Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

An Ode To The Hotel Breakfast

 

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hotellfrukost i solen, finns det någonting bättre?

Bara själva grejen att kunna gå och plocka precis vad man är sugen på från en enorm buffé är nog bland det bästa som finns. Jag har alltid varit en frukost person och nu när jag är preggo så är det utan tvekan mitt favorimål om dagen.

Yoghurt, färska bär och frukt, pannkakor, omelett, kaffe, färskpressad apelsinjuice, you name it…

Resan ner gick bra, men det är obekvämt att flyga som gravid. Vi fick en timma på landingsbanan innan vi fick lyfta, så det gjorde att det blev 4.5h i stolen istället för 3.5 och det gjorde ganska stor skillnad faktiskt. Jag är verkligen glad att vi inte valde att åka längre bort eller senare i graviditeten. Jag kände mig som ett dragspel när vi landade och var väldigt tung i kroppen resten av dagen.

Även fast det är Maj så är det varmt och soligt, ett annat stort plus är att hotellet bara är halvfullt och riktigt lugnt och skönt. Vi har spenderat halva dagen på stranden och andra halvan vid poolen och i kväll har vi bokat in oss på hotellets asian fusion restaurang. Jag har redan lyckats bränna magen lite, trots att jag låg i skuggan med faktor 50. Så jag ska vara lite försiktigare resten av veckan. Det kan visserligen ha att göra med att jag var vit som ett spöke till att börja med…

I morgon ska det bli mulet, så jag har bokat in mig på en mani-pedi och funderar på att ta en massage i spat. Det ska bli så lyxigt att få bli omhändertagen en stund. Stackars Garth kommer säkert att börja klättra på väggarna mot slutet av veckan, så jag ska försöka få honom att spela lite beach vollyboll eller något. Eller så får han hitta något berg och bestiga det själv, det känns lite tråkigt att inte kunna göra lika mycket som vanligt faktiskt.

Vi som vanligtvis äventyrar runt massor när vi reser har den här gången valet ett lite större hotell med mer områden att röra sig mellan, så att vi kan stanna i huvudsak på ett ställe. Det är jättefint, men saknar absolut charmen och den personliga touchen av mindre mer boutique hotell som vi annars alltid väljer.

Jag är inte säker på om jag vill rekommendera hotellet riktigt ännu, så i slutet av veckan kommer ett lite mer utförligt betyg.

For the English version, please click below. 

Hello from Crete! And hello from this amazing hotel breakfast… 

I have always been a breakfast person, but to have a hotel buffét to choose exactly what I fancy from is preggers-heaven. Yogurt, fresh berries, fruit, pancakes, croissants, coffee, fresh orange juice, omelets… you name it!

Sometimes I fancy just to book a room in London to be able to have a hotel breakfast in the morning.

The flight down to Crete was ok, but I could really feel the strain from traveling when pregnant. We did have to stay on the ground for an extra hour before we were allowed to take off, so It made the trip 4.5h long and it was pretty noticeable. Becuase of this I’m really glad we didn’t choose to go further or later in the pregnancy. My whole body felt pretty squished in the end and I flet really heavy for the rest of the day.

It’s only mid may and it’s still warm and sunny, another big plus is that the hotel is only half full, so we are getting to have a really calm and relaxing holiday. We normally go for smaller more boutique style hotels, but this time we chose a larger one with more areas to move around in since I’m not as adventurous or even mobile at the moment. Poor Garth is going to be climbing on the walls by the end of the week. I might have to coax him to go and play some beach volleyball with the hotel’s entertainment team.

We spent our first day on the hotel’s private beach and the afternoon by the pool. I managed to burn my poor bump a bit, even though I stayed in the shade with SPF 50 on… It could ave something to do with the fact that I was paler than Casper the ghost to start with …

My skin will get to rest a bit tomorrow since the weather report is looking a bit overcast. So I have booked myself in for a mani-pedi and possibly a massage at the spa tomorrow. It’s going to be glorious to get pampered for a couple of hours.

It’s a bit weird not having a car and an agenda filled with adventures. But it’s also kind of nice just to disconnect and go with the flow. The hotel is very pretty, but so far it’s just lacking that personal touch we have gotten used to in slightly smaller places. But since it has only been a day, it would be only fair to wait to tell you if I would recommend it or not until the end of the week.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Tess! Jag och min kille har äntligen fått ett plus på Stickan och är nu i v 5+4 och haft en del symtom men som senaste 1-2 dagarna försvunnit. Hur var det för dig i början? Är så orolig för missfall! När gjorde ni erat första ultraljud?

  Cecilia 2017-05-17 09:45:14
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej Cecilia!

   Åå vad kul , grattis! Jag märkte att symptomen gick upp och ner väldigt mycket, men om du är orolig så kan det vara värt att ta ett till test. Linjen ska ha blivt starkare eller i alla fall lika stark som innan, då vet du att allting står rätt till.
   kram

   Tess 2017-05-17 19:34:35 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Åh, vad mysigt det ser ut! Jag älskar också, och har alltid gjort, hotellfrukostar! <3 Njut!

  Karin 2017-05-17 06:49:01
  Svara
 • Bara njut av att ligga i en solstol och läs en massa böcker! För tro mig, med babyn kommer semestrarna inte att vara som förr 😀 Vi har varit både till Grekland och Florida på solsemester med vår snart 2-årige kille och det blev inte mycket läsande. Det är underbart att få resa med sitt barn och det är verkligen speciellt att få resa med sin lilla familj. Men man ligger verkligen inte enbart och tar det lugnt. Så njut av er sista fullkomligt lugna semester på en lång stund 🙂

  i 2017-05-16 19:44:54
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Jenny Sunding
Home
34 kvadrat
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind