Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

2 Nights In Stockholm

For the English version, please go to the bottom of the post.

Efter 3 hektiska men otroligt roliga dagar i Stockholm är jag tillbaka hemma i London igen.

Det blev tyvärr lite tomt här i bloggen i går. Jag tar helt enkelt igen veckans blogging nu i helgen i stället. Om ni saknade veckans bumpdate så kommer den upp i morgon. 

Jag prioriterade en lång mysig hotellfrukost med min syrra Steffi (som fick med sig den enorma blomhinken hem, hennes arm gick nästan av haha!), sedan satt jag på planet utan wifi och när jag kom hem var jag så trött att jag somnade på soffan med Olive i knät. Garth försökte väcka mig till middagen, men jag fick i mig två tuggor innan jag gav upp och gick och la mig istället.

Det var i alla fall väldigt mysigt att få komma hem en snabbis, jag inser sällan förrän jag faktiskt är där hur mycket jag saknar min kära hemstad.

Ni är många som frågar om hotell i Stockholm och jag bodde som oftast på Mornington Hotell och jag är alltid lika nöjd. Jag är född och uppvuxen på Nybrogatan så det känns verkligen som hemma där i krokarna, så många minnen!

Hotellet ligger centralt och precis vid en massa härliga restauranger, barer, klubbar, saluhallen och tunnelbananan.  Morningtons frukost är så himla bra, jag har dille på hotellfrukostar nu när jag är gravid och speciellt pannkakor slinker ner utan problem.

Mornington har även alltid en massa böcker i varje rum, det är en så himla fin detalj tycker jag. Tyvärr så hann jag inte läsa någonting den här gången, men annars prioriterar jag verkligen böcker över tv när jag bor på hotell. Det är så mysigt att ligga i en hotellsäng och läsa. Nästa resa ska jag se till att planera lite mer tid för mig själv och för att kunna gå runt och njuta av Stockholm mer. Vi får hoppas att det har slutat snöa vid det laget…

Innan Metro festen smet jag snabbt över till Nybrogatan 38 som ligger mittemot hotellet och beställde deras kalvköttbullar. Jag har inga problem att äta ensam, då jag gör det så ofta på resor med modelljobbet. I Sverige får man dock lite fler konstiga blickar när man äter middag ute själv. ..och jag kan ju säga att man blir rejält utstirrad om man kommer festklädd och gravid och äter ensam ute i Stockholm! Tur att jag inte är så himla brydd utan njöt av mina underbara kalvköttbullar med lingonsylt i lugn och ro och studerade världen utanför fönstret.

Jag trodde att det skulle vara jobbigt att flyga med magen, men det är verkligen ingen skillnad än så länge. Ofta har Norwegian wifi på planet, men den här gången fanns det varken på vägen dit eller hem. Så det gjorde att jag var tvungen att bara slappna av och läsa en bok. Jag köpte och läste ut ”Kiss The Girls” av James Patterson som var väldigt spännande.

Jag vet inte varför, men just nu dras jag till crime och spänning och har läst nästan alla nya deckare som har kommit ut på senaste. Annars gillar jag mest att läsa lite tyngre politiska böcker, biografier och klassiker. Jag gissar att det man är sugen på att läsa går i vågor som med allting annat? …eller så är det gravidhjärnan som inte pallar med någonting allt för djupt just nu.

Vad läser ni just nu? Jag kommer att behöva massor med bra boktips, speciellt mot slutet av graviditeten!

Ska du ut och resa? Kolla in mina guider här;

Le Grand Pigalle – My New Favorite Hotel in Paris
Italian Road Trip – My Guide To See Florence in 48h
The 3 Best Restaurants For Brunch In New York

For the English version, please click below. 

..and I’m back in London again! It was a quick trip with lots to do, but sooo much fun!

I managed to squeeze in a lovely breakfast with my sister Steffi at the hotel before I left for the flight and when I got home I was so exhausted I couldn’t eat much dinner and had to go to bed.

I get a lot of questions on hotels in Stockholm. I tend to stay at Mornington Hotel since it’s very central, not too expensive and there are loads of great shops, bars and restaurants around. I’m actually born and raised on the same street, so I have so many memories around this area.

The hotel itself is lovely with a great breakfast. Hallo pancakes.. pregnant or not, they are divine! The also keep loads of books in ever room, I love small details like that and much prefer reading in bed than watching tv when I’m away. Unfortunately, this time I didn’t have any time to read at the hotel, there was a lot of stuff to do. Next time I’m going to make sure I plan a slightly longer trip so I will have the time to walk around and enjoy my hometown a bit more. Hopefully, it won’t be snowing then…

I might not have had the time to read at the hotel, but I bought James Pattersons new ”Kiss the girls” thriller and I finished it on both flights. Sometimes it’s actually kind of nice to not have wifi and have no choice but to disconnect and read a good book.

Normally I go for slightly heavier subjects, politics, self-help, classics or biographies. But lately, I have been drawn towards crime and suspense. I don’t really know why maybe my pregnancy brain prefers an easy read?

Now I need all your best book tips! I will have lots of time to put my feet up and lounge on the sofa towards the end of my pregnancy and I’m planning to read lots of great books. So if you hafavouriteorite to recommend, please share in the comments!

Are you going travelling? Check out some of my travel guides;

Le Grand Pigalle – My New Favorite Hotel in Paris
Italian Road Trip – My Guide To See Florence in 48h
The 3 Best Restaurants For Brunch In New York

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Boktips:
  ”brev till min dotter”
  ”manuscript found in accra” paulo coelho
  ”americanah” chimamanda ngozi adichie <3

  N 2017-04-04 12:31:22
  Svara
 • Då får jag tipsa om Kate Mortons böcker.
  ”Huset vid sjön” är en mysig roman/deckare som utspelar sig på Englands landsbygd. Läste ut den för två veckor sen och går fortfarande runt med en härlig känsla. Författaren är verkligen fantastisk på att beskriva miljön och måla upp härliga bilder.
  Ha en fortsatt fin helg!

  Linn 2017-04-01 18:42:54
  Svara
 • Kan tipsa om Angela Marsons Kim Stone serie, crime/thriller böcker som är super bra! Plus har en väldigt stark och självständig kvinna i ”huvudrollen”. Verkligen super bra böcker!

  Malin P 2017-04-01 12:12:06
  Svara
 • Allt av Maj Gull Axelsson. Börja med ”Jag heter inte Miriam”. Du kommer inte bli besviken ☺

  Louise 2017-04-01 11:25:11
  Svara
 • Jag läste min bästa bok (någonsin tror jag) för nån månad sen. Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Gud så jag grät! Livet alltså..

  Karin 2017-03-31 20:17:43
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!