Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

The Art Of Believing In Yourself

never stop believig in yourself

For the English version, please see the bottom of the post

I går hade jag en sån där dag då jag bara kände mig lite nere och inte riktigt visste varför. Jag har haft problem med ångest tidigare i mitt liv, mest prestationsångest, men de senaste åren har jag knappt märkt av det alls.

—-

Men i går så kände jag mig bara helt nere, trött på allt och började ifrågasätta varför jag modellar, bloggar, ja ens försöker. Varför tar jag inte bara den enkla vägen och skaffar ett ”vanligt jobb”? Garth tjänar tillräckligt mycket för att jag skulle kunna tjäna mindre än vad jag gör just nu och vi fortfarande skulle kunna ha samma livsstil.

Varför hela tiden klättra högre och högre upp på berget där det bara blåser mer och mer när jag lika gärna kunde sitta i alpstugan halvvägs och dricka varm choklad?

Svaret är ju egentligen ganska enkelt. För att jag gillar det jag gör och att jag trots att jag har en deppdag faktiskt tror på mig själv.

Jag har alltid varit tvungen att tro på mig själv för jag hade egentligen aldrig någon som trodde på mig när jag växte upp. Mina föräldrar hade alldeles för mycket med skildsmässor, andra barn, jobb och nya partners för att vara särskilt peppande eller uppmuntrande. Så länge jag gjorde det jag skulle så blev ingen arg, men jag blev aldrig pushad att göra mer än nödvändigt. Som tur var insåg jag ganska tidigt att jag ville mer, så jag började sätta högre förväntningar på mig själv.

Jag tror att det är anledningen till att jag bestämde mig för att jag skulle bli modell på heltid även fast jag bara är 165 cm lång. Ni kan tänka er hur många som uppmuntrade eller trodde på mig då… Jag fick använda hjärnan istället för kroppen till att övertala mina första agenturer att jag var värd att chansa på. Och även om jag inte var längst, smalast eller snyggast så funkade det trots allt på någon vänster och nu har jag jobbat heltid som modell i över 12 år.

Snacka om en vinst för självförtroendet!

Samma sak med bloggen, det fanns verkligen inget stöd från någon när jag började. Det var ”larvigt”, ”dumt”, ”självupptaget” och ”divigt” enligt många i min närvaro. Men jag tror att när man redan har gjort någonting som andra säger är omöjligt, så finns den där lilla gnistan där som säger att jag har gjort det förr, jag kan göra det igen.

…och jag fortsatte jobba på. Ner med huvudet och bara köra och inte lyssna på andra människors negativitet. Jag har tillräckligt mycket styrka i mig själv för att kunna hålla lågan av inspiration och motivation brinnande utan andras hjälp.

Det tog sin lilla tid, men sakta men säkert växte bloggen till sig och fler och fler av er hittade hit. Nu skulle jag kunna leva på bloggen om jag behövde och det känns fantastiskt bra. (Jag hoppas i smyg att de som sa att bloggen var larvig och dum läser det här inlägget.)

Jag har bloggat i 10 år och skulle kunna fortsätta i samma stil med samma sak och bara ploga på. Men så för 6 månader sedan så bestämde jag mig för att jag ville mer – jag ville försöka få bloggen att växa även internationellt . Någonting som jag jobbar på just nu och som är mycket större och svårare än vad jag någonsin hade kunnat förställa mig.

..men det går framåt, sakta men säkert. Som alltid jobbar jag på och struntar i att andra säger att det är dumt eller omöjligt.

När man jobbar mot mål och drömmar så är det klart att man tvivlar på sig själv då och då. Det kommer stunder då man bara känner för att krypa ner under täcket och ligga där i en vecka utan att röra på sig. Det är viktigt att veta att det är helt normalt, ingenting som är värt att ha är lätt att få. Man måste få dippa ibland för att kunna vara på topp igen och huvudsaken är att man kommer ihåg att prestationsångesten går över.

Vi är bra nog, vi kan göra det vi vill och det kommer att gå bra, så länge vi jobbar på och inte ger upp. Det är så otroligt viktigt att inse att positivitet väger 100 gånger tyngre än negativitet. En positiv kommentar betyder 100 ggr mer än en negativ. Om en person tror på dig av 100 så räcker det, även om den personen är du själv.

Så våga tro på er själva, våga jobba mot era mål, våga ha deppdagar och våga köra på ändå. Allting löser sig och ingenting är omöjligt, så länge vi verkligen tror på oss själva.

—-

Fler inlägg för Mindful Monday hittar du här;

Time To Fall Clean Your Relationships
10 Minutes A Day For A Happier Life
The Power of Affirmations

..och om du har läst så här långt så bör du nog följa boggen på Bloglovin’

Photo – Lydia Collins

—-

For English version, please click below

never stop believig in yourself

So yesterday I had a bit of a down day, I’m not really sure why, but I just felt really fed up with everything. I have had an issue with anxiety in the past, it used to really stress me out that life is short and I have so much I want to do and achieve. I had to work really hard to not put to much pressure on myself and these days I’m much better at handling it.

—-

But then yesterday I just felt exhausted, tired of it all and started doubting blogging, modelling and basically anything else I do. Why don’t I just do life the ”normal” way and get a 9-5 job? Garth makes enough money for us to be ok if I make less than I do now. Do I really have to be in two such difficult businesses? Modelling AND blogging…seriously? Talk about making it hard for myself.

Why do I constantly keep climbing higher and higher up on the mountain, where it gets windier and windier when I might as well sit in a cosy cabin halfway up and drink hot chocolate?

Well, the answer is pretty simple – because I love what I do and even though I’m having a bit of a down day I actually believe in myself.

I had to learn quite young to find it within myself to believe that I could do whatever I wanted to do. My parents were great, but a little bit too busy with divorces, new children, work and new partners to really take the time to be encouraging. As long as I did everything expected of me no one got angry, but I didn’t get pushed to do much more than that. Luckily I realised pretty early on that I had som high ambitions and that I would have to find it within myself to put the expectations up a notch.

I think this is one of the reasons why I decided I wanted to do full-time modelling even though I’m only 5´5. You can only imagine how many people believed in my then.. but I refused to listen and I somehow managed to persuade an agency to take me on. I have never been the tallest, skinniest och prettiest model out there, but somehow I have managed to carve out a niche for myself. I have now worked full-time as a model for over 12 years and I’m still going strong.

Talk about a massive win for my self-confidence. Imagine if I would have listened to all those people telling me it was impossible…

In the beginning, when I started this blog, no one really understood why. It was ”stupid”, ”silly”, ”self-indulgent” and I was a ”diva” according to the people around me. But I honestly think once you have done one ”impossible” thing, then you have that little voice in your head that keeps on saying ”you can do it again!”.

…so I put my head down, worked hard and did my own thing. I refused to listen to other people’s negativity, because I knew I didn’t need their approval. I have enough strength within myself to keep that spark of inspiration and motivation alight without the help of anyone else.

Sure it took some time, but slowly and surely, the blog grew. More of you lovely people begun to stop by on a regular basis and people started liking what I created. Now after 10 years I’m at a point where I could live off the blog if I want to and I’m really proud of this. I secretly hope the people who told me blogging was stupid will read this post!

…but as always there is this little voice telling me ”I can do more”. So for the last 6 months, I have started launching the blog internationally too. This is a lot more work and a lot harder than I had ever imagined. But it’s happening, more and more non-Scadis are finding your way to my tiny part of the internet. And it makes me soo happy because as usual I was told it could not be done.

When you work towards your goals and dreams, you will doubt yourself now and then. There will be times when you just want to make a fort in your bed and hide out until spring. The most important thing to know is that this is completely normal. You have to have bad days to have good days. You will doubt yourself, people will doubt you and it will feel like you will never ever reach that goal.

The main importance is to hang in there.

We are good enough, we can do it and it will work out if we keep going. It’s incredibly important to realise that positivity outweighs negativity. One positive comment outweighs all the negative ones. If only one single person of 100 believes in you, it’s enough. Even if that one person is you.

So dare to believe in yourself, dare to work towards your goals, dare to have a bad day and then come back stronger the next. Dare to go your own way and not care what other people think. Everything will work out and nothing is impossible, as long as we truly believe in ourselves.

 

—-

You can find more Mindful Monday Posts here;

Time To Fall Clean Your Relationships
10 Minutes A Day For A Happier Life
The Power of Affirmations

..and if you have read this far, you should probably be following me on Bloglovin’

Photo – Lydia Collins

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Heja dig!!!

  Eva 2016-11-11 14:07:01
  Svara
 • Detta behövde jag läsa idag! Har på riktigt börjat undersöka hur snart jag kan tänkas förverkliga mina drömmar för Bossbloggen och det egna företaget och lade mig igår med känslan av ”hur ska det här gå till egentligen?”. Men det är klart att det kommer att gå skitbra oavsett vad som händer och sker! TACK för påminnelsen ?

  Clara, Bossbloggen 2016-11-09 07:32:24 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Bra jobbat Tess! Du är grym! Jag bestämde som tonåring att jag aldrig själv ska sätta stopp för mina drömmar och mål (genom att tänka negativt eller inte tro på mig själv), om jag misslyckas någon gång så är det inte p.g.a. att jag inte försökte eller inte vågade. Denna insikt gör det också lättare att hantera misslyckanden, det är bara att köra på och testa en annan väg!

  Anna 2016-11-08 21:09:34
  Svara
 • va kul!

  I min familj så är det ingen som ens som uppmuntrat mig, det känns inte ens som om dom tror på mig. Det påverkar mig negativt. Man vill han någon som uppmuntrar mig. Det dom verkar tycka är bra är att man har en inkomstkälla…. och inte får betalningsanmärkningar.

  Jennie 2016-11-08 21:05:53 http://www.missjennie.se
  Svara
 • All pepp till dig!
  Tycker att din blogg är den bästa och den enda jag numera följer regelbundet och har gjort i många år nu. Det är väldigt roligt och spännande hur din blogg utvecklats men ändå behåller den kloka och genuina känslan som den alltid har haft 🙂

  Malin 2016-11-08 19:49:17
  Svara
 • Så tänkvärt. Och du har så rätt. Så länge man tror på sig själv kan det gå hyr som helst men man har iaf försökt.
  Vi håller på att uppfylla vår dröm att köpa boende på Mallorca. Tanken är att bosätta oss där.
  Nu är det både skrämmande och spännande eftersom vi i dagarna får ja eller nej från spanska banken ???
  Önskar dig fortsatt lika till. Så länge du trivs med det du gör ska du fortsätta. Stor kram ?

  Maria 2016-11-08 12:05:07
  Svara
 • Hej Tess, tycker det är fint att du vågar vara öppen om sådana här känslor i bloggen. Många känner säkert igen sig, jag gjorde det. Jag har också alltid klättrat dessa berg, andra berg visserligen, men principen är densamma, och alltid funderat på om det inte vore enklare att bara vara ‘bekväm’ och sluta pusha. Till den mån att jag testat det. Men bekvämlighet är tråkigt i längden och jag har ett nytt berg i siktet nu. Deppdagar är en normal del av processen, men det hjälper att veta att man inte är ensam. Kramar till dig och keep up the amazing work. xx

  D 2016-11-07 22:12:27
  Svara
 • Åh vad jag gillar dig och din blogg! Hade en riktig deppdag idag när inget riktigt gått som jag ville så det här inlägget var bra för mig att läsa

  Kim 2016-11-07 21:51:13
  Svara
 • Ja vissa dagar är deppdagar och får helt enkelt bli så. Jag får ofta de sen mitt livs kärlek gjorde slut med mig i våras, de flesta dagar är jag glad och ser framåt (och uppåt!) men ibland hugger det till när jag blir påmind om att det är inte jag som kommer stå i en kyrka med just honom och säga ja en dag, det kommer bli någon annan som säger det till honom. Men jag är stolt över det jag har uppnåt sen vi gjorde slut, fast smärtan som rivit, jag satt alla måsten och sidan och planer som krashade när han gjorde slut. Jag har bokat ett flyg till Australien och ska dit och jobba, någonting jag aldrig kunnat gjort om jag fortfarande var tillsammans med honom, och jag har just köpt min drömsportbil som jag fick ställa undan på vinterförvaring ? Ska lära mig köra på bana med den nästa år. Vad jag ville säga var bara att det du säger är sant, det blir bra tillslut bara man vågar tro på det och pusha sig själv framåt.

  Helen 2016-11-07 20:25:38
  Svara
 • Älskar sånnahär inlägg från dig! Du behövs verkligen i den ytliga bloggvärlden. De här inläggen betyder så mycket mer än du kan ana för dina läsare tror jag, du känns som en varm vän som alltid finns där. Du är en riktig förebild på så många olika sätt <3

  christine 2016-11-07 20:12:39
  Svara
 • Du är bäst Tess! Du är så häftig, mänsklig och är en stark kvinna som jag ser upp till! Jag ser verkligen fram emot att fortsätta följa din blogg och se den utvecklas!

  Elin O 2016-11-07 19:46:34
  Svara
 • Man märker att din blogg blivit lite annorlunda det senaste halva året/året. Mycket mer tips, råd och annat ‘professionellt/sakligt’. Själv hör jag till den ‘gamla’ läsarskaran och gillar mera din gamla bloggstil dvs den mera personliga och intima. Men förstår att du vill utveckla bloggen i en ny riktning och det får du ju så klart 🙂

  Julia 2016-11-07 18:27:33
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia!

   Tack för din feedback. Jag har inte riktigt fått till balansen mellan de två världarna ännu och ett tag blev det för ”sakligt”, men jag jobbar på att det ska bli mer personligt nu igen!
   kram
   Tess

   Tess 2016-11-07 18:48:47 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Du är en inspiration för oss tjejer som vill saker tycker jag!
  Jag kom till Brasilien imorse och hade suttit på ett 11 h nattflyg och sovit sisådär 1 h. Väl i ankomstkorridorerna fanns blandade ansikten som hälsade en välkommen och där fanns bland annat ditt fina ansikte. Va häftigt det måste vara för dig, tänkte jag! Att pryda en flera meters vägg i en annan världsdel!

  Ha en fin vecka! Kram ?

  Lotta 2016-11-07 17:26:00
  Svara
  • Svar på Lottas kommentar.

   Hej Lotta!

   Haha, vad kul att jag hängde där, det visste jag faktiskt inte. Stora kramar till dig och ha det så underbart i Brasilien. Jag har alltid velat åka dit! (även fast jag typ nu är där då!)
   kram
   Tess

   Tess 2016-11-07 17:30:52 http://tessm.metromode.se/
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand