Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Can Flats Be Fun?

the-perfect-flats-by-michael-kors-by-tessm-se

For the English version, please go to the bottom of this post.

I dag har jag varit på ett frukostevent för Revlon och även vinkat av Garth som är på väg till Sverige och efter det vidare till Paris (min jetset man haha!). Han har ett projekt i Kista för tillfället, så han är faktiskt  i Stockholm nästan varannan vecka.

Det känns lite konstigt att min man från Zimbabwe spenderar mer tid i mitt hemland än vad jag är. Men ger honom en väldigt bra anledning att öva på sin svenska lite mer… För att jag inte skulle bli helt utanför har vi båda bokat biljetter hem till Sverige i nästa vecka. Vi åker Onsdag till Lördag, så hinner Garth jobba, jag kan ha lite möten och så hinner vi träffa familj och vänner på kvällarna.

Vi ska bo på Drottning Kristina Hotell på Stureplan, som jag inte har testat tidigare, men det ser verkligen jättefint ut på bilderna. Lite mer klassiskt än de hotellen jag vanligtvis bor på.

 

the-perfect-flats-from-michael-kors-by-tessm-se

Jag har förresten köpt ett par perfekta platta skor!

Jag är som ni kanske vet lite av en klackdrottning med över 100 par i min garderob. Garth har kläckt ”tusenfoting” skämtet ett par gånger för ofta och jag funderar faktiskt på att sälja av en del av min samling. För det är ju lite så det har blivit, jag har samlat på mig massor med högklackade skor, men de som jag sträcker mig efter på vardagarna är mina trogna boots, sneakers och ballerina ändå. Jag vet inte om det är för att jag är 30+, har vant mig vid att stå i ögonhöjd med mina långa modellkompisars bröst eller om jag bara är latare än förr. Men till vardags bär jag nästan aldrig klackar längre.

Så nu har jag bestämt mig för att jag ska bli lite mer vettig i mina skoköp och köpa fler roliga fotvänliga skor som dessa.

De kommer från Michael Kors och lyckas vara både glittriga och med rosett helt utan att ha klack. Riktiga partyplattisar! Ofta känns det som att platta skor kan bli lite tråkiga, men dessa är verkligen ett exempel på att det absolut inte behöver vara så. Det finns hur många snygga boots, loafers, ballerinas, espadriller och slip ons som helst att välja på. Helt utan att behöva offra stil eller våra fötter.

Det är ju faktiskt inne med platta skor just nu och butikerna kryllar av dem. Så varför inte passa på att ge våra stackars fötter en liten paus när det äntligen är ett kroppsvänligt mode på tapeten? Det är inte bara dina fötter som kommer att tacka dig utan även dina knän, höfter och ryggen. Och helt ärligt, hur snygg är den där stapplande gången i slutet av kvällen när klackarna har gått från statement till tortyr egentligen?

Man behöver inte vara nedklädd för att man inte har på sig klackar, det är skor som dessa ett bevis på.

Än så länge är det liite för kallt för att kunna hoppa in i de har sötingarna och springa ut, men snart så kommer våren hit till London. Jag är såååå redo!

Ni kan hitta mina glittriga party flattisar här. (adlink)

—-

Fler inlägg med plagg ni hittar i min garderob finns här;

In My Bag
New Prada Platforms & Not Giving a F*ck what other people think
The Perfect Burberry Trenchcoat & Why You Should Invest in Good Basics.

For the English version, please click below. 

the-perfect-flats-by-michael-kors-by-tessm-se

You can call me the heel-queen… or maybe the ex-heel queen actually!

I have over 100 pairs of high heeled shoes in my wardrobe and most of them only come out at ”special occasions”. The Hubby has dropped the milliped joke a few too many times for it to still be funny and I am actually considering lightening the load a bit and selling a few off.

To my defence, I’m kind of vertically challenged with my 5’5 stature. (At least in the modelling world). So I either had to get used to talking to all my 6-foot girlfriend’s boobs or just always wear higher heels than they do. Even though breasts are wonderful, I decided to go for the latter.

I have however noticed that my shoe shopping has become more of a shoe collecting habit and I more and more often reach for the sneakers, ballerinas, loafers and flat boots at the bottom of the wardrobe these days. I don’t know if this is a 30+ thing, a part of my whole ”f*ck it I wear what I like* crusade or just that I’m lazier than I used to be. It could also have quite a lot to do with the fact that flat shoes are in at the moment.

Finally a fashion that is doing something positive for our bodies! It is not healthy to constantly be towering on skinny little wobbly stilettos, (even though it does look totally bad ass.) We damage not only our feet but also with the shift of weight our knees, hips and backs too. And to be honest, how sexy is that hobbling walk in the end of the night when the shoes feel less of a statement and more like torture?

the-perfect-flats-from-michael-kors-by-tessm-se

So I’m caving in and have decided to be a bit more sensible with my shoe shopping from now on. Not that I will shop any less, only slightly different. Right now there are soooo many fun flat shoes in the shops; boots, ballerinas, loafer, slip-ons you name it. It’s the perfect time to throw out those old tired sneakers and invest in som more glam flatties.

Like this super cute pair from Michael Kors. They manage to be sparkly AND have a bow completely without a heel. Proper party-flats. These little cuties are going to liven up so many of my everyday outfits this spring, I can’t wait for it to get a little bit warmer so I can take them for a test-drive.

These shoes are a perfect example of not having to sacrifice style for comfort and that flat shoes can be fun!

You can find my new sparkly favourite shoes from Michael Kors here. (adlink)

For more posts from my closet, check these out;

In My Bag
New Prada Platforms & Not Giving a F*ck what other people think
The Perfect Burberry Trenchcoat & Why You Should Invest in Good Basics.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Man
  Niklas Berglind