complimentary fruit for the day. In the restaurants, we got treated incredibly well and they were so helpful. You really notice that the Greek love children and pregnant women, I have never had this amount of people fussing over me in my life.

? There are several restaurants to choose from.

On top of the buffé restaurants, there were also 4 other restaurants to choose from. And if you decided to stay on a half-board basis then they will give you a €25 discount per person if you chose to eat in the other restaurants. We did this most of the nights since the buffet got a bit dry if you wanted to eat after 6.30 in the evening.

? When we needed a doctor in the middle of the night, they sorted it very quickly.

Someone from reception called and woke up the hotel doctor who came very quickly and arranged for us to go into the hospital. And when we got back later that day all the staff took even better care of us and helped me with anything I could possibly have needed.

?The spa has an amazing choice of treatments.

Unfortunately, there were only 2 express treatments available for pregnant people, but for all you other people it would be spa-heaven. The treatment I did get to have was lovely even though it was a short one.

The Negative

? When we emailed the hotel to arrange our stay they were terribly rude.

Almost to the point where we considered canceling our booking. The attitude was really arrogant and the lady we spoke with was just not very nice at all. I really hate when companies treat their guests or customers like they are not worthy to stay in their hotel or use their product.  So, unfortunately, the whole experience started out pretty badly.

? When we got there they had misplaced our booking.

It’s fine, shit happens. But it was really annoying when they kept insisting that we booked the trip the day before even though it was weeks in advance. It became an unnecessary discussion when we were tired from the journey and just wanted to have a nice time.

? The rooms are small.

And we really didn’t go for the cheapest alternative eaither. I would say that I would have expected the room to ba almost double the size than what we got. We did have a seaview with a small balcony, but it was noticable that there had been a lot more money an planning going into the main parts of the hotel than the rooms. The bathroom was of a decent size though.

?We had a lot of issues with the room.

Nothing big, but all put together it got pretty annoying after a while. Like our electricity in the room stopped working twice and it took a while to get it up and running again (our room only for some weird reason). When we asked for an iron it took 3 calls and 40 minutes to get one to the room and the water pressure in the shower was like a baby drooling on my head. There was a big bathtub, but there was no way of using it unless you wanted to start filling it up hours in advance. We also had no towels some of the days and you know, just small niggly bits that bring down the whole experience.

? The hotel guests were mainly Russian, Germans and small children.

I don’t have anything against these nationalities, of course. But at times we lost that genuine Greek feeling when everything was written in either Russian or German. The service did weigh up the lack of authenticity, but I think it would have been better if the hotel would have stuck to a more Greek feel.

The large amount of children made the restaurants pretty loud and busy. For a babymoon or honeymoon when you want a little bit of piece and quiet it could easily be a bit too much in prime season. But of course, perfect if you yourself have small children. As long as you are ok with kids with obvious chickenpox and 10yr old boys playing with their winkies at dinner.

 

?The hotel is situated a bit off.

So if you want to look around and have more of an active holiday than what we had, you will need to rent a car. We really didn’t mind since we chose to stay at the hotel most of the time.

All in all, we had a great babymoon. (Even though I’m pretty sure the hotel thought we were there on our honeymoon since they kept sending us bottles of wine to the room. Lovely, but not very appropriate when someone is pregnant.)

If you chose to stay at Amirandes then I would recommend booking out of season. I have a feeling it will be pretty packed later in the summer and I know it does get a lot more expensive. I really don’t mind how much hotel costs, but I do want to know that I get value for my money. I’m not interested in just paying for prestige.

As you can see, it’s a bit of a mixed review. But it happens and I rather be completely honest and let you guys decide for yourself if Grecotel Amirandes is the hotel for you. 

Check out some of my other reviews and guides here;

Le Grand Pigalle – My New Favorite Hotel in Paris
Tess’ Guide to Santorini
The 3 Best Restaurants For Brunch in New York

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jättebra recension, ärlig! Låter lite komiskt/konstigt att ni klagade på alla barn i och med att ni själva snart ska bli föräldrar…. Var det lite off-putting kanske att se en massa barn uppföra sig dåligt? 😉

  Ulrika 2017-06-02 12:37:37
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   Tack! Ja, eller jag tror att när man precis ska få barn själv så njuter man av ”sista” lugnet och blir mer känslig. Sedan har jag över lag svårt för när barn är för ouppfostrade. Så jag kommer nog att bli en ganska så strikt Mamma (om det går, fråga mig igen nästa år ?).

   Tess 2017-06-02 12:55:29 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Bra recension, men varför inga bilder på ex rum och/eller restaurang? Visst att man kan googla men inte samma sak…

  Helena 2017-06-02 11:39:34
  Svara
 • Vilken ärlig recension! Då blir det hjälpsamt på riktigt 🙂 Kan tänka mig att när man väl reder med barn själv är det nästan skönt att se barn som beter sig lite illa haha – så länge det inte är ens egna barn! Då vet man att man inte är värst. Annars är nog barn som tar sig på snorren vid buffén ett klart minus ?

  Alexandra Eriksson 2017-06-02 10:23:39
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand