Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

3 Beauty Obsessions Right Now

Beauty favourites in December by TessM.se

For the English version, please see the bottom of this post.

Det har blivit lite mindre skönhet i bloggen på senaste och det känner jag att jag måste ändra på nu. Jag har massor med roliga nya produkter som jag har testat och det vore kul att göra fler djupdykningar in i skönhetsämnen både här på bloggen och i vloggen i framtiden.

—-

♥ Först och främst vill jag börja med att rekommendera en absolut stjärna till skönhetstidning. Det lustiga är att det inte är en av de internationella stora tidningarna, utan vår alldeles egna svenska Daisy Beauty. Kicki Norman som är chefredaktör är utan tvekan den mest svår-imponerade, rättvisa och skönhets intresserade personen jag någonsin har träffat.

Hon och hennes man Sam anordnar konferenser, expon och alla möjliga roliga skönhets-events och galor plus att hon ger ut världens bästa skönhetstidning varannan månad. Daisy Beauty är ingen cosmo-tidning som pratar enbart om hur du ska bli av med celluliter och vilken läppstiftsfärg som är inne just nu (även om du givetvis kan hitta det med). Mina favoritartiklar är de djupare grävande så som den i senaste tidningen om ansiktsmasker och huruvida de passar för alla.

Jag har lärt mig otroligt mycket om hudvård, ingredienser, produktkemi, farliga ämnen, bra ämnen, tips och knep från Kicki och Daisy Beauty. Så om du är en riktig skönhetsnörd som jag, så tycker jag verkligen att du ska ta och prenumerera (eller ge bort en prenumeration i julklapp till mamma eller syrran kanske?).

Nu måste jag bara få Kicki att börja ge ut Daisy på engelska, jag tror lätt att en så välskriven och kompetent tidning skulle göra riktig succé här i UK.

♥ Mitt nästa tips är Essies nya julfärger, jag är som ni kanske har märkt smått besatt av metaller just nu, så speciellt guldnagellacket är jag supersugen på att testa. Men jag är också en sån där snål jevel som tog en manikyr i New York och inte vill ta av det lacket innan jag har fått ”my moneys worth” (trots att det bara kostade $12…).

♥ Sist men inte minst så plockade jag upp en ny resefavorit på flygplatsen på väg till New York. Det är Clarins nya serum boosters som kommer i 3 olika varianter (Energy, Repair & Detox – adlinks) beroende på vad just din hud behöver.

Jag valde ”repair” eftersom att jag gillar lite tyngre serum och oljor. Det smarta med just den här produkten är att du ska blanda i ett par droppar av den i din vanliga dag creme. Så istället för att ta med en stor hink serum så räcker det med den här lilla flaskan. Läcker gör den inte heller, supersmart Clarins!

—-

Så där har ni mina favoriter just nu. Har ni kanske hittat en ny stjärna som ni vill rekommendera mig och resten av läsarna att införskaffa? Lämna gärna ert tips i kommentarerna. Vi är alltid ute efter nya roliga produkter som faktiskt funkar. 

December Beauty Favourites by TessM.se

På den mer personliga sidan så har vi haft ett dramatiskt dygn.

Först hade lilla Olive dragit av ett ligament i knät och åkte in på akut operation för det. Efter en dag av oroligt väntande fick vi äntligen hämta hem vår sovande lilla skrutt. Hon däckade totalt i soffan, men vi märkte efter ett par timmar att hennes lilla söta ansikte och framtassar började svullna upp något enormt. Så det blev en visit till akutveterinären mitt i natten och hon fick stanna över.

Det visade sig att hon hade fått en allergisk reaktion mot en antibiotika. Nu har jag precis varit inne i Victoria och hämtat hem henne igen. Det kluriga är att hon inte får röra sig alls på 10 dagar, hur man nu får en hund att gå med på det. Jag funderar seriöst på att skaffa en bärsele till henne så att hon kan få vara med på ett hörn i alla fall. Garth sa nämligen absolut nej till ett liten hundvagn haha. 

—-

Om du gillar det här inlägget, kolla även in dessa;

Organic Skincare For The Most Sensitive Face & Body
All My Favourite Makeup shades for Winter
Why You Should Wash Your Makeup Brushes Regularly

…och om du vill göra mig jätteglad – Rösta på TessM.se i UK Blog Awards!

—-

For the English version, please click below.

Beauty favourites in December by TessM.se

—-

I feel like I haven’t really talked as much about beauty as usual here on the blog and this is, of course, something we have to change! You, regular readers know I have a massive interest in beauty and skincare and really like to dig deep on the subject both here on the blog and also in my new beauty-vlog.

♥ My first tip is unfortunately not available to the international community, yet. In Sweden, we have this amazing beauty magazine called Daisy Beauty. It’s not one of those ”cosmo” ”how to get rid of cellulite in 24 hours” (even though you can find that kind of stuff too) but deeper actual journalism with proper research and interesting article digging in the depth of ingredients, chemistry in products, skin problems and great tips and advice. They also organise conferences, events and even awards and galas and I try to attend as many of them as I can.

These guys give me sooo much knowledge, I feel like a beauty sponge! But at the moment unless you understand Swedish, you will unfortunately only be able to find the bits of the information from the magazine here on the blog. And I really try to share as much of their wisdom as I possibly can.

♥ My second obsession is Essie’s new Christmas range. As you might have noticed I have this thing for metallics at the moment and can’t wait to try the gold nail polish out. However, I’m one of those cheap bastards who had a mani in New York and doesn’t want to remove the polish until I had ”my money’s worth” (all of $12…)

♥ Last but not least I picked up this amazing little Clarins product in the airport on my way to New York. It’s one of their new ”boosters”. They come in 3 different versions (Energy, Repair & Detox – adlinks) and since my skin is a bit dry I chose to go with ”repair”.

The brilliance with this tiny little product is that you are meant to mix only a few drops with your day cream. This is great for travelling since it take up literally no space and I don’t have to lug around some other leaky serum bottle (I’m looking at you REN Omega oil…).

—-

These are my 3 Beauty obsessions at the moment. I’m always on the hunt for makeup and skincare that actually works, so if you have a new hero product you love, please share with us in the comments!

If you like this post, why not check out these;

How To Keep Your Hair Health Even If You Style it.
All My Favourite Makeup shades for Winter
Why You Should Wash Your Makeup Brushes Regularly

…and if you think my blog is great and want to make me really super happy – Vote for TessM.se in the UK Blog Awards!

 

December Beauty Favourites by TessM.se

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Stackars lilla Olive:( Blir det inte jättetungt för dig att bära henne i en sele? Om jag var du hade jag passat på och köpt hundvagn medan Garth är på jobbet. Hehe. Eller köp vagn som man kan dra och hon kan sitta i. Annars kan Garth kanske låna skottkärra från jobbet;)

  Katja 2016-12-16 11:14:55
  Svara
  • Svar på Katjas kommentar.

   Hahaha, typ en sån https://www.google.co.uk/search?q=doggie+buggies&espv=2&biw=1422&bih=781&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi3ttGilPnQAhXKCMAKHc8sBmUQ_AUIBygC#imgrc=U4aTrNaiUA5HhM%3A

   Men jag funderar på det ändå…
   kram
   Tess

   Tess 2016-12-16 17:50:07 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Jag fick denna i glossybox senast: https://www.glossybox.se/brands/la-theorie-des-volcans/ Theorie des volcans, noir eternae, face scrub. Huden blir verkligen len av den och den känns bra! MEN, kollade innehållslistan och blev lite fundersam. Hur vet man vad som är bra innehåll och inte? Jag jobbar med kemi (plast mest iofs), är utbildad civilingenjör och känner ändå att jag har jättesvårt att greppa vad allting är! Har du nåt tips? Vet att tex leror är mindre bra för acne/oljig hud eftersom de torkar ut, och ska man inte undvika plastpellets i scrub eftersom de kan ”repa” huden och flyttar runt bakterier? *förvirrad*

  Malin 2016-12-15 18:38:56
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin!
   Jag personligen gillar leror i masker, men håller mig borta från alla skrubbar som har större korn eller platsbitar (vilket även förstör miljön).

   Det bästa tipset för att verkligen få bra fakta är att gå med i ”Friends of Daisy Beauty” som är en skönhetsgrupp på Facebook. Där kan du kasta ut en fråga om vilken produkt/ingrediens som helst och bör få ett bra svar!

   https://www.facebook.com/groups/149207752274/

   kram
   Tess

   Tess 2016-12-15 19:15:36 http://tessm.metromode.se/
   Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson