Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

7 Of My Most Loved Holiday Items

For the English version, please go to the bottom of the post. 

I dag skulle det egentligen regna, men vi fick ända till klockan 3 innan solen gick i moln och det blev till att byta stranden mot att läsa bok på hotellrummet istället. 

Vi har det så himla mysigt. Det är så skönt att bara vara vi två och Garth har börjat inse att jag har lite svårt att göra vissa saker själv nu när magen är i vägen och har börjat dalta med mig så in i tusan. Det är väldigt gulligt även om kanske 20% hade räckt… Men jag klagar absolut inte.

Den här resan var precis vad jag behövde just nu, känslan av att få bara koppla bort är otroligt underskattad. Stressnivåerna sjunker till minimum och man får tid att faktiskt bara känna och vara. Det är så himla viktigt att ta paus på riktigt lite då och då och ofta krävs det ett par dagar innan man lyckas komma ner i varv.

Vi kör på bloggfri zon på dagen och så tar jag ett par timmar antingen innan eller efter middagen istället. Det funkar väldigt bra, för då kan jag tänka på annat fram till dess. Även om jag älskar att blogga, så kommer det med en viss press att prestera, då kan det vara skönt att ge sig själv lite ledigt från att vara kreativ, så att hjärnan får återhämta sig igen.

Jag har 7 saker med mig som jag har använt varje dag hittills och som har blivit riktiga favoriter redan nu. 5 av dem är härliga skönhetsprodukter och 2 är praktiska och fina plagg. 

Detta inlägg innehåller adlinks.1. Filorga UV Defence 50+

Just nu är det här den bästa ansiktssolkrämen jag har. Den blir inte vit eller kladdig, jag blir inte heller glansig och jag har inte bränt mig i ansiktet alls, trots att det är den kroppsdelen som oftast är riktad mot solen.

2. Rituals Karma solcreme 50+ 

För kroppen använder jag den här solcremen i sprayform från Rituals, den luktar gott, kommer i en fin flaska och glider på smidigt. Jag har bränt mig lite, men det beror nog mer på att jag har glömt smörja in mig igen efter några timmar än någonting annat.

3. Estelle & Thild Biocalm Optimal Comfort Rescue Oil

Jag älskar oljor och använder den här som ett serum innan min dag och nattcreme. Jag gillar att den är skonsam och nästan luktfri, försvinner snabbt in i huden och återfuktar väl utan att lämna en hinna. Perfekt för känslig hud som har varit i solen.

4. Estelle & Thild Biocare baby pregnancy body oil

Jag har varit väldigt noga med att smörja in magen ordentligt sedan början av graviditeten och den här oljan är verkligen toppen. Precis som produkten över går den in i huden snabbare än många andra oljor och gör den mjuk och len. Speciellt såhär på semester har det varit en riktig toppenprodukt!

5. Isadora Strobing Highlighter

Jag använder inte foundation när jag är på semester, det känns så onödigt att täppa till porerna med för mycket smink och grejer i ansiktet. men den här lilla bronzern från Isadora ger den där lilla extra lystern som gör hela skillnaden.

Jag duttar på lite på kindbenen, nästippen, i toppen av pannan, på amorbågen och på nyckelbenen det sista jag gör innan jag är redo att gå till stranden.

6. Asos ”Ocean Child” visor

Både söt och praktisk när jag inte vill ha solen i ögonen när jag ligger på stranden och läser. Billig var den med!

7. Bershka Espadriller

Randiga med en palm och en flamingo, what not to love? Ett stort plus just nu är skor utan snörning som jag bara kan slinka in i utan att behöva böja mig ner. En storfavorit den här resan!Nu har vi ett riktigt ståtligt åskväder att kika på över vattnet, det är så häftigt med blixtar när de är på avstånd. Jag är ganska åskrädd vanligtvis, men när de är långt ute på havet på natten så känns det ändå ganska så ok. Det ska bli lite mulet i morgon med, men jag hoppas på att det blir ett par timmar sol som det blev idag ändå.

Annars funderar jag på att ta en snabb massage i spat. De har säkert 30 olika behandlingar, men när jag frågade om något var gravidanpassat så fick jag svaret att jag bara kunde får en manikyr, pedikyr, huvud och nack express massage eller express fotmassage.

Lite snopet ändå…

For the English version, please click below.

It was actually meant to rain all day today, but as luck would have it we got until 3 in the afternoon before the clouds rolled in and we had to exchange tanning on the beach for reading books in bed. 

We are having such a lovley time just the two of us. I think it has finally hit Garth that I’m pregnant and that I’m sgtruggeling doing a few things on my own. So he has become this super attentive husband who basiclly doe everything for me. I’m not complaining even thoigh half would have been enough. It’s very sweet to see him so caring, he can otherwise be a bit of a hardass at times.

I really needed this trip. Just to get away to disconnect is severely underrated and under-prioritized in our stressful lives. I can literally feel my stress levels sink down to a minimum and I have the chance to just feel and exist in the moment again. It’s so very important to give your body and brain a break now and then and most of the time it will take a few days before you actually can relax fully.

During the day we have a no blogging rule (Instagram is ok in moderation..) and I have allocated a couple of hours before or after dinner for the blog instead. It really works because tit gives me the whole day to think about other things and then I feel like I can be more creative once I do sit down in front of my laptop at night. Even though blogging is tons of fun, it does come with a pressure to constantly perform and be creative, so it’s good to let the brain rest a bit now and then.

I brought 7 things in my suitcase that I have so far used every day. 5 of them are lovely beauty products and 2 are items I wear. 

This post contain adlinks.1. Filorga UV Defence 50+

Right now this is my favorite SPF for the face. I like that I don’t end up looking like a ghost after applying it in the morning, some face SPFs end up looking a bit scary on. This cream also stays fairly matte and I haven’t burnt once even though my face is the one body part I do tend to keep in the sun most of the day.

2. Rituals Karma sunscreen 50+ 

I use this one for the body. It’s like a milky spray that easily glides onto the skin, smells great and I really like the look of the bottle too. I have got a little bit burnt, but I think that has more to do with me not reapplying my sunscreen as often as I should, than the actual cream itself.

3. Estelle & Thild Biocalm Optimal Comfort Rescue Oil

I love oils and I use this one as my serum before my day and night creme. I like that it’s for sensitive skin and has barley any scent at all. It aslo sinks into t he skin very quickly without leaving a greasy residue on my face. This is a great product for skin that has been exposed to the sun and needs some TLC.

4. Estelle & Thild Biocare baby pregnancy body oil

I have been very good at using cremes and oils on my bump right from the start of my pregnancy and this oil is really great. Just like the sister product above I really like that it disappears into my skin quickly and makes it feel all soft and silky. Especially on holiday, this has been a lifesaver.

5. Isadora Strobing Highlighter

I don’t tend to use foundation when I’m on holiday, it feels silly to block my pores with lots of products and makeup. But this little liquid bronzer from Isadora gives me that little bit of extra glow that makes all the difference.

I apply a small amount on my cheekbones, tip of the nose, the top of my forehead, my top lip and on my collarbones before I head out to the beach.

6. Asos ”Ocean Child” visor

Both very cute and practical when I don’t want to have the sun in my eyes whilst reading my book on my sunlounger. It’s a proper cheapie too!

7. Bershka Espadrillos

Nautical stripes matched with a flamingo and a palmtree, what not to love? A great big fat plus is that I can just step into them without having to bend down. The practicality and loveliness of these espadrillos makes them a massive fav this trip so far.Outside our window mother nature is putting on a proper show of thunder and lightning. I’m actually a bit scared of thunderstorms, but when they are far out at sea, I find them very majestic. It’s meant to be overcast tomorrow too, but I’m hoping we will get a bit of sun just like today. If not I will head to the spa for a little massage instead.

They have at least 30 different treatments at the spa in the hotel, but I was a bit disappointed that the only pregnancy friendly ones are manis/pedis and an express foot or head and shoulder massages. I was hoping for at least one proper option for a mommy-to-be amongst all that other jazz.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hi Tess

  It’s your holiday! As much as I would love to hear about it/see photos, it’s your time to relax with Garth. If you feel like blogging in the evenings then great, if you don’t, then that’s fine too! The most important thing is that you enjoy your holiday and time with your hubby!

  Lots of love,

  Harriet

  Harriet 2017-05-18 17:18:31
  Svara
 • Vet ni fortfarande inte vad det blir?! Ligger i vecka 14 nu men tog ett harmony test tidigt för att kolla så det stod ok till. Då kunde man också välja att veta kön – och ärtan är en liten tjej! Har du visat din v12 Scan bild el är det för privat?

  Loppan 2017-05-18 11:08:11
  Svara
  • Svar på Loppans kommentar.

   Grattis vad kul!
   Vi har valt att inte veta vilket kön bebisen är förrän i September när det är dags. Vi vill ha en liten överraskning helt enkelt. Jag har lagt upp 12 veckor och jag tror även 20 veckor om jag minns rätt…Man kan inte se könet på någon av bilderna.

   Tess 2017-05-18 12:50:56 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Var extra noga med att hålla överläppen skyddad! Huden är så tunn där plus att man lätt svettas bort solskyddet. Jobbar med hud och har sett många kunder som fått en ”mustasch” av pigmentfärändringar på överläppen under graviditeten. Det kanske du redan har koll på, men att tänka på inför sommaren om det finns andra preggos här i kommentarsfältet. 😀

  Jenny 2017-05-18 10:15:37
  Svara
 • Hej Tess! Tänkte bara tipsa om hur du kan sola baksidan på stranden nu när du är gravid; gräv en grov i lämplig magstorlek i sanden, bred ut handduken, passa in magen i gropen, lägg dig ner och sola 🙂 Låter kanske bananas, men funkar finfint! Jag tyckte att det var härligt att kunna ”ligga på mage” och sola trots att jag var gravid. #preghack

  Helen 2017-05-18 06:07:13
  Svara
 • Vad skönt med semester! Var själv bortrest för 1,5 månad sen men skulle verkligen kunna tänka mig att åka bort till sol och värme vilken sekund som helst!

  Mona 2017-05-17 21:17:32 http://www.monadoust.se
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind