Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Q&A – The Answers 3/4

bohoo-maternity-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej fina ni! Hur är er helg?

Jag har precis kommit hem efter en härlig lunch och sedan gravidyoga med en god vän som också väntar barn. Eller en lunch är en lögn, vi åt faktiskt två! Först gick vi till ett crepe ställe och åt varsin pannkaka, men det kändes inte så himla matigt, så vi gick vidare till ett annat ställe och åt avocado och soppa på toppen av cremep. Så jag gissar att vi trots att man inte ska, åt för två i dag… Känns helt ok.

Himla mysigt var det i alla fall och solen sken på våra ansikten när vi promenerade runt här i Clapham.

Jag hade på mig den här fina tröjan från Boohoo Maternity. Den kostade bara £18 om jag minns rätt och speciellt ryggen är så himla fin! Ni hittar den här (adlink)

Jag kommer att fokusera på hur man klär sig med en liten mage på G här i bloggen under några veckor framöver. Både hur jag får ”vanliga” plagg att funka för mig, vad man bör leta efter och jag ska även göra ett djupdyk ner i gravidklädes djungeln och välja ut alla de bästa plaggen som finns i butik. Så om du är gravid eller kanske planerar att bli snart, missa inte att kolla in här på bloggen och följ jättegärna via Bloglovin’ så missar du aldrig ett inlägg.

Här kommer tredje delen av svaren på frågestunden.


Från Natalie;

Grattis till graviditet! Är London den bas ni kommer ha för ert framtida barn?

Tack så mycket! Ja, vi kommer nog att stanna här ett tag till i alla fall. Vi har en liten dröm om att bygga vårt eget hus precis utanför London, men för tillfället trivs vi så himla bra där vi är, så det blir senare i så fall. Jag skulle även inte vara helt emot att flytta till ett helt annat land ett tag, Singapore eller San Fran vore spännande.  Vi håller det öppet och får se vart livet tar oss helt enkelt.

Från V

Hej,

Kul med en frågestund. Jag är nyfiken på hur ni tänker kring barnrum och inredning där? Du har så fin stil, så vill gärna höra mer om vad du vill göra där.

Tack fina du! Vi tänker väldigt neutralt färgmässigt, både för att vi inte tänker ta reda på könet, men även för att det skulle passa fint in i resten av lägenheten. Kanske en grå barnsäng, vita små möbler, söta krokar, ett par fina lampor, en bäddsoffa (man vet aldrig när en sån kan behövas) och så kan vi lägga till mer färg i form av leksaker senare.

Vårt gästrum är stort, så det kommer att finnas mycket plats och jag ser sååå mycket fram emot att inreda med alla söta barnsaker. Vi tänkte börja i Juni när jag går in i tredje trimestern. Här hittar du ett inlägg med inspo som vi gillar.

Från Emilia;

Är lite nyfiken på hur planen med körkort ser ut för dig, vet att du skrivit om det tidigare. Har du tänkte ta körkort under graviditeten eller avvaktar du? Får man övningsköra på samma sätt som i Sverige?

Väldigt bra fråga! Jag vill ta körkort nu direkt, men det enda som står i vägen är att jag måste skicka iväg mitt pass i en hel månad för att kunna få övningskörningstillståndet. Jag som reser en hel del med både jobb och privat har svårt att hitta den tiden, sedan bor ju hela min familj i Sverige och skräcken vore om det hände något och jag inte skulle kunna åka över. Men jag ska försöka få till det så att jag kan övningsköra nu i sommar. Det går till på ungefär samma sätt som i Sverige fast jag tror att det kanske är lite lättare här…vi får se om det stämmer.  Vi är för tillfället i full gång med att leta efter en riktigt bra familjebi, gärna en 4×4.

Från Sofia

Hej! Grattis till graviditeten! Vilket fint hem ni har! Gillar ert golv, vilken sorts trä är det? Märke?

Tack så himla mycket fina du! Vi har golvvärme i hela huset och då var det bäst att lägga in ett speciellt typ av golv som kallas för ”engineered hardwood flooring” som visst ska släppa igenom värmen bättre. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilket märke det är. Men om jag minns rätt så är den här typen av golv faktiskt billigare att lägga in än vanligt trägolv, så det är även ett spartips!

Från K

Vill gärna veta hur du äter och tränar, dels innan du blev gravid och dels nu när du är gravid. Kram!

Innan jag blev gravid körde jag först fler år av crossfit och gick då 3 gånger i veckan. Det var toppen och jag kände mig så himla stark, men jag märkte i mitten av förra året att det blev ganska stressigt hela tiden. Allting var på tid, man jagade PB hela tiden och jag var inte i rätt fas med min stress för att tycka att det var så himla roligt längre.

Så jag bytte tillbaka till min gamla trotjänare – yogan, jag körde även med personlig tränare och la till ett pass pilates i veckan. Det blev fortfarande 3 ggr i veckan, bara mer varierad träning. Det var då jag blev gravid (jag vet inte om det påverkade eller inte, men mina stressnivåer gick ner och jag blev mer ”zen”).

Sedan dess går jag på ett circuit pass med kettlebells, band och fria vikter för gravida varje tisdag och så kör jag gravidyoga på torsdagar och lördagar. Det känns precis lagom när jag lägger till långa promenader i parken med Olive. Jag vill hålla igång, men inte trötta ut mig själv helt och hållet.

Jag har inte ändrat min diet så himla mycket från innan jag blev gravid. Det är fortfarande mycket fisk och grönt som gäller, ägg, en avokado om dagen, mycket äpplen, bananer och bär. Jag har lagt till lite mer pasta och även vanlig mjölk i min diet sedan jag blev gravid och då och då får jag cravings för specifika saker, men oftast är det ändå ganska nyttigt. Den största skillnaden är att jag är ganska osugen på både lax, pommes och köttbitar som jag verkligen älskade innan jag blev gravid.

Jag är faktiskt väldigt glad att jag inte har cravings för massor med allt för onyttiga saker, för när man väl är sugen så är man SUGEN och ingenting hjälper.

De andra delarna av frågestunden hittar ni här;

Q&A Answers #1
Q&A Answers #2

For the English version, please click below. 

bohoo-maternity-by-tessm-se

Hello, my little cupcakes! How are you doing?

I have been enjoying the sunshine today. I met up with another friend who also is expecting and we went first for lunch and then to pregnancy yoga together. Actually, we had two lunches… We started off in one place with a crepe each, but we still felt hungry after, so we went to the next place and had soup and avocado on top. You know as you do when you are preggers and don’t have any inhibitions…

I was wearing this amazing pregnancy jumper from Boohoo Maternity. I love when I find these perfect pieces who both fits my personal style, are comfortable and can accommodate for the bump. This one is only £18 so a massive no-brainer if you are pregnant and looking for a cute everyday jumper to wear.

You can find it here (adlink)

I will make a full series here on the blog with little tips and tricks to use when you dress a bump. I will go trough how to wear ”regular” clothes during pregnancy and what to look out for when you are shopping. I will also be checking out most of the maternity brands and pick out all my favourite pieces. So if you are pregnant or will be soon, don’t forget to follow me on bloglovin’ and you won’t miss out.


In the Swedish version of this post I’m answering a few of the questions I got in the Q&A. Since there are so many of them I decided to answer the questions in the same language as they were asked and unfortunately in this part, there were no English questions. However, if you are keen to read my answers anyway, there are a ”translate” option at the top on this blog.  

You can find the rest of the answers from the Q&A here;

Q&A Answers #1
Q&A Answers #2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Det går att söka extrapass! Kanske onödigt men så att det blir gjort, för körkort tar tid och är så bra att ha om man har barn!

  Helena 2017-03-26 15:44:53
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Eller ännu bättre, nationellt id-kort! Man får resa till Storbritannien med det :).

   Helena 2017-03-26 15:45:50
   Svara
   • Svar på Helenas kommentar.

    Nej, man kan inte resa till Storbritannien på nationellt id-kort. Storbritannien är inte med i Schengen. Det är bara inom Schengen man kan resa på id-kort.

    Caroline 2017-03-26 17:37:19
    Svara
    • Svar på Carolines kommentar.

     Man kan visst resa in till Storbritannien på ett nationellt id-kort! https://www.gov.uk/uk-border-control/before-you-leave-for-the-uk

     Det gick inte för några år sedan eftersom UK inte är med i Schengen, men det går alldeles utmärkt nu. 🙂

     Till dig Tess, så kan jag verkligen rekommendera ett nationellt id-kort eftersom du kan använda det istället för passet inom schengen (+UK). Det är jätte skönt att ha som backup ifall om passet blir stulet/borttappat eller om man behöver skicka iväg sitt pass pg. av olika ansökningar.

     Precis som du säger så skulle det vara fruktansvärt om det händer någonting med nära och kära i Sverige och man inte kan ta sig dit på en gång.. Så det är värt att fixa ett id-kort, bara för att få slippa den oron.

     Dessutom är det jätte skönt att slippa oroa sig över att passet blir stulet när man reser i en stor del av Europa. Det kan bli ett himla krånglande om man måste få tag på ett temporärt pass, kunna bevisa vem man är och ev. resa till en ambassad som kan ligga långt bort när man hellre vill njuta av semestern.

     Jag brukar ha med mig Id-kortet i plånboken när jag reser och låta passet få ligga kvar på hotellet. Risken för att man blir utsatt för både en ficktjuv och en hotellstöld är tack o lov väldigt liten. Med två giltiga resehandlingar, så att det bara att konstatera att ”Jaha, vad drygt att någon snodde passet/id-kortet”, spärra det och sen resa vidare som vanligt.

     Mia 2017-03-27 12:24:24
     Svara
 • Hey tess! Efter 11 ar I london tog jag tag I det och skickade efter mitt ovningskorkort! Be att pa posten fa att kuvert att skicka med I ansokan med express priority Porto signerat sa far du tillbaka passet Inom en vecka! Min konpis gjorde samma alldeles innan mig och vi bada vick det tillbaks snabbt. Tror at jag fick det hemskickat efter 3 arbets dagar ( jag skickade innan helgen). Har sjalv dragigt mig for att skicka ansokan just for att det star att det kan ta sa Lang tid och jag reser mycket. Min kompis tippsade mig och det funkade jatte bra! Angrar nu att jag inte gjort det tidigare!
  Kram

  L 2017-03-26 14:13:04
  Svara
 • Jag tycker inte du skall behöva tänka på om du äter för ‘en eller två’ – ät när du är hungrig och tills du blir mätt. Kroppen vet nog vad och hur mycket den behöver när man är preggo.

  Hanna 2017-03-26 12:45:11
  Svara
 • Hej!

  Tack för en toppenblogg, du skriver så personligt och genomtänkt och är en av mina favvobloggar!
  Angående körkort och att skicka iväg passet en månad, de sista månaderna av graviditet bör man ju inte flyga så kanske du hade kunnat skicka i väg passet då (om du inte redan tänkte på det)?
  Lycka till med graviditeten! ?

  Jasmine 2017-03-26 00:02:06
  Svara
 • Länken till plagget är tyvärr knasig!

  Carro 2017-03-25 21:17:56
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!