Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

How To Still Wear Your Favorite Outfit When You Are Pregnant

For the English version, please go to the bottom of the post.

I dag var först dagen som vi inte kunde ligga på stranden. Inte på grund av regn utan för att det var helt galet blåsigt. Istället satte vi oss inlindade i handdukar uppe på utebaren och njöt av utsikten över ett vilt hav och en otroligt vacker solnedgång.

Vi satt i timmar och pratade om allt från vilken vagn vi vill ha till hur vi helst vill att förlossningen ska gå till. Vi diskuterade förväntningar, förhoppningar och rädslor. Sedan gjorde vi ett par listor och ett schema till de närmaste månaderna och tittade ordentligt på vår budget.

Just nu ser våra inköp ut såhär i storleksordning;

1. Bil
2. Vagn
3. Vagga/spjälsäng
4. Bilbarnstol
5. Skötbord/andra möbler till barnrummet

Bilen är givetvis vårt största inköp, men det är på tiden att vi slutar hyra zipcars och skaffar en egen istället. Planen är att ag ska ta mitt körkort så fort som möjligt och fram till dess får Garth köra.

Vi har bestämt oss för att renovera lägenheten som vi köpte som ligger våningen över oss om ett år istället, så att vi kan köpa den bilen vi vill ha nu istället. Det är ingen stress med själva renoveringen utan ganska skönt att slippa fokusera på ännu en grej precis just nu. Det är hyresgäster på plats just nu som gärna vill stanna, så det känns helt ok att ha kvar dem när vi tar över lägenheten nu om någon vecka.

Nu känns det verkligen som att vi har en plan och en idé runt hur vi vill både att tiden innan födseln ska se ut plus själva dagen så gott man nu kan planera.

Jag har även bestämt att vi ska ha en flaska god champagne i kylen hemma tillsammans med ett helt gäng ostar och salami till när vi kommer tillbaka från sjukhuset.

Jag saknar verkligen champagne och salami just nu.Outfiten över knäppte jag av med Ida innan vi åkte.

Den är väldigt typiskt mig till vardags, jag älskar jeans och skjortor och matchat med klackar och något snyggt smycke så funkar det till allt. Just skjortor funkar väldigt bra som gravid, jag behöver bara välja en eller två storlekar större och på så sätt tillåts jag att se både stylish och avslappnat bekväm ut. Det är så skönt när ingenting klämmer eller skaver.

Jeansen är de sista av mina vanliga byxor som jag kan få på mig. De är i boyfriend modell och låga i midjan, så de sitter precis under magen. Jag vet inte hur länge till de kommer att funka, men just nu är jag mest tacksam över att ha ett par snygga blåjeans.

Det är så lätt att känna att man måste klä sig som en ”gravid” när man väntar barn, men så är absolut inte fallet. Ta istället din vanliga favoritoutfit och justera den lite så att den passar din nya figur. Det går ofta lättare än vad man tror.

Outfit (adlinks)

Jeans – Lindex (liknande) (gravid)
Skjorta med blixtar – Rails (liknande)
Örhänge – Asos
Klackar – Topshop (liknande)
Väska – Leowulff

Foto – Ida ZanderFör fler outfits, kika in dessa inlägg;

Aloha
Pretty Pastels on Kings Road
Two Friends – One Trend

For the English version, please click below. 

Today was the first day we couldn’t spend on the beach here in Crete. Not because of rain, but really strong winds. So we wrapped up in towels and sat on the beach bar overlooking the stormy sea and a stunning sunset.

We spent hours just talking about baby stuff. We decided on everything from what buggy we are going to get to how we want to formulate the birth plan. We discussed expectations, fears and hopes and made sure we are both on the same page of how we would like things to go. Of course with labor, anything can happen, but it’s nice to have somewhat of an idea of what to aim for.

We also made proper lists, a schedule for the next couple of months and put together a budget for all our upcoming expenses.

This is what our expenses will look like in order of size;

1. Car
2. Buggy
3. Crib
4. Carseat
5. Changing table/other nursery furniture

The car will, of course, be the biggest expense, but it’s about time we get one of our own. We keep renting zip cars all the time and with a baby, in the family, it will be really hard to try to keep to timings. The plan is for me to get a license as soon as possible and until then Garth will drive.

So we have decided to renovate the second flat we bought in a year or so instead of straight away. There are tenants in there now that are happy to stay put, so there is really no rush. It’s actually quite nice not to have to deal with a renovation before the baby comes and we can use the cash we have saved up to buy a car instead.

So now we feel like we have a proper plan and also an idea of what we would like both the next few months to look like and the big day itself. As much as you can plan for something as unpredictable as a birth.

I have also requested a bottle of nice champagne to be put in the fridge together with some lovely cheeses and salami for when we get back from the hospital. I’m really missing champagne and salami right now.

And now finally to the outfit in the photos. I am trying not to make every post baby or pregnancy related. But it’s bloody hard to since that’s basically all that’s on my mind at the moment.

I do however love this look I shot with Ida before we left for our babymoon. It’s very ”Tess” and works really well in pregnancy too.

I love nice shirts matched with jeans, some lovely jewelry, and heels. It’s relaxed and comfy, but yet surprisingly stylish. You look put together even though you are not really trying to. And shirts are an excellent maternity staple, just get them in a size or two larger than normal and they will be your best friend.

I’m allergic to anything that pinches, squeezes or is in any way uncomfortable now. I already know I’m big, I don’t need to be reminded that my clothes are getting to small all the time. So breezy stuff is defo the way to go.

These jeans are the last pair of my regular trousers to still fit me. I think it’s because they are in a boyfriend style with a really low waist. So they stop right under the bump and has that bit of extra room for my pregnancy kilos.

I have no idea for how much longer they will last me, but for now, I’m just happy to have a pair of really great relaxed blue jeans to wear for summer.

It’s easy to think that you have to dress like someone ”pregnant” when you are expecting. But that’s really not the case! You are much better off taking a style or an outfit you normally would wear and just tweak it a bit to suit your new shape, I promise you will feel a lot more comfortable and more like ”you”.

Outfit (adlinks)

Jeans – Lindex (similar)
Shirt with lightening bolts – Rails (similar)
Earring – Asos
Heels – Topshop (similar)
Bag – Leowulff

Photo – Ida Zander

 

 

For more outfit, check out these posts;

Aloha
Pretty Pastels on Kings Road
Two Friends – One Trend

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • åå jag hade också champagne och salami cravings när jag var gravid! och nu efter är jag som besatt av champagne, kan knappt gå förbi någon som smuttar på skumpa utan att stanna och sniffa lite hahaha!

  sandra 2017-05-21 22:48:37
  Svara
 • Vakre bilder, du ser helt fantastisk ut. Kan du vare sa snill a fortelle hva slags oyenskygge og leppefarge du har her? Virkelig nydelig.

  Ida 2017-05-20 22:23:08
  Svara
 • Om du fryser salamin 3 dar alternativ har salamin i någon sås (upphettning) till tex pasta så dör alla eventuella bakterier, helt ok säger barnmorskor i Sverige iaf!

  Jennifer 2017-05-20 08:32:20
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta