Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Can You Say ”Semla”?

semla-by-tessm-se semla-in-sweden-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

…alltså semlor. Jag kan inte minnas när jag åt en senast, vi pratar år! Äntligen är vi här i semmeltider och jag har varit sugen på en semla hela veckan innan vi kom hit. Jag passade på att äta en liten en, så att jag kan äta en till innan vi åker tillbaka till London i morgon. Man måste vara smart med frosseriet!

Det är helt galet kallt här! Jag och Garth var ganska oförberedda och har fått limitera vår tid utomhus i brist på passande klädsel. Men det gör att vi har mer tid att sitta på mysiga caféer, möta vänner och äta gott. Alla mina favoritsaker att göra när jag är här.

Nu har jag precis varit uppe och kikat på ett par PR kontor och sitter på Scandic Grand Central och ska ta en fika med två systrar. I kväll blir det middag med Mamma och ännu två systrar. Det blir många att beta av när det är en stor familj.

Vi åker tillbaka till London redan i morgon på dagen. Garths vänner från Exeter ska komma upp och bo med oss en natt och de ska ut och röja på stan. Sedan på Söndag kommer våra fina vänner John och Debbie, som numera bor i Sydafrika och hälsar på oss i några dagar. Vi åker dock till Paris Måndag till Tisdag för alla hjärtans dag och efter det är det modevecka på gång.

Massor med roligheter att se fram emot! Happy Friday på er!

For the English version, please click below. 

semla-by-tessm-se

Semlor is one of these quintessentially Swedish things, almost just as much as cinnamon buns and meatballs. But by some reason, you can never seem to find them abroad.

It’s basically a sweet bun cut in half and in the middle is a mix of almond paste with lots of cream on top. It sounds pretty basic, but it all comes together and Swedes go bananas for these little funny pastries.

We even have a special day when we eat them, ”fettisdagen”, translates into ”fat Tuesday”! Since it is quite a calorific treat, the name is pretty suitable. Every year all the bakeries compete who can come up with the best, prettiest, tastiest or most unusual semla, so in the name of research I think I will need to have at least one more before we go back.  You do have to promise me to try a Semla if you are ever in Sweden during springtime!

You do have to promise me to try a Semla if you are ever in Sweden during springtime!

It’s by the way absolutely crazy cold here. Both Garth and I got caught off guard and have to spend most of our time inside mainly eating a lot. I would be at least a few sizes bigger if I lived here…

We will be heading back to London tomorrow day, then we are off to Paris on Monday for Valentines and when we are back it’s London Fashion Week. I will be attending a few shows and events and I can’t wait!

semla-in-sweden-by-tessm-se

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Värsta med livet som utlandssvensk; att man missar semlorna! Jag hade dock tur i julas och lyckades få tag på en från ett konditori som tjuvstartat =)

  Svara
 • Kan du inte berätta lite om hur det är att vara Self Employed?
  Bor i London och funderar nämligen på att ta steget och bli freelancer. Känns lite osäkert med Brexit men samtidigt känner jag att jag måste köra på och leva mitt liv liksom.

  Emma 2017-02-10 17:16:50
  Svara
 • Hej!

  Det finns en restaurang/ Café i London som heter Scandinavian Kitchen, som säljer semlor. Efter att har bott i London i tre år och varit utan semlor, fick jag äntligen köpa och äta en semla 😀 Så gott!! men den semlan var rätt så dyr!! Tror jag fick betala 6 pund…

  Kram

  Moa 2017-02-10 14:10:35
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind