Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

My Maternity Wardrobe So Far

my-maternity-wardrobe-by-tessm-se

For the English version, please got to the bottom of the post.

Jag är en person som är obotligt positiv och som alltid gör det bästa av en situation. Istället för att se hinder försöker jag alltid att se möjligheter och jag tänker precis likadant när det kommer till gravidkläder.

Nej, det är inte världens roligaste utbud och Ja, kroppen förändras konstant och det gör hela grejen att klä sig lite svårare. Men man kan ta det som någonting negativt eller som en utmaning. Jag väljer att se det som en rolig utmaning med tidsgräns. Man är bara gravid i 9 månader trots allt och magen finns där i kanske 6 månader (och lite efter). Så det är ingen särskilt lång tid vi pratar om egentligen.

Jag är petite, så jag har fått min mage tidigt, men istället för att deppa över att jag inte kan klämma i mig i mina vanliga kläder har jag rensat ut, hängt undan och kastat mig huvudstupa in i gravidklädes djungeln.

Hittills har jag samlat på mig en liten men funktionell gravidgarderob. Det är mest baskläder, men ger mig en bra grund att bygga mina outfits från.Jag kan fortfarande använda nästan alla mina blusar, skjortor, polotröjor och lite lösare jumprar. Saker som jag är rädd för att förstöra och töja ut hängde jag bort direkt och resten är jag beredd att slänga om de blir tråkiga när magen är borta.

Gravidplagg är knappast livsinvesteringar.

Jag har lagt lite mer pengar på två plagg och det är mina gravidjeans från Seraphine. De är värda varenda slant och kommer att hänga med mig från vecka 8 till det är dags (och antagligen efter, de är såå sköna).

Men när det kommer till resten av plaggen så behöver det ju faktiskt inte kosta så mycket. Hittills har både Asos och H&M varit riktigt bra och jag har även lagt in en order hos Bohoo Maternity som bör komma när som helst.


I kollaget över kan ni se vad jag har och använder just nu (innehåller adlinks);

1. Mina favvojeans från Seraphine. De har ett lägre band för magen och ser precis ut som vanliga jeans i övrigt. Lätt det skönaste jeansen jag någonsin har haft på mig, jag använder dem nästan varje dag.

2. Ett par svarta lite mer dressade jeans med band som går över magen. Även dessa kommer från Seraphine, är väldigt bekväma och funkar till det mesta.

3. Mina älskade sov-BHar från Asos. De är inte snygga någonstans, men har varit helt fantastiska hittills. Jag har säkert 8 stycken nu, har på mig storlek small på dagen och byter till medium på natten. När brösten växer är det extra skönt att få lite stöd och eftersom att de gör ont är det värt att köra på mjukare modeller. Jättetips från mig!

4. Min grodpyjamas kommer även den från Asos. Vi kallar ju den lilla ”Froggy” så det var givet att den här pyjamasen skulle flytta hem till mig. Jag sover inte i PJs utan använder dem när jag myser runt hemma på mornar och kvällar.

5. Topshop maternity gör väldigt bra ribbade linnen som är långa nog, men ändå snygga. Jag har det här bordeauxfärgade och kommer absolut att köpa fler.

6. Mina favorit t-shirts kommer från H&M även i vanliga fall och dessa som är gravidanpassade använder jag till exempel på yogan. Sköna, billiga och bra.

7. Bump bands från Asos– Ännu ett super tips! När man börjar få mage så är det största problemet att toppar blir för korta och jeans för trånga. Men om du trär på en av dessa så agerar den både som en ”undertopp” samt att gömma gylfen om du kör ”snodd tricket” innan ni väl har börjat berätta för vänner och arbetskollegor. Dessa var fantastiskt bra i vecka 7-12 speciellt, men jag använder även när mina vanliga toppar är för korta nu, så att jag slipper glipan.

8. Svarta leggings är nästan ett måste, de är så enkla att ha på sig, bekväma och gör inte mycket väsen av sig. Detta paret kommer från Asos, går upp över magen och sitter som en smäck.

9. Jag älskar randiga tröjor och vill inte töja ut mina vanliga. Så jag köpte den här från Asos och det är direkt en vardagsfavorit. Tröjan är lång och har plats för en växande mage, men ser ändå ok ut redan nu.

10. Gravidshorts med lågt band, även de från Asos. Det var faktiskt Garth som köpte dessa åt mig och jag har en lång sommar framför mig innan Froggy väl tittar ut i September. Man behöver ju inte bara bara klänningar för att man är gravid…


Jag planerar att skapa en garderob som är ungefär 40% gravidkläder, 30% mina vanliga plagg och 30% nyköpta ”vanliga” plagg med plats för magen. På det sättet kan jag hänga undan gravidkläderna till nästa gång, rensa ut allting som har blivit tråkigt och fortsätta använda resten efter födseln.

Det är planen i alla fall, vi får se hur det går!

Om ni vill se mig öppna vår senaste Asos order och även kolla in mina favvo-jeans lite närmare, spana in min Instastory i dag (@TessMontgomery) jag ger även en ordentlig rundvisning i vår lägenhet!

Har ni några plagg som har varit gravidmåsten? 

För fler gravidinlägg, kolla in dessa;

Bumpdate Week 14 & The Big Plus
The Big Buggy Decision
The Baby Show & Our 12 Week Ultrasound

For the English version, please click below. 

my-maternity-wardrobe-by-tessm-se

I’m one of those annoyingly positive people who chose to see obstacles as challenges, love to try new things out and makes a plan for the rest.

This is exactly what I’m planning to do with maternity dressing. No, the pregnancy stuff is not too fun and yes, my body will keep on changing during the whole time and that itself will make it slightly more tricky.

But I choose to see it as a challenge with a timeframe. After all, we are only pregnant for 9 months and usually, the bump is with us for about 6 of those months. So it’s actually not a very long time…

I’m quite petite so I got my bump really early. But instead of crying because I could not fit into any of my jeans anymore, I packed it all away in the basement and dove head first into maternity land.

I have actually already put together a pretty decent pregnancy capsule wardrobe. It’s mainly basics, but it will give me a great base to work from. I can still wear almost all my regular blouses, shirts, polo necks and slightly roomier jumpers. If there is anything I’m worried about stretching and breaking, it goes in the basement with the rest.

Maternity wear will never be investment pieces.

I have chosen to put a bit more cash into two items – my pregnancy jeans från Seraphine. This is because I’m a jeans girl and they will be with me most days from week 8 until my due date. I rather just get some really nice looking comfortable ones and pay that little extra. But for the rest of the maternity stuff, I’m mostly going high street. So far Asos &H&M has been great and I have also put an order in with Bohoo.com that should arrive any day.


In the collage above you can see my little maternity capsule wardrobe (this text contains adlinks);

1. My fav jeans from SeraphineI like that they have more of a casual look and except for the low bump band, they look like regular jeans. And they are soooooo comfy! I use these almost ever day.

2. A pair of black slightly dressier jeanwith a bump band that reaches over the tummy. These are also from Seraphine, are very comfortable and work really well for smarter events or nighttime.

3. My beloved ssleeping bras from Asos. They are incredibly ugly, but what they lack in looks, they make up for in comfort. I have about 8 pairs already and I tend to wear a size small during the day and medium when I sleep at night. When the boobs grow, it’s really nice to have a bit more support and these are super soft for achy pregnancy breasts. A massive tip from me to all you pregnant ladies!

4. My frog pyjamas is also from Asos. We call the little one ”Froggy” so it made sense for me to get cute frog PJs. I actually don’t sleep in these but use them more for lounging at home in the morning and at night.

5. Topshop maternity has really good ribbed vest tops that are both long enough and really nice looking. I have this Bordeaux coloured one and I’m planning on buying a few more colours.6. Mina

6. My favorite t-shirts are always by H&M and these guys are pregnancy friendly. I use them at yoga and under jumpers. They are inexpensive, comfy and just easy.

7. Bump bands from Asos. Another great tip from me. The biggest problem is that often tops become short and jeans need to be extended with the hairband trick already before 12 weeks. My best friend before we went public were these bump bands. You pull them over your tummy and they act like a lengthener for your tops and also hides the top of your trousers. I still use them loads!

8. Black leggings are almost a pregnancy must. They are so comfy, easy to wear and looks great with boots and long jumpers. These guys are from Asos and stretch all the way over the belly.

9. I have a soft spot for striped jumpers and don’t really fancy stretching my old favourites out. So I got this pregnancy one from Asos instead. It’s long, has plenty of space for a growing belly, but still looks great already.

10. Maternity shorts with a low bump band, also from Asos. Garth actually got me these and I have a feeling they will be used a lot over the next few months. I have a long summer in front of me before Froggy joins us and I will probably be a bit fed up with dresses after a while.


My plan is to have a pregnancy wardrobe built up of 40% maternity wear, 30% my old clothes and 30% new ”normal” clothes with room for a belly. This way I can put away the actual maternity stuff after birth and still keep on using the rest.

Well, at least that’s the plan, we will see how it goes.

Btw if you are keen to see my maternity jeans on and a bit of an Asos pregnancy shopping haul, check out my Instastory today (@TessMontgomery). On top of this, I’m also showing you guys around my house. Check it out!

Do you have any clothes to recommend that are great in pregnancy? 

If you like my pregnancy posts, why not check these out?

Bumpdate Week 14 & The Big Plus
The Big Buggy Decision
The Baby Show & Our 12 Week Ultrasound

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Kollade nyss din instastory o ert hem ser faktiskt fantastiskt ut! Härligt skandinaviskt men ändå inte för mycket heller. Men en sak som jag funderade på,är du inte rädd för att inbrottstjuvar ska kunna se exakt hurdan planläggning ni har?

  i 2017-03-14 09:39:25
  Svara
 • Jag köpte inte så mycket gravidkläder, men blev inte heller så stor. Det viktigaste var ett par bra jeans, mjuk bh och någon finare klänning så man kunde klä upp sig, visa bulan (alltså inget tält) och känna sig fin 🙂 Jag gillade ASOS mycket. Jag använder nästan fler ”specialplagg” nu när jag ammar. Så sjukt smidigt! Kan rekommendera Jojo Maman Bebe till både gravid och amningsplagg.

  Alexandra Eriksson 2017-03-13 19:12:19
  Svara
 • Tyckte klänningar var det skönaste plagget i slutet av graviditeten då jag var höggravid under sommaren. Inget som satt åt och var svalt och luftigt 🙂

  Z 2017-03-13 17:16:48
  Svara
 • Hi Tess, I know you may not be buying baby stuff quite yet… but I heard about these baby swaddles/blanket from Coveted Things, and I thought they were so beautiful and I think you’ll agree! Especially the blue ‘Wings’ swaddle scarf…. it would match the blue hues in your bedroom/house so perfectly

  https://www.nineinthemirror.com/shop/baby/accessories/swaddles-blankets.html#/shop/baby/accessories/swaddles-blankets/shopby/designer-coveted_things.html

  Harriet 2017-03-13 17:16:06
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind