Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

The Big Baby Buggy Decision

the-buggy-conundrum-by-tessm-se

 

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag veeet att det här direkt har blivit lite av en bebis blogg på en gång, men allting är så nytt och spännande och jag har så mycket jag tänker på, undrar och vill fråga er.

Fördelen är att jag numera kommer att göra mitt bästa för att uppdatera två gånger om dagen, så det går alltid att hoppa över ett inlägg om det inte riktigt faller i smaken. Så förhoppningsvis blir det inte allt för mycket bebis snack för er som kanske är lite mindre intresserade.

Det här är dock ett väldigt bebis relaterat inlägg, men som ändå har lite med design att göra. Jag tror att det är svårt att stänga av sitt estetiska öga och vara helt praktisk hela tiden, så jag tänker försöka hitta bebissaker som både är snygga och praktiska. Det är väl ok?

Det ÄR tidigt att titta på vagnar i vecka 13-14, men vi resonerar att det är vettigt att sprida ut kostnaderna på allting som vi behöver köpa över månaderna som kommer istället för att slå på stort där på slutet. Sedan vet man ju inte heller när man kan hitta en extra bra deal…

Jag vet att många gillar Bugaboo, men för att vara helt ärlig så föll de inte mig riktigt i smaken. Det är något med designen som inte känns helt rätt och den kändes lite väl låg för Garth. Men det fanns så himla många märken och modeller att välja på så vi hittade ganska snabbt ett par andra vagnar som vi gillade (och rejsade runt med på hinderbanan såklart.)

 


Dessa är våra 3 favoriter från The Baby show i helgen;

Egg – Jag älskar designen på den här vagnen med sina läderhandtag och det krämfärgade tyget med ett lätt mönster i. Den har bra utrymme för shopping, fälls ihop lätt, det går smidigt att ta av själva bärkorgen och den är väldigt lättkörd. Det enda som är ett litet minus är att den är en aningens tyngre än de andra vagnarna vi tittade på.

Stokke Xplory – Den här vagnen är annorlunda mot alla de andra och Garth jämföden den lite med en golfvagn. Jag håller med, men ett stort plus är att den är högre i modellen än alla de andra och på så sätt bättre för Garth som är lång. Den kändes trots det både stadig och var lättkörd på hinderbanan. Sedan packas den ihop lätt som en plätt och en av säljkillarna stod och hoppade på själva ramen för att visa hur tålig den är. Minuset här är nog att den ser lite speciell ut…

Quinny ”Moodd” – De andra vagnarna i Moodd-serien var fina och bra, men just den här designad av Rachel Zoe kändes lite extra snygg. Jag vet, det är bara utsida, men ändå. Även denna vagn är lättmanövrerad, fälls ihop bra och var enkel att ta av liggdelen från. Det enda som jag kan se möjligtvis kan vara ett problem är att den är lite lite bredare än de andra och vi har en typiskt smal London-korridor utanför vår ytterdörr.


Alla tre vagnarna ligger i ungefär samma prisklass, så det blir ingen större skillnad på vilken vi väljer.

Så det jag undrar nu är om någon av er som har barn har testat dessa vagnarna? Är det värt att köpa en vagn med alla liggtillbehören, det vill säga liggkorg, sittdel och bilbarnstol? Eller tröttnar man lätt och vill byta vagn efter ett tag?

Fler barn och gravidinlägg hittar ni här;

The Baby Show & Our 12 week Ultrasound.
Bumpdate – 12 Weeks Today
Fertility Hacks?

For the English version, please click below.

the-buggy-conundrum-by-tessm-se

Ok, so I should probably have warned you that this will be a bit of a baby blog at the moment. I just can’t help it since it’s all so new and exciting. 

Luckily I’m almost back to updating twice a day again, so if a post is not really your cup of tea, then there will probably be another one you fancy just below. Just close your eyes and scroll by…

Right now I have so many questions, thoughts and choices to make when it comes to baby stuff. I love great design and beautiful things, do I really need to switch that off when it comes to baby stuff or can I get both practical and pretty things for the little one? Buggies ( sorry travel systems…) are one of these things I really would like to look good and perform well.

I know it’s  a bit early to look at strollers at 13-14 weeks, but my thought is to spread out the cost of all these expensive things those tiny people seem to need over a few months, so we don’t have to take one big hit in the end. Also, it gives me some time to make good choices and who knows if a great deal pops up?

I know a lot of people like the Bugaboos, but to be honest, I don’t love the design and they felt kind of low for Garth who is pretty tall. Luckily there were a plethora of brands at the show, so we quickly found some other favourites.

Here are my 3 favourite strollers we found at The Baby Show this weekend. They all cost roughly the same and we got to properly take them apart, fold them up and race them on the obstacle course (so much fun!).


Egg – I love the look of this stroller (no I will NOT say travel system, it’s my blog and I decide exactly how pompous it will be and that’s overkill even for me), especially in the ”Jurassic” pattern in cream with leather handles and a gunmetal body. It also folded up really well and the different inserts were easy to change. This buggy did really well on the obstacle course too.

The one negative is that it’s a tiny bit heavier than some of the other strollers, but you could only feel it when you lift it up.

Stokke Xplory – I know this buggy has a bit of a different look and Garth kept calling it ”the gold buggy”. But I like that it’s tall and the baby are closer to us, especially when Garth uses it. It also folded up really well, manoeuvred well on the test drive and the guy in the stall even stood and jumped on it to show how sturdy and durable it is.

The only negative is if it’s a bit too strange looks wise?

Quinny Moodd – The Moodd strollers are nice, fold up easily, changes inserts with a snap and turn on a 50 p coin. But the design felt kind of boring until we saw this limited edition one by Rachel Zoe. With it’s navy fabric and in leather detail it got my fashion heart beating a bit extra hard. It’s simply a really good looking buggy! 

The negative with this one is that its slightly wider than the others and I’m a tad worried about the hallway outside our door being typically London-sized.  


So now I need your advice!

Have you tried any of these buggies? What do you think? Also, should we go for the full 3-piece system ie infant basket, toddler insert and car seat or do people tend to get tired of the same stroller after a while and want to change after a few month?

Find more baby Pregnancy-related posts here;

The Baby Show & Our 12 week Ultrasound.
Bumpdate – 12 Weeks Today
Fertility Hacks?

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • Ni har inte funderat på Emmaljunga? Det finns en variant som heter Viking som är smalare än de andra och det går att välja med ex svängbara framhjul. Jag har två Emmaljunga, en hemma (bor på landet så det chassit har fyra fasta lufthjul) och ett chassi med svängbara framhjul som jag har när jag är iväg, typ går i affärer.
  Jag skulle tipsa också om att köpa ljus klädsel på ligg och sittdel, det blir inte lika varmt i framförallt liggdelen med ljus klädsel när solen ligger på.

  Men min absoluta favvogrej som är värd sin vikt i guld, bärsjal och bärsele, obs ergonomisk sele, inte babybjörn utan Tula, Ergobaby, Manduca, Lenny Lamb mm. Börja med en trikåsjal när bebis kommer och byt sedan till vävd sjal och eller sele. Det kommer rädda era dagar när bebis vill vara nära hela tiden! 🙂

  Nina 2017-03-10 21:55:27 http://ninsan.se
  Svara
 • GRATTIS till babynyheten! Jag har varit bortrest och inte läst din blogg på ett litet tag, så nu var det jättekul att titta in och få läsa om vad som är på gång! Hoppas du får må bra. Vi har inte varit några vagnfantaster, utan slitit på vår gamla Brio med alla tre barnen… så där har jag inte så mycket klokt att komma med. Väldigt snygga vagnar du valt ut iaf. 🙂 Men mitt bästa tips när det gäller babyprylar överlag är kanske att inte panikköpa allt affärerna vill sälja! Det finns vissa lifesavers, men sen finns det också väldigt mycket hyllvärmare som kommer att visa sig helt onödiga för just er – även om de kan ha varit toppen för någon annan. Ingen kan säga på förhand vad som funkar för er och er lilla baby! STORT lycka till i fortsättningen!

  Mia 2017-03-09 18:50:14 http://miajohanna.blogspot.com
  Svara
 • Grattis till Graviditeten Tess 🙂

  Jag bor också i London och vi valde en Stokke Xplory just för att den var så hög och inte lika bred som de andra. Bra storstadsvagn. Jag älskar den!
  Ligg delen använde vi dock endast i 3 månader. Ett tips är att köpa den i sverige då vi fick både ligg del, sitt del och sjävla vagnen för nästan halva priset av vad den kostar här 🙂

  Shams 2017-03-09 10:43:03
  Svara
 • Problemet med Stokke är att de är fruktansvärt tunga och otympliga. Tänk flyg, buss, trånga restauranger, upp och ner för trappor och trottoarkanter. Ni kommer nog behöva köpa en mindre vagn också (jag trodde aldrig man behövde mer än en men tydligen så..!!)

  Bella 2017-03-09 10:04:28
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Det verkar som att de flesta har två vagnar, en mer för resa och en ”vanlig” ?

   Tess 2017-03-10 14:15:43 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Kolla på stokke scoot. Är en cityvagn som tar liten plats, är smal, kör över trottoarer och i terräng utan problem (xploryn klarar bara helt jämnt underlag inte ens lite grus fixar den eller att rulla på en gräsmatta). Den fälls ihop och tar verkligen ingen plats, väger lite och fungerar till långa personer (jag är 183 och min man 202). Sitsen är inte lika hög som xplory men den fungerar i så många fler situationer (hatar att vara begränsad för att vagnen ibte klarar av underlaget). Jag har dessutom flugit med den flera gånger. Inga problem alls då den både är lätt och smidig. Ibland är det skönt med en riktigt vagn även på resa speciellt med små barn som sover mycket.

    https://www.stokke.com/SWE/sv-se/barnvagnar/stokke-scoot/486800.html

    https://www.stokke.com/SWE/sv-se/tillbehör/4710.html

    B 2017-03-10 23:29:10
    Svara
 • Såg att en annan också kommenterat om detta, men kolla in stokke trailz! Väldigt lik xplory men ser lite mer ”normal” ut och mycket smidigare utrymme under vagnen 🙂 kanske kan olive sitta där om hon blir trött när ni promenerar hehe. ett tips är att välja en smidig vagn om du tänker gå på stan, i mataffärer osv. Men sen tycker jag att stokke är både snygga och väldigt praktiska 🙂

  Sofia 2017-03-09 10:02:44
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Det ska jag kolla in, tack för tipset! Haha jag har tänkt på Olive faktiskt, när man är inne på café eller liknande vore det toppen om on kunde sitta någonstans. Hon är ju inte så stor.

   Tess 2017-03-10 14:16:24 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Tipsade ovan om stokke scoot. Det är miniversionen av trailz. Trailz är en stooooor vagn (och i mitt tycke väldigt klumpig) men den är mer allsidig än exploryn som verkligen bara fungerar på asfalt. Vår hund åker ofta i varukorgen på scoot, speciellt på sommaren när det är varmt och han vill ha skugga. Han är snäppet större än olive så hon får plats utan problem 🙂 Stokke har också krokar på sina skötvöskor så man knäpper fast dem på sitsen. På så sätt har du varukorgen tom med plats för hund eller annat. Du slipper också hänga skötväskan på styret (ha den aldrig där för vagnen kan tippa).

    B 2017-03-10 23:42:41
    Svara
 • Hej!
  Jag är i vecka 25 och vi har köpt en kronan duo S. Stora terränghjul och en sittdel som INTE är ergonomisk vilket väldigt många av Mina vänner just rekommenderade. Detta betyder att barnet i sittdelen kan ligga och sova både på sidan och på rygg samt kan sträcka ut sig ordentligt. Barn i ergonomisk sittdel kan bara sova på rygg. Så allt handlar om vilket barn man får. Många sjukgymnaster har också börjat undersöka om barn får ryggproblem just av ergonomisk sittdel. Formen liknar just babyskydd och i dessa ska barnen inte sitta längre än Max några timmar i. Men detta är som sagt vad jag hört av andra och tagit in i val av vår vagn. Lycka till!

  Emilie 2017-03-09 09:43:15
  Svara
 • Hej! Ta en titt på Stokke Trail. Den ser inte lika konstig ut, är hög och fantastisk för mig som är mycket ute i skogen. Den är lite större att få plats med i bagaget men då vi inte är på resande fot så mycket väger köregenskaperna upp. Om du tittar på barn i sittdelar när du är ute så ser du att många sitter och lutar sig fram för att se ännu bättre . Stokkes sittdel går att tilta betydligt längre fram än sina konkurrenter . Din bloggkollega Andrea Brodin har köpt en sådan vagn tror jag. Kanske kan du höra med henne?
  Mvh A

  Anna 2017-03-09 09:12:40
  Svara
 • Så kul med en liten bebis, grattis! Jag har själv bugaboo och är jättenöjd med den. När det gäller de vagnarna ni är intresserade av så finns det en sak att tänka på med Stokke Xplory, handtaget är mellan benen på barnet när det blir lite större, det innebär att ni bara kan använda deras åkpåse som är delad samt att det kanske inte blir så bekvämt om ert barn gillar att vända, vrida och sparka med benen i vagnen 🙂

  Pernilla 2017-03-09 09:06:12
  Svara
 • Åh att kolla och köpa barnvagn tyckte jag var det roligaste! Ser att du redan fått väldigt kloka råd men liite tankar från mig kommer ändå.

  Vi valde mellan joolz, bugaboo och stokke. Köpte tillslut bugaboo Buffalo eftersom den går på ALLA underlag och vi kände att vi alltid ville känna att vagnen skulle funka…i parken, snö-Sverige, konstiga trottoarer etc etc. Håller dock med om att designen på liggdelen är lite sisådär, men den används ju Max 6 mån så man överlever.

  Köp absolut allt, alla delar behövs. Glöm inte adaptrar för att få på bilbarnstol på chassit 🙂 liggdelen används Max 6 mån så tänk främst på hur sittdelen är.
  Har ni budget så kan man titta på att komplettera med en mindre resevagn som kanske fyller vissa funktioner vardagvagnen kanske saknar/är mindre bra på.
  Egg är så snygg. Blir lite avis när jag ser mammor på stan med dessa…
  Älskar ljusa färger men det är ju det där med att hålla det rent…vi köpte mörkgrå i slutet men eftersom det är en bugaboo så tänkte jag köpa till något ljust set till sommaren. Kolla om man kan ta av och tvätta materialet.
  Fjädring och däck!
  Utrymme för saker. Skltväskan kommer alltid vara med och tar stor plats, sen regnskydd måste alltid med och det tar sin lilla plats, om du köper ett paket blöjor på vägen hem finns det plats kvar (tänk att du typ köpt ett par skor på stan redan? ;))

  Vi köpte även vår vagn på gumtree för halva priset och den ser helt ny ut. Jag bytte även sufflett och typ till liggdelen vilket verkligen gjorde att den ser ny ut. Kul att köpa nytt men här kan du verkligen spara, vagn är ju det dyraste inköpet 🙂 lycka till!!!!

  Matilda 2017-03-09 08:04:54 http://matildaalmrosenblad.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Tack för alla tips, man är så ny på allt det här och behöver verkligen lyssna på andra mammors erfarenheter. Just det där med att saker blir lite smutsigt får mig att ändp känna att mörkare färger är lte mer praktiskt på de sakerna som används ofta så som vagnen.

   Tess 2017-03-10 14:20:30 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Vad roligt att handla bebissaker! Jag håller med och flera saker som folk redan har skrivit:
  – Liggdelen använder man under så kort tid, så det är absolut värt att köpa en vagn som har alla tillbehören.
  – Lång sufflett! Med mitt första barn hade vi en ganska kort och visst jag hade en stor sjal för, men det är mycket enklare med en lång sufflett.
  – Stora hjul så att man kommer fram överallt.
  – En stor ”korg” under vagnen. Det är verkligen GULD värt och räddare i nöden. Det är nog det allra bästa med att ha en vagn!
  – En mörk färg. De ljusa är fina att titta på, men väldigt opraktiska. Det är lite som att ha en bil med ljust tyg när man har barn. Det blir smutsigt och förstört ganska fort. När man har en bebis är det ganska bra att vara så praktisk som möjligt, då man inte har lika mycket tid som innan 🙂
  – En vagn som har ganska mjuk fjädring (heter det så??), då London och många andra storstäder har ganska höga trottoarkanter och om man ska upp och ner för trottoaren med vagnen när bebisen sover kan det vara bra om fjädringen är mjuk. Vissa vagnar är jättehårda.

  Lycka till!

  Anna 2017-03-09 07:10:37
  Svara
 • Hej Tess,

  Grattis till graviditeten!
  Jag bor också i London och är gravid i vecka 25 med min första. Det är verkligen så spännande!
  Jag tänker köpa en Egg barnvagn, tycker den är snyggast plus att har fått väldigt bra rekommendationer!

  Kommer ni ta redan på vad det är för kön förresten?
  Du borde organisera ett litet baby-möte när den är ute för alla gravida som läser din blogg, det verkar vara en del som bor i London 🙂

  Johannak

  Johanna Zissman 2017-03-08 22:46:34
  Svara
 • Kop en vagn som gor dig glad och som gor ditt liv lättare. Ett par saker som kan vara hjälpsamma att tanka pa.

  Hur lätt kommer det vara att dra av tyget och tvätta vagnen/halla den ren? Var forsta vagn var creme fargad vilket var jatte fint..i 2 veckor. Om du bor i en stad med 4 årstider (och regn) som jag gor kommer du behöva vara antingen väldigt försiktig eller tvätta den konstant. Plus lader + regn = not a good idea.

  En vagn med stort under rede (shopping cart) kan vara en life saver om du gar och handlar mat eller reser mycket.

  Jag rekommenderar verkligen att kopa alla delarna (bil barn stol, liggkorg, sittdel) . Pa sa satt kan du klicka i barnstol i chassit eller anvanda liggkorgen som vagga nar ni reser bort.

  Kolla upp Uppababy. Det ar vad vi valde i slutandan. Vi alskar den. Vi bor i en storstad och den funkar lika bra i storstads djungeln som landet (till och med stranden).

  Lycka till. OCH GRATTIS!!!!

  sara martin 2017-03-08 22:33:27
  Svara
 • Åh att välja vagn är så jobbigt och kul på en och samma gång 🙂
  Tycker alla är fina!
  Några erfarenheter av vagnköp kan jag dock dela med mig av:
  1. Stora hjul! Om bebis kommer i september är det bara några månader innan vintern anländer och det finns inget värre (eller svettigare) än att försöka trycka fram en ”stadsvagn” genom snömodd.
  2. Lång sufflett. Guld värt att kunna dra ned och skydda mot sol som alltid lyckas träffa mitt i ansiktet eller mot isande vindar.
  3. Utdragbara och möjlighet att vinkla handtaget. Särskilt viktigt när den ena har långa ben och den andra lite kortare i rocken 🙂
  4. (Mindre viktig) men att den är snygg med sittdelen också. Liggdelen använder man så kort tid!
  Kram

  Sanna 2017-03-08 21:49:59
  Svara
 • Åh. Jag hade en vagn som jag fick först. Jätteglad för det nu för jag kom på vad som var bra/mindre bra.

  En stor varukorg är ett tips, plötsligt ska man iväg någonstans och handla och då är det GULD.

  Också BÄST: Lång sufflett som går att dra ner över vagnen. Bebis slipper vind, sol, regn mm som kan väcka. Plus att det blir mörkt där inne. Kan typ inte beskriva hur bra det är?

  Det var de två viktigaste.
  Vi hade en Babyjogger city versa gt innan och nu har vi en Bugaboo Buffalo.

  Sen ville jag ha:

  Stora hjul så jag kom fram ordentligt på skogspromenad.

  Punkteringsfria hjul så att jag skulle slippa krångla med punka och pumpa in luft i däcken

  Hållbar, få kända problem, bra service och garanti

  Ju mindre desto bättre. Alltid smidigt att kunna komma fram överallt.

  Lätt att häva, även fullastad.

  Lätt att ändra sittläge till liggläge.

  Om ni tar med vagnen till sverige skulle jag se till att hjulen fram inte sitter för tätt ihop, då går den inte upp/ner för trappramper nämligen. Men så var jag ju PETIG med min vagn. 😉

  Lycka till i djungeln!

  Nat 2017-03-08 21:36:25
  Svara
 • Kul med barnvagnsköp! Det är verkligen en hel djungel där ute. Jag har inte testat dessa modeller men kan berätta hur vi tänkte när det var dags för oss att köpa barnvagn. Vi hade åkt runt och tittat på massor av barnvagnar men återkom alltid till Bugaboo Buffalo. Stokke Trailz testade vi i affären. Stort plus att den var just lite högre, och snygg, men jag upplevde den som väldigt stor och tung i liggdelen.
  Min sambo och jag köpte tillslut en Bugaboo Buffalo vilket jag är jättenöjd med! Vi är inte superlånga, så höjden på liggdelen funkar väldigt bra för oss. I affären föreslog säljaren en Bugaboo Donkey, som kan bli en duo-vagn, ifall vi tänkte köra på med ett syskon relativt snart och inte vill byta ut vagnen.
  Så där kan det vara en tanke, vill ni ha en vagn som kan bli en duo-vagn i framtiden?
  Tänk på hur ni kommer använda vagnen. Behöver ni en som kan köras endast i stan/hemmavid eller vill ni ha en vagn som klarar lite mer tuffare terräng, typ landsvägar osv…? Kommer ni åka bil så är det en stor fördel med en vagn som enkelt kan fällas ihop, och inte är alltför tung. Tänk på att du ska klara av det själv och inte få hjälp 🙂
  Babyskyddet ingick ej så det köpte vi separat.
  Lycka till med köpet!!!

  Cecilia 2017-03-08 21:27:36
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Just duo aspekten är ju faktiskt ganska viktig. Egg som jag gillar har en duo funktion som är på öjden istället för på bredden och det känns smart här i London känner jag. Det är en riktig djungel det här!

   Tess 2017-03-10 14:39:30 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Tycker Stokke Explory ser ut som en tandläkarstol hehe. Men älskar Stokke annars! Vi hade en Trailz fram till nyligen och det är den bästa vagnen i världen. Varför inte satsa på en sån (eller Crusi om ni ska ha mest stadskörning)? Önskar vi kunde ha kvar vår men väntar nästa lilla vilken dag som helst nu och första är bara ett så behöver en dubbelvagn 🙁

  Alexa 2017-03-08 21:26:22
  Svara
 • Kolla in Joolz day2, den är grymt snygg och smidig! 🙂

  matilda 2017-03-08 20:51:42
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Jannike Ebbing
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
By Momo
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta