Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Mindful Monday – Do You Bullet Journal?

Bullet journal for blogger by TessM.se

—-

Som ni vet så älskar jag att göra listor, ha kalendrar, scheman och skriva ner saker för hand för att kunna få en ordentlig överblick.

—-

Jag vill veta vad det är jag har gjort, jobbar på just nu och har att göra i framtiden. Vilka möten och events jag ska på, blogginlägg som ska upp, castingar nästa vecka, castingar som blev modelljobb, email som blev till bloggsamarbeten, statistik och till och med hushållsarbeten och projekt i hemmet som står på kö.

Jag skriver runt 28 000 ord i veckan (enligt Grammarly som är en bra app för oss om skriver på flera språk, tips!), skickar hundratals emails, researchar inlägg, redigerar bilder, svarar på kommentarer, spenderar otaliga timmar på tunnelbanan eller i castingrum, har strategier för Instagram, pinterest, twitter, facebook och givetvis bloggen. Hela dagar går åt plåtningar och andra gånger är det bilder till bloggen som ska tas. Om jag inte poddar så vloggas det och så får vi inte glömma bort att sköta hemmet, hälsan och relationerna med Garth och vänner på det.

Så det är en hel del grejer att hålla koll på helt enkelt och nu på senaste har jag börjat använda mig av ett väldigt bra verktyg, nämligen en Bullet Journal.

Bullet journal index by TessM.se

Jag vet inte om det har kommit till Sverige ännu, men här i UK så är Bullet Journaling den senaste stora grejen. Det är kort och gott ett system för att ha din vanliga kalender, månadskalender, årskalender, to-do list och dagbok (+ vad annat du nu skulle behöva) på samma ställe.

Sjukt praktiskt och sedan jag har börjat köra min bullet journal så tycker jag att jag har en mycket bättre översikt på allt.

Så här gjorde jag min Bullet Journal:

✒ Jag köpte helt enkelt en vanlig linjerad block-bok på Paperchase. Du behöver egentligen bara det och ett par pennor för att komma igång.

✒ På första sidan skrev jag mitt index, så att jag alltid vet vilken sida som innehåller vad i min journal. Sedan numrerar jag alla sidor efter att jag har skrivit dem och loggar dem i mitt index direkt.

✒ Nästa sida är min key, det vill säga beskrivningen av mina färger och symboler. Jag försökte mig på att vara lite artsy fartsy, men det finns inga konstnärsgener i mig, så jag håller mig nog bara till färgade pennor i fortsänningen. Vissa Bullet Journals ser mer ut som konstverk än kalendrar, men jag kommer tyvärr aldrig att vara ägare av en sådan.

Bullet journal key by TessM.se

✒ Efter min key hittar ni min ”Future Log”. Här planerar jag 6 månader framöver och loggar alla större händelser som jag vill komma ihåg, deadlines, födelsedagar, events och liknande. Det är för att jag ska kunna gå tillbaka och se till att fånga upp allting i min ”Monthly Log” när det är dags för den månaden senare.

✒ I uppslaget efter min future log hittar ni ”October” dvs min Monthly Log. Här skriver jag ner allting viktigt datum för datum och även en liten personlig to-do list för månaden. Saker som händer varje dag som bloggande och castingar är inte med här utan mer saker som födelsedagar, möten, events, deadlines och vilka datum Garth eller jag reser.

Monthly log bullet journal tessm.se

✒ Sist men inte minst hittar ni min ”Daily Log”, här hamnar min to-do list för dagen.

Jag checkar boxar, cirklar events, stjärnar extra viktiga saker, flyttar framåt till nästa dag eller ännu längre fram till min future log. Här avslutar jag även kvällen med ett par små noteringar. Något speciellt som hände just den dagen, hur jag mår, vad som var bra eller dåligt och liknande.

✒ Alla de här sidorna följer Bullet Journals standard, men efter dessa har jag lagt till mina egna. Så som en sida för statistiken för bloggen och social media, en sida för varje av mina och Cecilias veckomöten, en struktursida för våra veckomöten, en sida för vloggen, en för inkomster och utgifter varje månad, ideer för blogginlägg och så vidare.

Det är den delen som gör din bulletjournal personlig för dig. Du kan ha en sida för vad du än behöver! Kanske för böcker du vill läsa eller filmer du vill se? En bucketlist? Timmar du har jobbat, affirmationer eller idéer? Bara fantasin sätter gränser.

Och det bästa är att allting är samlat i en enda kalender. Så himla smart!

Om du är nyfiken på Bullet Journalling så kan du hitta en video här (eller söka på Pinterest, speciellt om du vill se vackrare varianter än min…)

Happy Journaling!

—-

Fler Mindful Monday Inlägg hittar du här;

The Power of Affirmations
My Best Tips on How to Beat The Dreaded Monday Blues
Time to Get Organised

…och missa inte att följa mig på Bloglovin’.

—-

For English version, please click below

Bullet journal for blogger by TessM.se

—-

As you might have noticed by now, I LOVE making lists and have loads of calendars, diaries and all kinds of other things to help plan and keep track of my life. 

—-

I want to know what I have done in the past, are working on now and have to look forward to in the future.  What meetings and events are coming up, blog posts I need to write, castings for the week, castings that became jobs, emails that resulted in collaborations, statistics and even a list of housework and projects at home.

According to Grammarly I write about 28 000 words every week, I send hundreds of emails, research blog posts, edit photos, answer comments, spend way too many hours on the tube and in casting studios. I have specific strategies for all my social media and the blog. Some days I book out in full to go and do a shoot, other days I’m shooting for TessM.se. If I’m not making podcasts, I vlog and amongst all of it I also have to be organised enough to take care of the home, Olive, my health and make sure there is time for our marriage and friends too.

So I have quite a lot on my mind and way to often it all feel like a bit of a blurr and I get overwhelmed. But since I started using a Bullet Journal all of this has changed. For the first time in ages I really feel like I have a great overview of my life and work.

Bullet journal index by TessM.se

In short, bullet journaling is a way to keep your daily, monthly and yearly calendar in one place together with your to-do list, diary and whatever else you need.

It’s terribly practical and I can’t believe I didn’t know about this system earlier!

There are many ways to set up your Bullet Journal, but this is how I have organised mine;

✒ I bought a completely normal regular writing pad in A5 from Paperchase. You basically only need this and some pens to get started.

✒ On the first page I put my ”Index”, so I always know what page houses what subject in my journal. Then as soon as I have added a page, I give it a number and log it in my Index. This is so I can find my pages quickly when I need them.

✒ The next page is my key. This is a guide to the symbols and colours I use. I tried to be a little bit arty farty here but failed terribly. There are no slumbering artistic genes in me, that’s for sure.  Some people’s Bullet Journals look more like artwork than anything else, but I will never be the owner of one of those. Mine is just practical and that’s it.

Bullet journal key by TessM.se

✒ After my key, you will find my ”Future Log”. This is a 6-month plan of bigger things like deadlines, birthdays, events, travel and similar. I keep this so I know what to move to my ”Monthly Log” when it’s time.

✒ On the next page is where I have my ”October Monthly Log”. This is where I log everything date by date and also where I keep my little personal to-do list every month. Daily things like blogging and castings don’t go on here, but birthdays, meetings, events, appointments, deadlines, travel and all other important things do.

Monthly log bullet journal tessm.se

✒ Last but not least you will find my ”Daily Log”. This is where I keep my to-dos for a particular day.

I check boxes, draw circles and star important things. I move tasks to the next day or even further into my future log. This is also where I write a few notes at the end of a day. Like a little diary of things that has happened, how I feel and anything else worth remembering.

✒ All of the pages above follow the normal standards of a bullet journal.

But after these, I have added my own pages like one for blog statistics, one for each of my Monday meetings with Cecilia, a page for the vlog, one for incomes and outgoings every month, blog post ideas and so on. Literally, anything I need to be a good, organised blogger with goals to reach.

It’s the last part that will make your bullet journal really work for you. Just put in a page for whatever you need, as long as you remember to Index as you go. Maybe you need a page for books to read, movies to see, hours you have worked on a project, affirmations, ideas, your bucket list or something else you would have written down in a note on your phone or on a piece of paper to remember. Whatever your heart desires can go in your bullet journal!

And the best bit about it is that it’s all collected in one single place!

If you are curious and want to know more about bullet journaling, check out this video ( or search on Pinterest. Especially if you want to see a lot prettier examples of bullet journals than mine…)

Happy Journaling!

—-

You can find more of my Mindful Monday posts here;

The Power of Affirmations
My Best Tips on How to Beat The Dreaded Monday Blues
Time to Getting Organised

…and since I don’t have an email list, please feel free to follow me on Bloglovin’.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Men finns så många bra digitala verktyg! Skulle aldrig orka med det här.

  Anna 2016-10-18 21:50:54
  Svara
 • Kul att du lyfter Bullet Journal, jag hittade det för två år sedan och har använt det i perioder. Vill tipsa om bloggen & instagramkontot Boho berry, hon är flitig användare av systemet och av henne kan man inspireras till olika trackers och sidor i sin bok. Hon är ju galet kreativ och jag pallar inte ens vara i närheten av hur hon ritar upp sina sidor, men det är ändå fint att bli inspirerad av 🙂 Kram Emelie

  Emelie 2016-10-18 09:40:55
  Svara
 • Du har nämt några gånger nu att du researchar blogg inlägg, vad innebär de egentligen? Tack för en toppen blogg! ?? /Karoline

  Karoline 2016-10-17 22:01:07
  Svara
  • Svar på Karolines kommentar.

   Hej Karoline!

   Jag vill alltid se till att jag har rätt information, kan länka till vettiga produkter och har lite kött på benen när jag skriver ett faktainlägg. Så inom vissa ämnen gör jag research innan jag skriver. Ett bra exempel är inlägget om Halloween kostymer, sömn, meditation eller det i dag om bullet journals. Kram Tess

   Tess 2016-10-17 23:11:45 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Ååh, så himla roligt och inspirerande inlägg! Listor, planering – yes! Aldrig provat Bullet journal dock, låter som ett väldigt intressant koncept. 🙂 x
  http://josefinmolander.com

  Josefin M 2016-10-17 17:51:44
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson