Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

5 Pregnancy Beauty Favourites

5-pregnancy-beauty-products-i-use-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Under vissa stadier i livet behöver vår hud lite andra produkter än vanligtvis och graviditet är verkligen en av dem.

För det första så är det en hel del produkter och procedurer man inte ska använda och göra när man är gravid, en del är mer eller mindre allvarliga. Jag skulle personligen skippa botox, filler och liknande eftersom att man inte riktigt vet hur de påverkar kroppen och den lilla. (Själv har jag inte vågat mig på att testa dem alls än, men vet i framtiden.) Jag skulle även hoppa över att bleka tänderna av precis samma orsak.

Det viktigaste är att skippa all retinol i hudvård, för att den innehåller A-vitamin som kan påverka fostret. Även högre doser av AHA, Salicyl syra och glycolic acid ska man vara försiktig med (låga doser är visst helt ok).

Nu står det väldigt mycket olika på alla sidor där man läser och de är mer eller mindre extrema och jag tycker även att det är svårt att få fram info om produkter och ingredienser på märkenas egna hemsidor. Varför finns det inte en generell ”safe in pregnancy” märkning? Så att man slipper sitta och försöka lusläsa ingredienser, emaila kundtjänster eller hitta alternativa namn som möjligtvis skulle kunna betyda samma sak som kanske skulle finnas i en produkt? Det känns som att märken är så rädda för att säga fel att de inte säger någonting alls istället och det hjälper ju inte mycket…

Suck på hela processen!

Själv är jag lite anti att allting ska vara ”naturligt”. Kemi är kemi, molekyler är molekyler oavsett om de är ihopsatta i ett labb eller av moder natur. Det finns väldigt många giftiga ämnen i naturen, så att någonting skulle vara bättre för att det är ”naturligt” tycker jag själv är totalt BS och handlar mer om marknadsföring än någonting annat.

Sen är det hela biten med essentiella oljor i graviditet. Det finns massor med listor på vilka som är ”säkra” och inte. Tyvärr så säger alla listorna helt olika saker. Så det är svårt att veta om något av det egentligen stämmer. Själv tror jag mycket att det handlar om dosering. Min Eve Lom ansiktstvätt har till exempel lite eucalyptus olja i sig, som många sidor säger är en no-no. Men jag resonerar så att jag ändå tvättar av just den här produkten, så risken känns ändå väldigt liten.

Det är en riktig djungel där ute, jag tror helt enkelt att man ska undvika de värsta ingredienserna och sedan göra sina egna val med allting annat.

…om du inte vill köra bara på ren kokosolja då förstås, det är alltid ett alternativ för de som är riktigt oroliga.


Här är 5 av mina mest använda produkter just nu (adlinks).

Eve Lom Morning Time Cleanser Den har som sagt var ett par essentiella oljor, men jag har haft svårt att hitta en produkt som faktiskt rengör och tar bort smink ordentlig som ändå är gravidvänlig. Så den här känns ändå väldigt snäll och har funkat bra på min gravidkänsliga hud.

10Balm av Indeed Lab En härlig kräm med 10 mjukgörande och lugnande ämnen. Jag blev helt röd och jag fick massor med små små mini plitor över hela ansiktet i början av graviditeten och den här produkten lugnade verkligen min hud.

Filorga UV Defence SPF 50 – Gravidhud är så himla mycket känsligare för sol än vanligtvis, så att ha en riktigt bra solkräm med hög faktor är jätte viktigt. Jag använder den här från Filorga som jag gillar. Jag har gjort så mycket research som jag har kunnat och den verkar vara helt ok ingredientsmässigt.

Gazelli Triple Youth Mud Mask – Det här har varit en riktig räddare i nöden när min hud var som värst i första trimestern. Märket är lite ovanligt, men finns bland annat på Harrods här i London. Lermasker verkar vara helt ok under graviditet och den här är verkligen superskön på huden om jag ser resultat efter ( kolla dock alltid ingredienslistan för att vara på den säkra sidan). Min hud blir klarare och känns mer återfuktad.

Rituals ”Tiny Rituals Stretch mark cream” – Det här är en specifik graviditetspodukt så den vet vi är godkänd. Jag smörjer in mig två gånger om dagen och har nog aldrig varit så mjuk som jag är nu. Det är i huvudsak för att slippa stretchmarks i den mån det går, men även för att huden lätt känns torr när den börjar sträckas ut. Den här krämen är både tjock och luktar gott.


Det här är alltså de produkterna som jag väljer att använda, men gör alltid din egen research så att du vet att alla ingredienserna är ok för dig. Allas hud är individuella och kan reagera på helt olika sätt. De 4 övre produkterna är ”vanlig” hudvård och jag använde dem redan innan jag blev gravid. Så de är toppen även för er som inte väntar barn.

Det finns visst specifika gravidmärken som man kan få tag i om man vill slippa göra en hel massa research, men jag har inte testat någon av dessa ännu, så jag har tyvärr ingen att rekommendera än så länge.

Har ni några favoritprodukter som är skonsamma och ni inte kan leva utan? (nämn gärna om ni är gravida eller inte).

—-

Fler skönhetsinlägg hittar du här;

Vlog – How I Curl My Hair Using A Wand
8 Beauty & Make Up Products I’m Curious About
The Brow Girl, my favourite eyebrow products. 

For the English version, please click below. 

5-pregnancy-beauty-products-i-use-by-tessm-se

So pregnancy skincare is a djungle…

There are so many do’s and dont’s. Actually mainly dont’s. And it’s really tricky to figure out exactly what is ok to use on your skin when you are expecting.

I have done a fair bit of research and my conclusion is that one should stay away from Retinol and vitamin A, botox, fillers, bleaching teeth and lasers. AHA, Salicylic acid and Glycolic acid is not great, but you can get away with small doses.

I find the advice on essential oils very confusing. There are lists upon lists and they all say different things, so I’m thinking it’s mostly about moderation. Lots of exposure to these oils are never good, but the tiny bit of eucalyptus oil in my cleanser doesen’t worry me too much.

It’s really annoying that there isn’t a general ”safe in pregnancy” marking on products. Now we have to search products lists for ingredients that could be named different things to try to figure out if a product is ok to use or not. I also find that I don’t get many useful answers from the brand’s websites or customer services. It’s like they are too scared to say the wrong thing, they don’t say anything at all instead. That’s helpful!

I’m also calling bullshit on the whole ”natural” thing. Chemistry is chemistry and a molecule made in a lab and one made by mother nature makes no difference. Actually, in nature, it’s harder to measure amounts of the bad stuff than in a lab. I think this is very much a marketing ploy and I personally don’t think something is safer for us to use because it’s grown in nature. Look at all poisonous stuff out there! Anything can be bad in excess…

So I have decided to try to use the information I have and some common sense when it comes to my skincare for the next few months. If you are terrified of the whole prospect, you can always use coconut oil.. it’s great for lots of things and has only one ingredient.


Here are 5 of my products I use and love at the moment, the first four I used already before pregnancy and the last one is more specific. (adlinks)

Eve Lom Morning Time Cleanser – This cleanser have some essential oils, but I reason that it’s a product I was off, so it seem fairly safe. I really struggled finding a gentle cleanser tat also removes makeup and this is so far the best one I have tried. It’s very kind to my slightly more sensitive pregnancy skin and it doesn’t strip all the moisture away.

10Balm av Indeed Lab This is a lovely little cream with 10 soothing and softening ingredients. In the beginning of the pregnancy when my skin sported lots of tiny little red spots, it really helped calm it down.

Filorga UV Defence SPF 50 – Pregnancy skin is a lot more sensitive to the sun than our normal skin, so a great sunscreen with a high SPF is a must. I have done a bit of research and have chosen to use this one with SPF from Filorga.

Gazelli Triple Youth Mud Mask – This has been such a skincare hero for me so far. It really helped clear and calm my skin during the first trimester. It seems that most mud masks are ok during pregnancy, but always check the ingredients list just in case.

Rituals ”Tiny Rituals Stretch mark cream” – This is a specific maternity skincare product, so we know it’s definitely approved. I use it twice a day all over my body, mainly to reduce the risk of stretch marks, but also to make sure my stretching skin doesn’t get itchy. It smells great and has a nice thick creamy formula.


Just because these products work for me, that doesn’t mean they will for you. So always check the ingredients, especially when you are expecting.

If you don’t want to do any of the research around skincare I’m pretty sure there are specific maternity brands in skincare. however I haven’t tried any yet, so I’m afraid I don’t have any to recommend yet.

Do you have some great skin care products for sensitive skins to recommend? (Don’t forget to state if you are pregnant or not)

Find more beauty posts here;

Vlog – How I Curl My Hair Using A Wand
8 Beauty & Make Up Products I’m Curious About
The Brow Girl, my favourite eyebrow products. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag kan rekommendera Indie Lee Brightening Cleanser. Luktar jordgubb (ej essentiella oljor – jordgubbsolja!), och passar känslig hy. För mig gör den susen. Köp inte Rosehip som rekommenderas en känslig hy, Brightening Cleanser (alltså den orangea) är mycket bättre och torkar ut mindre! Bara ett tips :-). Tror de säljs lite här o var i London (svårare i Stockholm, men för mig är den värd att beställa). Kram!

  Astrid 2017-04-01 12:07:03
  Svara
 • Hej Tess! Älskar verkligen alla dina inlägg om skönhet, du är så duktig och vettig! Sen vill jag bara gratulera till graviditeten, jag är så himla glad för er skull. Var längesedan jag kommenterade så jag ville bara skriva det oxå. Ha en underbar dag och sköt om dig, Kram

  Maja 2017-03-27 16:31:40
  Svara
 • Åh bristningar suger verkligen! Jag smorde in mig två ggr om dagen typ hela graviditeten och fick ändå bristningar på låren, magen och dessutom när jag började amma på brösten. Uscha. Då gick jag ändå bara upp tolv kg. Tur att jag bryr mig mycket mindre om mitt utseende efter bebisen, det känns som att man har andra ännu viktigare saker att fokusera på. Men lite ledsen är jag ändå 🙁

  Alexandra Eriksson 2017-03-27 09:18:14
  Svara
 • Bästa gravidprodukten: http://www.apotea.se/bio-oil-60-ml

  🙂 använde den till att smörja in magen från 2:a trimestern och fick inga stretch marks. Använder den i ansiktet också (är väldigt torr dock) och den ger ett jättefint glow och man blir mjuk och återfuktad.

  Ann 2017-03-27 08:34:30
  Svara
 • Hej fina du!
  Jag har en fråga, vad brukar du använda för solskyddsfaktor till ditt ansikte? Använder du samma för både kropp och ansikte?
  Jag vill ha 30/50 spf i ansiktet och spf 15-30 på kroppen men tycker spf 30-50 i ansiktet blir så stramt och kladdigt, särskilt med smink också! Man vill ju ha spf nu hela våren och i sommar, med smink och utan! Haha, vilken fråga.. men detta känns som en fråga för dig:))) Kram

  Sofie 2017-03-27 00:29:11
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Jag använder dagkräm för ansiktet med 30 spf i, som lättare smälter in i huden utan kladd. Lumene t.ex. har dagkräm med 30 spf.

   Frida 2017-03-27 06:51:50
   Svara
 • Hej Tess!

  Det är så intressant att lära sig om ingredienser och produkter av dig, du är så duktig! Jag tänkte fråga dig vad du tycker om retinol och vitamin A (är det samma sak?) för någon som inte är gravid. Har du använt dig av det tidigare? Jag har läst på om det och kollar just nu på skinceuticals retinol 0.5 men är lite osäker på om det är farligt att testa om man inte har fått det rekommenderat av sin beauty therapist? Förra året testade jag vitamin A (ett annat märke) och märkte ingen skillnad alls, men i år har jag gjort lite mer microdermabrasions och ska testa en peel snart och då kommer huden förhoppningsvis vara mer mottaglig.

  Anna 2017-03-26 22:57:25
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!