Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bumpdate Week 17

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej Lördag! Det blir en lite sen bumpdate den här veckan, fast det är ju trots allt i dag som lilla Froggy fyller 17 w i magen.

Det har varit en händelserik vecka med resa, events, möten och fester och trots att mitt fokus kanske inte har varit lika mycket på magen som vanligtvis så har det hänt en hel del.

Jag har nämligen äntligen börjat känna av att det bor en liten filur där inne i magen. Jag är ganska säker på att hen ligger precis under naveln och lite till vänster, för jag har kännt små killningar och knuffar därifrån.

Sedan hände två helt galna grejer;

1. När jag klev genom den runda scannern på Gatwick. (Om man är gravid får man gå förbi den första om man ber om det, inte för att strålningen är superhög, men om man flyger mycket kan det vara värt att göra mest för att stilla om det finns en oro.)

Jag hade i alla fall glömt att ta av mig klockan, så det kom upp en bild av min kropp med en stor gul ruta på vänster arm. Men det sjuka var at det inte var den enda rutan som kom upp, på nedre vänstra delen av min mage fanns ett helt gäng gula rutor. Men jag hade bara en klänning och strumpisar på mig, så det fanns absolt ingenting annat där än, you guessed it – Froggy!

De körde en såndär handhållen scanner över magen och ingenting visades på den heller. Så nu undrar jag om det verkligen kan vara så att ett foster kan ge utslag i en sån där ny flygplansscanner eller om det bara var något fel på maskinen?

2. Det andra sjuka som hände var när jag var på Metro festen. Först var vi uppe på gården av Kasai, men efter någon timma flyttade hela festen ner i det stora lokalen i källaren där det blev mer nattklubbskänsla och högre musik. Nu hade jag gått och stått mycket under dagen och vi fick även glass på festen, så det kan ha något att göra med det. Men Froggy blev helt vild inne i magen och rörde sig 10 ggr mer än vad jag har känt både före och efter. Det började nästan göra lite ont i magen, så jag bestämde mig för att det räckte med 20 minuter där nere innan jag ursäktade mig och kröp ner i sängen på hotellet istället.

Jag undrar om det var rytmen av musiken eller kanske bara glassen som gjorde att hen kändes som en liten tasmansk djävul där inne? Någon som vet?

Har någon av er varit med om någonting liknande? Eller kanske någon annan sjuk gravidgrej?


I vecka 17 har jag

?  Känt Froggy röra på sig, stort <3 på det! Det är ännu för lite för att Garth ska kunna känna utifrån, men nu när jag vet vad jag letar efter så rör hen på sig ganska mycket ändå. Mest på kvällen, men jag vaknade även i morse av att en morgonpigg liten sak gjorde kullerbyttor i magen.

För er som undrar hur det känns så kanske det här blir lite för mycket av en grafisk beskrivning, men det är så svårt att beskriva det på ett annat sätt. Det är som när man har lite vind i magen som rör sig i tarmarna, men bara på ett enda område och åt olika håll och med olika intensitet under kanske 20 sekunder. Så känns det för mig i alla fall, någon annan kanske har en bättre beskrivning?

?  Mått bra i allmänhet men har märkt att min magsäck krymper. Jag har svårt att äta middag nu, utan måste verkligen småäta måltider under dagen för att få i mig tillräckligt. Min diet har kanske inte varit den bästa med både chokladboll och en hel påse ostbågar och lite glass som har slunkit ner, men det blir så ibland. Det är svårare med maten när man är ute och reser, det får bli bättring nästa vecka.

?  Har jag haft min första restaurang som var oansvarig med maten.

I går när vi var på en Libanesisk restaurang här i Clapham så frågade jag som vanligt om maten jag beställde var gravidvänlig och inte innehöll rått ägg (man ska helst inte äta det här i UK på grund av salmonella risken).

När maten kom så låg den i en sås som såg misstänkt mycket ut som aioli. Men när jag frågade två olika kypare så fick jag svaren hollandaise sås (?) och aioli… och att det absolut inte fanns rått ägg i. Fast såsen var kall och båda typerna av såserna är gjorda på just rått ägg. Som tur var stod jag på mig och såklart visade det sig vara en kall okokt aioli och jag fick en ny portion. Men jag var verkligen tvungen att ställa till en scen och det kändes så himla onödigt.

Man tycker väl att restauranger ska ta större ansvar än så?

?  Jag har nu officiellt två klänningar som passar mig. Tur att vi ska till Bicester village för att shoppa i dag. Jag hoppas verkligen att jag hittar något fint, för jag är inte riktigt redo att gå över till bara mamma-klänningar riktigt ännu.

?  Jag har haft mer energi än vad jag hade innan jag blev gravid. Från att vara en mellan-energi person som behöver egentid för att tanka upp batterierna kan jag nu springa runt en hel dag och känna mig lika pigg på kvällen som jag var när jag vaknade. Jag kan inte helelr sova mer än max 8 timmar och vaknar pigg som en mört. Är det någon form av energi bebis jag har där inne?

I vecka 18

?  Har vi vår 16 veckas check upp med barnmorskan. Vi har hamnat lite ur fas med våra möten då vi blev framförflyttade, men det gör inte så mycket. Jag gillar verkligen Chelsea & Westminister sjukhus hittills, så vi får hoppas att även det här mötet blir bra.

?  Ska jag gå ihop med min vän Sinead och plåta ett par trender till våren som passar både som gravid och ”vanlig”. Vi har velat göra någonting tillsammans länge, så det ska bli ett kul litet projekt.

? Hoppas jag på att Froggy ska börja röra på sig ännu mer, allra helst så att Garth kan känna det utifrån. Men jag tror att det är lite tidigt ännu.


Vad har era milstolpar varit den här veckan? Kommentera gärna oavsett om du är gravid eller inte. 

Kolla här för fler bumpdates;

Week 16
Week 15 & Schools in London
Week 14 & The Big Plus

For the English version, please click below. 

 

Hello, Saturday! This week’s bumpdate is a bit later than usual because of my Sweden trip. 

It has been an eventful week filled with meetings, parties and blog events, so my focus has not been as much on the bump as usual. But there has still been some significant developments.

I have started feeling Froggy move in the belly!

I’m pretty sure he/she lives right to the left under my bellybutton since I have felt tiny little tickles and pokes from that spot. it’s so exciting to finally get to bond a bit more with the little guy or girl in there.

Two really weird things happened this week.

1. When I stepped out of that round new airport scanner in Gatwick, I had forgotten to take my watch off. So there was a picture of my body on the screen with a big yellow square on my left wrist. Completely normal, but what freaked me out was that there was a cluster of yellow squares on the lower left side of my belly too. I was only wearing a dress and underwear and the only other thing in that spot is, you guessed it – Froggy!

They even got this handheld scanner out and checked my bump, but it didn’t register anything weird. So could this machine actually have registered the baby in my belly or was it just a weird fluke? Anyone who knows? Freaky no matter what!

 

2. The second freaky thing happened when I was at the Metro party. At first, we were upstairs on a veranda mingling, but after an hour or so the party moved downstairs to a giant room in the basement. There was a bit more of a nightclub feeling in the and pretty loud music. I did run around a lot that day and I did get some lovely ice cream right before, but for some reason, the baby went mental in my belly. It moved sooo much more than it ad before or even since. It actually gave me a belly ache after a little while. So I decided to leave after only 20 minutes and get into cosy hotel bed instead.

So could it have been the music or maybe even the beat that made the baby so active? I hope it had a boogie in there and didn’t move because it hated it… I kind of like loud music.

 

 

Has anything weird like this happened to you?


In week 17 I have;

?  Felt Froggy move for the first time and I LOVE the feeling! It’s still not strong enough for Garth to be able to feel it from the outside, but I can feel it more and more for every day. Mainly in the evening, but also this morning when I woke up from it doing roly-polys in my belly.

If you are interested din knowing what it actually feels like, then you will get quite a crude description here. So skip this part if you feel like it’s a bit TMI. It basically feels like you have a bit of trapped wind, but it doesn’t move in any direction, it stays in one spot and the intensity varies and lasts for about 20 seconds at the go. I meant it’s probably different for everyone, but that’s what it feels like to me.

?  I have felt really good, but I can feel that my stomach is shrinking. I really struggle eating anything after 5 in the afternoon and have to nibble on little meals instead of eating big ones. My diet has been a bit crap this week too, but there are so many yummy things back home, like chocolate balls and cheese doodles… I will have to get back on track again next week.

?  I had my first bad experience with a restaurant and pregnancy.

Yesterday when we went to a Lebanese restaurant here in Clapham I asked if a dish had any raw egg in it and got told it didn’t when I ordered it. But when it arrived the sauce looked very much like an aioli to me, so I thought I would double check. Then I was told it was a hollandaise (?) and not made with raw egg. This made me even more suspicious because I’m pretty sure there are raw eggs in a hollandaise too.

After a lot of discussions with the chef and two servers, it turns out it is, in fact, a cold aioli and does contain raw egg. So I could finally send it back and get a new dish with no aioli in it. But honestly, why did it even need to be a problem? Most restaurants are pretty clued in with pregnancy restrictions and would never put me in a situation like this one did. I had to make a scene to get them to exchange the dish for me… so unnecessary!

 

?  I now officially only have two dresses that fit me. Luckily we are in Bicester village today so I can go shopping. I’m really hoping to find some nice things because I’m not ready to go completely into maternity dresses yet.

?  I have had lots more energy than I even had before I was pregnant. I used to need little breaks on my own to load the batteries, but these days I can do lots 10 things in a day and still feel up for going somewhere at night? How can a baby give me more energy? I only sleep 8 hours a night, wake up a lot earlier than I used to and I feel awake straight away, so strange!

In week 18

? We have our 16 weeks check up with the midwife. We are a bit behind with our appointments since we got moved forwards, but I think it’s ok. I so far really like Chelsea & Westminister hospital, so I’m hoping this one will be just as nice as or previous appointments.

?  I will have a shoot with my friends Sinead and we were thinking to do a post on a trend in two ways, pregnant and non-pregnant. I think it could be fun!

? This week I hope Froggy will move even more and that maybe Garth will be able to start feeling it from the outside. I know it’s probably a bit early still, but it would be so nice for him to get to be involved.

 


What has happened in your lives this week, pregnant or not? Please leave a comment!

Check out my other bumpdates;

Week 16
Week 15 & Schools in London
Week 14 & The Big Plus

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • SÅÅÅ kul att följa din resa som gravid. Blir glad varje gång jag tittar in här 🙂 Men jag undrar, i vilket område är denna bilden tagen? Det såg ut som en supermysig plats att besöka och jag har precis flyttat till London, så skulle vara kul att veta 🙂 KRAM och stort lycka till med allt!!

  Rebecca 2017-04-05 11:28:33 http://nouw.com/rebeccamarten
  Svara
 • Man ska kanske lita lite mindre på en restaurang som benämner sig som libanesisk men som serverar fransk mat…. ;).

  Helena 2017-04-04 12:31:44
  Svara
 • Hen… Hen… Hen…

  Kan du inte skriva han eller hon istället? Hen känns nästan bara fånigt nu när hypen lagt sig…

  Tack för väldigt bra och inspirerande mode tips för oss med bump.:)

  Linnea 2017-04-04 05:55:46
  Svara
 • Jag åt faktiskt inte ute av den anledningen du beskriver. Orkade inte fråga hela tiden och hade allvarliga trust issues haha. Det konstigaste under min grav var att att jag var bombsäker på vilket kön min dotter hade och det visade sig att jag hade rätt. Jag gissade även rätt på vikten. I princip på pricken. Alla i min omgivning säger att jag är lite synsk haha. Jag drömde om min man i detaljer innan vi träffades, som hur han såg ut (längd och hårfärg), hans ålder och hur han bodde. Helt sjukt och lite läskigt. Blev rädd för mig själv när jag insåg att det var killen i min dröm som jag hade pratat med min kompis om några veckor innan. Jag gissar på att du får en tjej. ☺Men min synskhet kanske bara funkar på mig själv. ?

  I. 2017-04-04 00:16:52
  Svara
 • Hej! Fina kläder, varifrån? Kan du inte tipsa om bra hemsidor
  Med gravid-kläder? Jag
  Är själv i vecka 20 nu, mitt första barn.. Är 25 år gammal.. Ska bli kul o
  Följa din resa då du o jag Är relativt nära i graviditeten:)

  Julia 2017-04-03 20:29:39
  Svara
 • Min bebis föddes i veckan! På ”duedate” dessutom 🙂 Det var en tuff förlossning och slutet på graviditeten, men skulle redan göra om allt! Vilka små mirakel de är….

  Sara 2017-04-02 14:16:40
  Svara
 • När jag var gravid med vår son för ett par år sedan var vi på en indisk vigsel med bongotrummor och jag har aldrig känt honom sparka så mycket som då 🙂 han blev också till sig om jag hade hög musik på i bilen och nu ÄLSKAR han att dansa. Det ska börjas i tid!

  Anna Sandilands 2017-04-02 13:12:06
  Svara
 • Hej! Gick idag in i vecka 29!
  Helt galet. Ska åka med mamma till Ikea idag för att kolla på inredning till vår vagga. 🙂 jag känner tydligt av bebisen när inte pappa är i närheten. (Typ resor både när jag åker iväg och när han åker iväg. ) lite som att han vet att vi inte är ihop. Kanske låter konstigt men sant. Är jag uppstressad blir bebis i magen uppstressad. För så fort min kille ska känna på magen är han lugn som en filbunke. Han vill helst bara ligga och sova och inte föra mycket uppmärksamhet till sig. Som att när vi är ihop är han så lugn och fin!
  Nästa söndag är det bara 10(!) veckor kvar! Skräckblandad förtjusning!

  Emilie 2017-04-02 12:32:48
  Svara
 • Hey Tess. Har du titration pa ”hemma baby dopplers”? Det kan va en kul grej att ha och relight for Garth kanske som inte kan kanna bebisen an. Vet att de ar inte sa dyra och finns I olika variationer. Tror Argos har en som man ocksa kan speak in bebis hjartslag med sa man har dem sparade :).

  L 2017-04-02 10:40:58
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Hey Tess. Har du tittat pa ”hemma baby dopplers”? Det kan va en kul grej att ha och roligt for Garth kanske som inte kan kanna bebisen an. Vet att de ar inte sa dyra och finns I olika variationer. Tror Argos har en som man ocksa kan spela in bebis hjartslag med sa man har dem sparade :).

   L 2017-04-02 10:42:47
   Svara
 • Hej Tess! Kan du inte rekommendera lite böcker/göra bokrecensioner?

  /Emma

  Emma 2017-04-01 23:49:48
  Svara
 • Glass kan nog mycket väl sätta fart på det lilla livet, när man upplever minskade rörelser kan man nämligen dricka isvatten för att se om den reagerar.

  Jag gick in i v.28 i torsdags och hoppas det bara är 10 veckor kvar! Rör sig mycket nu o framförallt när jag ska sova.. kan bli lite obehagligt, som att den verkligen försöker ta sig ut genom skinnet. Men härligt också såklart.

  Carro 2017-04-01 22:10:13
  Svara
 • Bebisar brukar kunna höra musiken och bli helt vilda 🙂

  Minna 2017-04-01 22:05:58
  Svara
 • Har äntligen gått in i v 13, känns som en milstolpe! Längtar efter att se den lilla på ultraljud nästa vecka.

  Ulrika 2017-04-01 21:53:48
  Svara
 • Det var nog garanterat Froggy du kände där inne på festen! Jag kände min bebis första gången i vecka 16 och sen tydligt i vecka 17. Mitt på 12-slaget på nyårsafton! Jag stod ute med ett gäng och räknade ner (skrikigt sådär) från 10, 9, 8, 7 etc, och då precis på 12slaget fick jag ett gäng tydliga sparkar från min lilla bebis i magen. Den mest magiska känslan i världen! Sedan kunde min man känna henne utanpå magen i vecka 20 🙂 så det kommer nog snart för er med!
  Jag tyckte också i början att det kändes som en susande bergochdalbanekänsla i magen, fast väldigt lokalt. Men det förändrades väldigt under hela graviditeten, men var alltid lika häftigt. Det är underbart och magiskt (när man får må bra!) att vänta barn. Stort grattis till er och er lilla bebis!

  cissi 2017-04-01 21:52:47
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind