Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Find The PowerWoman In You

powerwoman-by-tessm-se find-the-powerwoman-in-you-by-tessm-se powersuit-by-tessm-se power-as-a-woman-by-tessm-se

we-are-all-power-women-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det har nog aldrig funnits en tid under våra liv som det har varit så viktigt som just nu att vi håller ihop och hjälper varandra.

Egentligen hade jag tänkt skriva om mode i dag, men det kändes inte helt rätt och bilderna på just den här outfiten får mig att tänka på styrka och vikten av att vara stark. Så jag skulle vilja prata om det istället.

När en person som Donald Trump kan bli president, när medelålders män i kostym kan stå i ett flådigt kontor och skriva på papper på vad kvinnor ska och inte ska göra med sina kroppar, när det talas öppet om att straffa den som väljer att göra en abort… det är just då som vi behöver hitta power kvinnorna i oss själva och stå emot.

Stå emot murar till mexiko, inreseförbud för muslimer, slopande av miljöavtal och direkta krigshot mot andra länder. Det är nu det är upp till oss alla att säga ifrån. Även om det känns lönlöst att vara en ensam liten person som säger ”Nej, det här går vi inte med på”, så blir tillslut rösten multiplicerad med alla andra ensamma små personer stark nog att höras av ett helt land.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och just som kvinnor kan vi välja att använda vår power till att hjälpa, enas och lyfta varandra. Vi kan se den större bilden och finna styrka i att vi alla vill samma sak. Womens march var ett fantastisk exempel just på vad som händer när många människor kämpar för samma sak. För det är svårt att förtycka en stor massa som inte låter sig tryckas ner.

Det här betyder inte att vi nödvändigtsvis ska gå ut och protestera på gatorna, men därmot så kan vi vara lite extra shyssta mot våra medsystrar. Bitcha lite mindre, lyfta lite mer och tillsammans jobba för att det som händer nu inte ska normaliseras. Berätta för våra barn att det här minsann inte är rätt och inte låta oss varken tryckas ner eller att slappt följa med i en negativ ström.

Det här gäller givetvis inte bara oss kvinnor utan även religion och nationalitet. I slutändan är han bara en enda man, världens mäktigaste möjligtvis, men inte mäktig nog att stå emot en hel värld av protester.

Kavaj – Zara, skjorta – Tara Jarmon, jeans -Sanne Alexandra, bälte Moschino och klackar Schuh.

Foto – Ida Zander

För fler Outfit-inlägg kolla in dessa;

The Trousers I Want to Wear this Spring
Pattern Clash on Times Square
42 Outfits of 2016 & My Quest For A Truly Personal Style

For the English version, please click below.

powerwoman-by-tessm-se

I was going to write about this outfit, the epic western style blouse and power-dressing today. But I really don’t think that’s exactly what we need right now. 

I want to linger on the word power.

In a world where Donald Trump can become president, where a group of middle-aged men can stand around in a fancy office and sign papers on what women should and shouldn’t do with their bodies. In a world where people are talking about punishment for choosing to have an abortion.

In this world we still have power.

The power to resist, the power to make our voices heard, the power of unity and sisterhood.

 

find-the-powerwoman-in-you-by-tessm-se

The power of not accepting walls built on the border of Mexico, Muslim immigration bans, important environmental agreements being torn up and even direct war threats. It is up to us to not accept any of these things. Even if it feels completely useless to be one single little person stepping up and saying ”No, this is not right”. Becuase if enough of us do it, our voices will multiply and become strong enough to eventually be heard by an entire country.

No one can do everything but everyone can do something. And as women, we can use our power to stand together, help each other and choose to lift instead of push down. We can all see the bigger picture and find strength in woking towards the same goal.

Women’s march was an excellent example of what happens when people get together and make their voices heard in a peaceful but powerful way.

powersuit-by-tessm-se

power-as-a-woman-by-tessm-se

Now, I’m not saying for us to hit the streets and protest. But there are a lot of other things we can do.

We can educate our children so that they know that what is happening right now is not right. We can be nicer to each other, lift a fellow sister, bitch less and praise more. We can make sure that what is happening right now doesn’t become the norm and refuse to follow a path that is striving backwards instead of towards a better future.

This can, of course, be applied to more than women’s right. And in the end, he is only one man, and even though he might be the world’s most powerful man, he is not powerful enough to resist protests from the entire world.

 

we-are-all-power-women-by-tessm-se

 

Jacket – Zara, Shirt – Tara Jarmon, jeans -Sanne Alexandra, belt –  Moschino and heels from Schuh.

Photo – Ida Zander

If you fancy an actual outfit post, why not check these out?;

The Trousers I Want to Wear this Spring
Pattern Clash on Times Square
42 Outfits of 2016 & My Quest For A Truly Personal Style

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Bra skrivet Tess! Random fraga… Har du gjort Bikram hot yoga? Jag funderar pa att borja men gar man ner I vikt ocksa? Eller stretchar den bara ut kroppen? Du ar ju var yoga expert 🙂 Kram X tacksam for svar

  Steph 2017-02-05 14:31:55
  Svara
  • Svar på Stephs kommentar.

   Hej Steph!

   Tack så mycket! Jag har gjort mycket hot yoga som är väldigt liknande Bikram. Den ger mycket stretch och stärker verkligen musklerna speciellt i magen och ryggen. Om du vill gå ner i vikt så finns det nog bättre typer av träning. Men det är väldigt skönt och zen att göra yoga.
   Kram
   Tess

   Tess 2017-02-05 22:54:24 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Yes! Så bra att du skriver om detta Tess. Älskar dina fotografier i motljus med.

  <3

  Jasmin - Seos Fotografi 2017-02-05 11:56:35 http://www.seosfoto.se
  Svara
 • <3

  Nanna 2017-02-04 22:49:18
  Svara
 • Thank you for speaking out, Tess! We must never stop speaking out about despicable people such as Donald Trump! We cannot ever let the type of person he is become ”normal”. We cannot let the type of government he is creating become normal. We cannot let liars, misogynists, racists or bullies run our lives. We must always resist! Thank you for being strong!

  Benthe 2017-02-04 16:53:49
  Svara
 • Så sant! Vi får aldrig sluta så upp för oss själva och för våra medsystrar runt om i världen. <3
  Och trots ett tungt ämne så är det väldigt kul att läsa lite av den här typen av inlägg på din blogg ibland också. Jag vet att det finns många som ogillar när kändisar, bloggare och liknande uttalar sig politiskt, men håller inte alls med. Den världspolitik som vi ser just nu Kräver att Alla engagerar sig! Precis som du skriver finns det många olika sätt att kämpa på, många bäckar små. Och något som kanske känns litet och obetydligt för dig, kan komma att göra stor skillnad.
  Kärlek och Systerskap!!

  M 2017-02-04 12:25:25
  Svara
 • Bra sagt!??

  Viktoria 2017-02-04 10:31:01
  Svara
 • Bra skrivet! ☺?? Helt rätt!

  Helen 2017-02-04 03:13:56
  Svara
 • Snygg!

  Amanda 2017-02-03 22:43:40 http://www.nouw.com/sottochsalt
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind