Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Fashion & Inspiration

fashion-details-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Får du någonsin inspirationstorka när det kommer till kläder? 

Efter att ha bott i shoppingstaden London i 12 år så är min garderob hyffsat full, men ändå står jag allt som oftast där och känner att jag inte har någonting över huvudtaget att ha på mig. Jag gillar alla kläderna som hänger där inne, men jag känner inte alltid för dem.

Då är det lätt att springa ut på stan med plastkortet i handen och impulsköpa någonting nytt.

Jag var mästarinnan av inpulsköp när jag var yngre. Jag kunde gå in på Topshop bara för att leta efter någonting att köpa och sällan var jag faktiskt nöjd med vad jag kom hem med. Det var mer själva grejen att ha någonting helt nytt att ha på mig som lockade. Men så en dag efter att ha hängt in ännu en nyköpt partyklänning som jag visste att jag bara skulle tröttna på efter någon använding, så insåg jag att det inte var min garderob det var fel på, jag var helt enkelt bara lat.

För lat för att titta på mina kläder med nya ögon, för lat för att testa att matcha plagg på nya sätt och för lat för att öppna en tidning eller Pinterest för att leta inspiration. Men mest av allt för lat för att faktiskt utforska min personliga stil och inte bara gå på vad som var ”inne” just då. Det är lätt att se och följa, men det blir tråkigt i längden och då är det inte konstigt att man tröttnar på allting som inte är precis nyköpt.

Numera så planerar jag 90% av mina inköp när det kommer till kläder och mode. Jag försöker att inte fokusera för mycket på trendledda plagg och även vara mycket mer ärlig mot mig själv om vad som faktiskt ser bra ut och vad jag vill ha bara för att jag vet att det är populärt just då. Visst kommer vi alltid att bli påverkade av vad som är ”nytt”, men det finns så många andra inspirationskällor att hämta från.

details-fashion-by-tessm-se

Klassikern är att titta tillbaka i tiden 10-20 år, bli inspirerad av de generella trenderna som var populära då och låna från dem. Men det är även värt att hitta inspiration lite närmare i tiden. Jag älskar till exempel modetidningar som är ett par år gamla. Ofta är den där trenden som har haft sin storhetstid och sedan dött ut mycket roligare nu än vad den var när alla följde den. Ett stort plus är att du ofta kan hitta fina plagg från den säsongen som ägaren har tröttnat på online på Ebay and Vestiaire Collective för en billig slant.

Jag gillar även att följa så många olika typer av personer som möjligt på Instagram och Pinterest. Så att jag får en bredare källa av inspiration än om jag bara hade valt att följa de ”coolaste” kändisarna. Jag älskar att man kan spara sina favoritbilder från Instagram nu, så fort jag ser en outfit eller ett plagg som är lite annorlunda eller intressant så sparar jag ner det som inspiration till när jag behöver det senare.

Sedan är vänner och familj världens bästa inspirationskälla. Mammas garderob med fina plagg från 80-talet eller bästa väninnans hippieblusar från marknaden i Ibiza, eller varför inte fråga karln i huset om vi kan låna en gammal skjorta eller två och style loss?

Det jag vill säga med det är inlägget är att det är lätt att bli lat när det kommer till kläder. Antingen att springa in på Zara så fort det är en trend som har börjat blomma, eller bara köpa precis samma plagg som man alltid har på sig.

Tro mig, det är så mycket roligare att tänka till och börja gå din egen väg. Släng ut regelboken, ha på dig precis vad du tycker är snyggt och tillåt dig att bli inspirerad till att testa någonting nytt.

För fler modeinlägg kolla in dessa;

Can Flats be Fun?
New Prada Platforms & Not Giving a F*ck What Other People Think
The Perfect Burberry Trenchcoat & Why You Should Invest in Great Basics.

For the English version, please click below.

fashion-details-by-tessm-se

Do you ever just look at your wardrobe and feel totally uninspired?

After having spent my last 12 years in the shopping mecca that is London, I’m quite confident to say that my wardrobe is pretty well stocked. But yet I find myself in front of it, umming, ahhing and concluding that I have NOTHING to wear. Of course, there are plenty of items to actually clothe my body in, but none that I feel like wearing.

Then it’s pretty easy to quickly dash into town with my best friends Mr credit card and buy something new just on impulse.

I used to be the queen of impulse shopping when I was younger. I could go into Topshop just to search out something to buy and a lot of the time I wasn’t even that excited about what I bought. It was more the alluring feeling of having something completely new and unworn that made me all excited and sent the dopamines sparkling.

One day after hanging in another new party dress I really didn’t need, I realised that my wardrobe could not possibly fit one more item and I still felt like I had nothing to wear. It then hit me, there was nothing wrong with my wardrobe, the problem was me. I was lazy!

I was lazy!

Too lazy to look at my clothes from another perspective, too lazy to try to mix and match all these lovely items in other ways to make them feel new and fresh again. Too lazy to open a magazine, Instagram or Pinterest to search for inspiration. But most of all too lazy to explore my own personal style and not just follow what was ”in” at the moment.

It’s really easy to see and follow, but it does get kind of boring after a while and then all those new clothes start feeling old and tired pretty quickly.

 

These days I plan 90% of my purchases when it comes to fashion and clothes. I try not to focus too much on trendy items and I also make a big point of being honest with myself. Will I still like this item in a few months and does it actually suit me, my life and my wardrobe? It’s so easy to get sucked into another fad with a short lifespan and just end up spending money on things we will not use for a particularly long time.

details-fashion-by-tessm-se

There are so many other ways to find inspiration on what to wear;

The classic is to look back in time and borrow from previous decades. But I also love reading fashion magazines that are a couple of years old. Most of the time the trends in there have by now had their glory days and slowly fizzled out and to me, that’s when it gets really interesting. A massive bonus is that we will be able to find stunning items that other people are bored of for a cheap penny on Ebay or Vestiaire. So next time you come across an old fash mag, don’t throw it away, see if there is some fun inspiration in there first!

I also love to follow a big variety of people on Instagram and Pinterest. This gives me much more of a wider stream of inspiration than if I would have chosen only to follow the ”coolest” celebrities. I love that you now finally can save your favourite pictures on Instagram. As soon as I see an Inspiring outfit that stands out or has something special about it, I save it and keep for a day when I need a bit of an inspirational boost.

And never underestimate the style of your friends and family. Mum’s wardrobe with all those great 80-s items, the best friend’s hippie blouses from the market in Ibiza or why not ask your man to share some of his old shirts with you and style to your heart’s content?

What I want to say with this post is that it’s easy to be lazy when it comes to clothes and fashion. It’s easy to just pop into Zara when a trend has started blossoming or just buy the same things as we always wear over and over again. But it’s hardly any fun.

Belive me, it’s so much more rewarding to think for yourself and do your own thing. Throw out the rule book, wear whatever you think looks fab on you and just allow yourself to be inspired to try something new. 

For more Fashion posts, why not check these out?;

Can Flats be Fun?
New Prada Platforms & Not Giving a F*ck What Other People Think
The Perfect Burberry Trenchcoat & Why You Should Invest in Great Basics.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej! Tack för en inspirerande blogg! Vad är det för märke på skorna?

    Lina 2017-02-13 21:05:04
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand