Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bumpdate Week 23

For the English version, please go to the bottom of the post.

Vi hade internetproblem i vårt område i går, så det blev en inpromptu blogg-fri dag för mig. Vilket är ganska skönt ibland det med. Jag passade på att plåta lite med Ida på Northcote Road istället. 

Jag har fortfarande inte vant mig vid att ha mage ännu och blir lika förvånad varenda gång jag ser den på bild. Det känns ju liksom inte så himla annorlunda ändå. Nu har jag även börjat stöta in i saker så som diskbänken, handfatet och även andra människor, för jag har ingen känsla av min storlek överhuvudtaget. Jag har fastnat i min garderobsdörr ett antal gånger och även mellan stolar i restauranger… Som tur var verkar de flesta tycka att det är ganska komiskt, så det är bara att garva och be om ursäkt när de får en mage i ryggen.

I vecka 23 är bebisen lika stor som en papaya, men sen måste man lägga till själva livmodern och all vätska och då är det inte så konstigt att det blir en hel del extra bulk. Så får man inte glömma bort brösten… de är ett kapitel för sig. Jag förstår att de kommer att bli ännu större när den lilla väl är född. Herre! Juver är verkligen rätt ord.

Någon frågade om jag tänker amma och det vill jag absolut om allting går som det ska. Just amningen ska vara så mycket svårare än vad man inser och för vissa funkar det helt enkelt inte. Men jag hoppas verkligen att det kommer att gå och jag ser fram emot att ha de speciella stunderna med vårt barn.

Så från den aspekten så gör det verkligen ingenting att brösten ser mer ut som juver nuförtiden, om det betyder mer mjölk så är ingen gladare än jag. Konstigt hur en kroppsdel kan gå från att ha en funktion till en annan och hur naturligt det ändå känns.I vecka 22 har jag

?   Mått oförskämt bra.

Ni måste tröttna på att jag säger det nu, men hur jag mår är frågan no 1 som jag får just nu. Alla mina appar säger att jag kan börja få benkramp, ont i ryggen och andra plågor vid den här tiden. Men jag känner faktiskt inte av någonting alls än så länge. Jag vet inte om det har med att göra att jag går på yoga två ggr i veckan och har min gravid träningsklass på det. Eller om jag helt enkelt bara har haft tur hittills.

?   Sovit ganska dåligt…

…men det har mycket mer med lilla piplisan Olive att göra än bebisen just nu. Hon har haft svårt att ligga bekvämt efter sin operation och vaknar och gnyr på nätterna stackarn. Men nu börjar det bli bättre, så när vi väl lämnar över henne till Nanna på Måndag så bör hon vara tillbaka till sitt normala snorkande själv.

?   Börjat stöta in i saker med magen och har även blivit lite gravid-glömsk.

Jag hittade Olives piller i kylen i går och ibland glömmer jag bort vad jag ska säga mitt i en mening. Jag hoppas att det inte blir värre för det kan nog bli ganska irriterande för stackars Garth i längden.

I vecka 23 ska jag

? Åka på babymoon! Whoohoo!

Jag är sååå taggad på att komma iväg och har bunkrat upp med böcker i massor. Jag skulle behöva lite förslag på podcasts med, gärna barn och gravidrelaterade. Så ös på med alla era bästa tips.

? Ta det super lugnt.

Jag planerar att ligga vid poolen eller på stranden, få sol på huden (faktor 50 såklart) och bara njuta av att inte ha några måsten. Jag kommer att uppdatera bloggen som vanligt förstås, men i övrigt tänker jag koppla bort totalt.

? Förhoppningsvis må lika bra som jag har gjort den här veckan.

Om det är vid något tillfälle som man vill ha energi och vara krämpfri så är det på semester. Det enda problemet jag vet att jag kommer att ha är kläder. Det ska bli intresssant att se hur mycket av min semestergarerob som jag kan klämma mig in i, jag har klickat hem lite maxi-klänningar från Asos att ha kvällstid, men annars blir det mest bikinis och rymliga kaftaner.Er tur blivande mamas – Hur mår ni, vad händer, någon som har haft ett ultraljud? Och även ni som inte är gravida får gärna berätta hur ni mår, dela en win på jobbet eller bara berätta om något som har hänt på senaste.

Foto – Ida Zander ( Mer av den här looken kommer upp i helgen)

Tidigare bumpdates hittar ni här;

Week 22 & Pregnancy Snacking
Week 21 & Thoughts Around Birth
Week 20 & The Constant Worry

For the English version, please click below. 

By some reason, we had no internet at home yesterday and instead of hunting down a café I decided to take an impromptu day off from blogging and went and shot some looks with my lovely photographer Ida on Northcote Road instead. 

It’s funny how I’m yet to get used to the bump. I get such a surprise every time I see it in a picture because I feel almost like normal and do completely forget that it’s even there.

By now I have also started to bump into things like the counter top in the kitchen, the basin in the bathroom and sometimes even other people. I have no spacial awareness what so ever. I keep on getting stuck in between the door to my wardrobe and the chest of drawers and also in-between chairs in restaurants. Luckily most of the other guests see the funny side of it, so I try to laugh it off and make a mental note that I do indeed have a big belly now and I probably shouldn’t be attacking people with it.

In week 23 the baby is about the size of a papaya, but I guess when you add the actual uterus and the fluids it’s not that strange that there is a bit of extra bulk in the front. And don’t even get me started on the boobs… or udders as I lovingly refer to them as. I understand they will get even bigger after birth, Jesus!

I got the question if I’m planning to breastfeed and indeed I am if it all works the way it should. I understand that breastfeeding is tricky and a lot more complicated than it sounds. Not everyone can do it, but if I’m one of the lucky ones I will breastfeed for sure. I’m actually really looking forwards to those special mom moments with our baby…

So from that aspect, I don’ really care if I end up with humongous udders if it means more milk for the baby and easier breastfeeding – bring it on!

Kind of weird how a body part can change its purpose just like that and how natural it feels.In week 22 I have 

?   Felt surprisingly well!

You must be fed up with hearing it now, but honestly, you I feel is the number one question you get when you are pregnant and so far so good.

I’m saying ”surprisingly” since all my apps are telling me I should start having a sore back, leg cramps and all kinds of other problems by now. But I have had none of it. Maybe it’s all the yoga and my pregnancy work out or I’m just one of those annoyingly lucky ones. Who knows!

?   Slept pretty badly…

…but it has very little to do with Froggy and more with a certain squeaky-pants Olive to do. She can’t really get comfortable after her surgery and fidgets a lot at night. It’s getting better every night, so hopefully by Monday when we hand her over to Nanna, she will be back to her own little sleepy self again.

?   Started bumping into things and people with the bump and I have defo got preggo brain.

I found Olives pills in the fridge yesterday and I keep on forgetting what I was going to say in te middle of a sentence. I’m hoping it won’t get worse because I can see garth getting pretty annoyed with that one eventually…

In week 23 I will;

? Go on our baby moon to Greece! Whoop whoop!

I’m so bloody excited! I got a whole bunch of books to read and now I just need all your best podcast suggestions, preferably about pregnancy, birth, and children. I’m trying to read up as much as possible, so I feel a bit more equipt coming into it all. So please leave a comment with your fav.

?Take it really easy.

My plan is to lounge by the pool or on a beach with a book and SPF 50 on my skin. I’m really going to enjoy not having any musts and just be for a while. I will of course update the blog as usual, but apart from that everything else will have to wait.

? Hopefully feel just as great as I have this last week.

If there is one time you want to have energy and your body to cooperate it’s when you are on holiday. The only real problem I can see is clothes. Garth is going down in the basement tonight to fish out my holiday wardrobe and I’m intrigued to see how much of it will actually fit me now.
I did do an Asos order earlier this week with a few maxi dresses, just to be on the safe side. And if nothing fits then I will live in bikinis and kaftans, no shame in the preggo-game.Ok, your turn mamas-to-be. How are you feeling? What is going on at the moment? Did you maybe have an exciting scan recently? And you non-preggos, how is life treating you? Maybe share a win at work or something else that is on your mind?

Photo – Ida Zander (Check out the blog tomorrow for more pics from this look)

Tidigare bumpdates hittar ni här;

Week 22 & Pregnancy Snacking
Week 21 & Thoughts Around Birth
Week 20 & The Constant Worry

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej! Vill bara säga att jag det är superintressant att följa din blogg. Min sambo har redan barn sedan innan och nu ska vi (dvs första gången för mig) äntligen testa få barn för första gången. Antar jag är den som är mer nervös för hon verkar hellugn! Hehe!

  Erik 2017-05-16 01:43:31 http://wwwindex.se/
  Svara
 • Hej!

  Jag vill tipsa dig om podden ”Vattnet går”. Den lyssnar jag på när jag går mina promenader. Super bra podd med bara en massa olika upplevelser kring graviditet och förlossning!

  Cecilia 2017-05-15 09:05:29
  Svara
 • Jag är som dig fast minus magen haha mår verkligen hur bra som helst men nästan ingen mage alls i v 22 men allt såg bra ut så försöker njuta☺

  Hannah 2017-05-14 16:13:31
  Svara
 • Hej!
  Fick min andra flicka för några veckor sedan. Inför första förlossningen hade jag väldigt många svåra känslor som ökade hela tiden. Inför andra lyssnade jag på förlossningspodden. Rekommenderar skarpt! Kvinnor som skildrar hur graviditet, förlossning och första tid med barnet var för dem. Allt från jättepositiva upplevelser rakt igenom till lite mer svåra. Tyckte det var skönt att få lite nyanserade berättelser där alla även de som hade haft en tuff tid idag hade det bra. Berättelserna gjorde mig även tryggare i att åka in tidigare till förlossningen än vad barnmorskan i telefon tyckte verkade nödvändigt nu med tvåan. Jag visste att jag absolut inte ville vara hemma för länge då det gick snabbt första gången. Två timmar efter att jag insåg att det drog igång var vi inne och fyra timmar senare var hon född. Tur att jag lyssnade på min kropp. 🙂 Snyftade mig igenom nästan alla poddavsnitt, lite överkänslig som gravid hehe. Vi åkte också på semester båda gångerna. Superskönt! Lycka till!

  S 2017-05-14 02:33:39
  Svara
 • Jag har gått över några dagar och bara väntar och väntar… Jag har känt mig superfin och snygg hela graviditeten men börjar bli lite trött på magen nu som är i vägen hela tiden 😉 Det är lite jobbigt att behöva få hjälp med att få på sig skor på svullna fötter och inte kunna röra sig normalt. Jag vet att allt detta kommer vara värt det när barnet väl är här men just nu är jag rätt less på att vara gravid.

  Anna 2017-05-13 23:37:32
  Svara
 • Vecka 34.. och fortfarande inte van vid magen.
  Fnissar fortfarande förtjust när jag ser mig i spegeln. <3
  Kommer att sakna den! Sakna att det sprattlar och sparkas och sveper runt där inne.. (Säger jag nu ja.. om det drar över tiden kommer jag nog vara skapligt less..)

  Carro 2017-05-13 10:59:29
  Svara
 • Tryckte på skicka-knappen för snabbt: ha nu en härlig baby moln! Jag hoppas ni får en massa sol och vila! ?

  Clara, Bossbloggen 2017-05-13 10:12:28 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Så skönt att du mår bra och känner dig lika pigg och fräsch som du ser ut att vara! ?

  Veckans YAY har varit flera små, det är mycket roligt som händer i företaget och med bloggen nu. Njuter allt jag kan åt att få vara min egen chef och jobba med det jag älskar helt enkelt ?

  Clara, Bossbloggen 2017-05-13 10:09:59 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Babymoon låter som en fantastisk uppfinning för gravida par. <3 Big Yey för semester, åker på måndag och rymmer till värmen för att fira min 30-årsdag utan allt som heter jobbstress eller festfixande. 🙂

  Jasmin - Seos Fotografi 2017-05-13 01:04:38 http://seosfoto.se
  Svara
 • Podtips!
  -Ebbas Gravidpod (Ebba Kleberg von Sydow)
  -Parterapi med Margaux & Jakob (dom har precis fått barn, väntar med spänning på det första avsnittet efter det! Kan också rekommendera Margaux’s youtube kanal där man fått följa hennes upplevelser som gravid, på ett lättsamt och roligt sätt)
  -Kära barn
  -Vattnet går

  Enjoy!

  Fia 2017-05-12 17:59:01
  Svara
 • Vecka 23 här idag, och jag mår precis som du oförskämt bra. Tror mest att det är tur faktiskt… mitt största problem just nu är att jag har blivit kvällspigg igen, till skillnad från maken som är supertrött pga jobb. Så just nu är det jag som sitter själv framför tvn på kvällarna medan han somnar i soffan, haha…

  Vår babymoon har tyvärr blivit inställd pga makens jobb, vilket jag är sååå ledsen över. Just nu ser det inte ut som att vi kommer iväg innan bebis är ute vilket känns jättetråkigt. Men vi får satsa på att börja pyssla med barnrum i stället antar jag.

  Hoppas i alla fall att ni får det riktigt bra på er babymoon…

  Carolin 2017-05-12 17:34:19
  Svara
 • V 36 nu. Den lille är för liten och vill inte vända sig nedåt. Vändningsförsök nästa vecka. Får ta det därifrån. Foglossning från helvetet. Men kan inte vänta tills plutt är ute! Längtar så otroligt mkt!

  Amanda 2017-05-12 16:52:37
  Svara
 • Hej och tack för en bra blogg! Så kul att ni snart ska bli föräldrar, grattis! <3
  Jag är nyfiken på hur ni kommer att göra med språket, kommer du att prata svenska med bebisen och förstår Garth svenska? 🙂 Är själv uppvuxen med föräldrar från olika länder och min mamma pratade alltid franska med mig fast att hon tyckte att det var jobbigt att jag alltid svarade, och fortfarande svarar henne på svenska. Men nytta gjorde det för idag är jag tvåspråkig 🙂 Kram!

  Linnéa 2017-05-12 16:49:45
  Svara
 • Skönt att höra att du mår bra och inte har några besvär. För övrigt tror jag att man ska ta det som står i appar och på nätet med en nypa salt. Förutom trötthet och lite illamående första trimestern har jag mått toppen, är nu i vecka 32. Har väl haft någon enstaka dag med lite ryggont (suttit för länge vid datorn) men annars känner jag mig precis som vanligt. Förutom magen som precis som du säger kommer ivägen ibland och att jag titt som tätt råkar kalla min man för hundens namn eller vice versa:)
  Ha det så härligt på er babymoon!

  Elle 2017-05-12 15:23:37
  Svara
 • Jag är inte gravid men min cykel är just nu på 45 dagar (brukar vara 29 dagar…)… men vi använder kondom och gravtest är negativa, så jag väntar bara spänt på att mina hormoner ska börja funka som de brukar igen :’)

  Utöver det så har jag en liten jobb/studie relaterad win! Var på ett event i onsdags då det var en som var anställd med min kommande titel i ett läkemedelsföretag som höll en presentation omkring sitt jobb. Igår skickade jag iväg ett mail om det fanns möjligheter för studiejobb och att skriva exjobb i hennes avdelning och det fanns det, så nu är cv’et skickat och mina referencer har glatt svarat tillbaka att de gärna vill voucha för min kunskap och erfarenheter… Så är det bara att vänta 😀

  Ulrika 2017-05-12 15:14:08
  Svara
 • Går in i vecka 19 på söndag nu och mår såå bra. Lite trött men klagar inte, nästan bara skönt att kroppen vill sova..
  igår kände jag bebisen första gången. Det var ett fladdrande/bubblande på en koncentrerad plats under flera minuter. Kärleken när det händer. Wow!
  Ska på ultraljud först vecka 20 och det känns så långt bort, men fick höra hjärtslagen på bebisen förra fredagen. Det gör ett oroligt mammahjärta lugnare 🙂
  Ska bli mysigt att följa med på er babymoon! Så avundsjuk! ?

  Christina 2017-05-12 14:29:09 http://lindstromsivf.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Jenny Sunding
Home
34 kvadrat
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind