Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Revlon Art of Makeup Masterclass

the-art-of-makeup-revlon-masterclass-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of the post.

I går var jag på ett jätteintressant och roligt event med Revlon där de presenterade ett helt gäng nyheter och ingen mindre än makeup artisten Lan Nguyen-Grealis var där och gav tips och råd.

—-

Först och främst så blir jag så himla glad över att Revlons foundations finns i så många olika färger (nästan 30 nyanser tror jag minsann!). Det är alldeles för få märken som producerar riktigt mörka foundations och som har ett så pass brett spektrum. Bra där Revlon!

Sedan föll jag pladask för deras nya ”Ultra HD gel lipcolour” som både ger en massa fint pigment, är glansigt och mycket mer återfuktande än vad jag trodde var möjligt. Ofta kan stift ge en torr och lite flagig känsla, men här kände jag verkligen hur produkten gick in i läppen och inte bara gled runt ovanpå. Jag fick med mig två färger hem och ser fram emot att använda dem nästa gång jag ska på kalas.

revlon-makeup-masterclass-by-tessm-se

Revlon Colourstay foundation finns i över 25 nyanser och du kan även välja din formula efter oljig eller torr hud. Så bra!

revlon-masterclass-by-tessm-se

Jag lärde mig 3 saker från Lan:

? När hon lägger foundation så gillar hon att blanda stick och flytande på samma borste. Hon börjar med stick och doppar därefter borsten i flytande. Där hon vill ha det skirt, så som kindben och näsrygg använder hon mer flytande foundation och mindre stick, men under ögat eller runt näsan gör hon tvärtom. Hon testade på mig och jag förstår precis varför. Det gav en mer varierad yta och gjorde att huden kändes mindre platt.

? Hennes bästa smokey eyes är lite slarviga, med mycket pigment och gärna i metallic. Hon påpekade även att många glömmer att ta i ordentligt även under ögat. (Jag är en av dessa…)

? Hon tipsade även om att tänka på läpparna som en cirkel när du målar läppenna. Det ger ett mycket mer naturligt och smickrande resultat om du alltid har en liten böj i linjen. Testa så får du se!

revlon-news-makeup-masterclass-by-tessm-se

En ny favoritprodukt, det väldigt återfuktande ”Ultra HD Gel lip colour” stiftet.

lan-revlonart-of-makeup-by-tessm-se

 

Förutom ett gäng produkter så fick vi även med Lans bok ”Art & Makeup” med oss hem, så den tänkte jag nörda ner mig i under helgen.

…Och i kväll är det dags för fler events, både Furla och Merola Jewellery har party i kväll, så jag och Sinead tänkte göra en helkväll av det. Det märks att det är modevecka här snart, hela stan är på festhumör!

Fler inlägg om smink hittar ni här;

All My Favorite Makeup shades for Winter
Why You Should Wash Your Makeu Brushes Regularly
My 2 Wonder Products For A Perfectly Dewy Base

For the English version, please click below. 

the-art-of-makeup-revlon-masterclass-by-tessm-se

 

 I went to a great little breakfast event yesterday. It was Revlon who presented a few new products and shade and no one other than Lan Nguyen-Grealis was there to help us try them out and give us makeup tips and advice.

—-

I LOVE to get to pick makeup artists brains. They all have so many clever little tips and tricks and I always ask for their favourite products in their kit. I used to be quite shy in these situations in the past, but I’m well over that and will without a doubt hog the (celebrity) makeup artist as long as I’m allowed to. No shame!

I’m so happy to see that Revlon has so many shades in their foundation. I think there are almost 30 different colours and they even have a few really dark ones. More brands need to learn from this and produce a wider spectrum of shades. We are all so unique, why would our skin be any different? Another plus is the choice of a dry or normal/oily formula. Brilliant!

My favorite product from the launch is without a doubt their new ”Ultra HD Gel Lipcolour”. Not only does it have lots of pigment, it’s also glossy without sliding around on top of the lip AND super moisturising. I’m in love, seriously you HAVE to try it!

I got two colours to take home and I think I might wear one of them out tonight.

revlon-makeup-masterclass-by-tessm-se

Revlon Colourstay foundation is available in more than 25 shades. Amazing work Revlon!

revlon-masterclass-by-tessm-se

I picked up 3 great tricks from Lan:

? When she applies foundation she likes to mix both a liquid version and a stick on the same brush. Stick first, liquid second. This is so she can customise coverage to different parts of the face. So for example on the cheekbones where we need a bit less coverage, she uses more liquid foundation and less stick, whilst around the nose and under the eyes, she does the opposite. She showed how she does it on my skin and I could totally see why! It just gave a lot more of a varied surface and made the skin look less flat. Very clever indeed!

? Her favourite smokey eye is not too neat, but looks more rock n roll and almost slept in. The prefers metallic shades with lots of pigment and said that most of us forget to put enough eyeshadow under our eyes. I’m definitely guilty of that one…

? When you are applying a lip pencil, imagine your lips to be round like a circle. It gives a lot more of a natural and flattering result if you constantly have a small bend in the line. Try it out and you will see why this works so well!

revlon-news-makeup-masterclass-by-tessm-se

A new favourite product of mine, the super moisturizing ”Ultra HD Gel lip colour” stick.

lan-revlonart-of-makeup-by-tessm-se

Not only did we get lots of products, one-and-one time with Lan and a yummy breakfast. We also got to take her amazing book ”Art & Makeup” home. I know what I will be reading this weekend.

But tonight it’s time for me to jump into some party heels and put my face on becuase there are two fun events to attend. Both Furla and Merola Jewellery are hosting parties tonigt, so Sinead and I though we would make it into a proper evening out. You can really notice when Fashion Week is around the corner, the whole town is buzzing!

You can check out some of my other makeup posts here;

All My Favorite Makeup shades for Winter
Why You Should Wash Your Makeu Brushes Regularly
My 2 Wonder Products For A Perfectly Dewy Base

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hmm… Jag undrar om min tidigare kommentar kom fram? Ser den inte här men hur som helst. Tack för insp och happy Friday! //Sofia. Kram fran Zurich.

  sofia 2017-02-03 16:48:40 http://www.sofiacm.com
  Svara
 • Ah Tess! Det ser helt underbart ut! Vilka härliga färger! Känner verkligen för att fräscha upp mig nu!! Kram och happy Friday!

  sofia 2017-02-03 16:47:22 http://www.sofiacm.com
  Svara
 • Hei Tess! Jeg lurte på om du eller noen andre her inne har tips på lyse foundation eller BB-kremer? Gjerne noen som er bra. Jeg har bare funnet en som passer hudtonen min, fra Isadora. Resten jeg prøver er for mørke og det er veldig frustrerende. Vil ikke gå med brunkremskille ala år 2000. Hehe.

  Linn 2017-02-02 20:40:16
  Svara
 • Vart är svart tröjan ifrån

  Julia 2017-02-02 20:07:03
  Svara
 • Alltså den där appliceringstekniken måste du förklara närmare! Har hon alltså två olika formula på borsten samtidigt? Hur har man då kontroll på vad som hamnar var?? 😀

  Jenny 2017-02-02 19:28:32
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind