Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Current Obsessions

SE ALLT

Social Media Secrets – My Blog Camera Kit


My Blog camera Kit by TessM.se

En fråga som jag får jätteofta av er, mest via email faktiskt, är vilken kamera och vilka objektiv jag använder.

Så jag tänkte att dagens ”Social Media Secrets” kunde få handla just om det som vanligtvis inte syns på bild, men som är anledningen till att jag har fina bilder här på bloggen; Kameran, objektivet och så Garth såklart..men han vet ni ju hur han ser ut, så honom behöver vi inte riktigt prata om idag.

Kamerahus;  

✴ Canon EOS 5D mark II Det här är inte ett billigt kamerahus, men det är väldigt bra. Ofta använder fotograferna på mina plåtningar antingen samma eller den nyare modellen mark III. Så den ligger på en professionell nivå.

Både jag och Garth använder den här kameran, för mig blir det mest flatlays och när jag plåtar detaljer och inredning här hemma. Garth tar alla outfitbilder och vid alla tillfällen då jag är med på bilden.

En röd tråd är att vi i 90% av fallen ställer in kameran manuellt. Även om den funkar jättebra på automatiskt, så är det lite som att bara köra i storstad med en Jaguar. Du måste leka runt lite för att kunna använda den här kamerans i sin fulla potential.

Bra att veta är att den här typen av kameror inte har blixt inbyggt, det får man köpa till. Den behöver även speciella objektiv. För att förklara det enkelt så tar den som en större bild än vad du själv kan se och om du använder ett objektiv som inte är till för en DSLR kamera så får du som en svart ring runt hela fotot.

Canon EOS 550D – Det här var min första stora bloggkamera och numera följer den mest med i väskan på events. Den är liten, lätt och smidig och om du är nybörjare så är den en perfekt kamera att starta med. Det är den kameran som jag tog den bilden över med.

Jag har ett objektiv som är specifikt för den här kameran, resten kan jag använda till båda. Det här huset kommer med en inbyggd blixt.

Objektiv

Canon 24mm – Mitt favoritobjektiv kan ni se till höger på bilden, det är en fixerad 24 mm. Det är väldigt bra för till exempel outfit och helkroppsbilder eftersom att det är vidvinkel.

Med det här objektivet kan du stå nära ditt objekt och det kan ofta vara väldigt praktiskt om du har ont on plats. Du kan få med mycket mer på en enda bild än till exempel 50 mm objektiv. Dock får man passa så att saker som hamnar i hörnen inte blir utdragna och tappar form, vi har hade en del knasiga långbens fötter på bilderna innan vi lärde oss.

Canon 50mm – Även det här objektivet är fixerat, dvs du kan inte zooma alls. Men eftersom att den är 50 mm så behöver du stå mycket längre bort från ditt objekt. Så jag använder detta objektivet i huvudsak till ansiktsbilder, halvkropp och detaljfoton.

En fin sak med 50 mm är att det är lätt att få den där oskärpan i bakgrunden som är så snygg. Du kan givetvis ställa in hur mycket djup du vill ha i bilden, men bilderna blir lite mer romatiska med lite suddig bakgrund.

Tamron 18-270 mm – Detta objektivet kan jag bara använda till 550D huset och det går att zooma. Just 18-270 betyder att du kan zooma mellan 12 och 270 mm och det är praktiskt när du inte vet hur långt ifrån du kommer att vara från ditt objekt eller om du ska ta bilder på någonting som rör sig.

Den här typen av objektiv är perfekt i början innan du har full koll på vad som finns på marknaden. Det är lätt att använda till det mesta och bilden över tog jag med 18-270 mm. Numera använder jag det här objektivet väldigt sällan.

—-

Jag som bloggare har valt att investera lite mer i mitt kamera kit, men det går absolut lika bra att köpa ett mindre dyrt kamerahus och lägga krutet på objektiven istället. Jag kan fortfarande ta väldigt bra bilder med min mindre kamera, så känn er inte pressade att spendera en hel massa pengar på utrustning.

Kolla även second hand, det finns en väldigt bra marknad för begagnade proffskameror. Jag skulle dock rekommendera en butik över Ebay.

Nästa torsdag tänkte jag berätta lite om hur jag redigerar mina bilder. Jag har ett par olika program som jag använder till lite olika saker. Vad tror ni om det?

—-

Ta även en titt på tidigare Social Media inlägg; 

How to get more REAL Followers on Instagram
How to Curate Your Instagram Feed and Why?

—-

For English, please click below

My Blog camera Kit by TessM.se

There is one question I get over and over again by my readers and that is what camera equipment I use to take my blog pictures.

So I thought that in today’s edition of ”Social Media Secrets” I will show you my full camera and lens kit, ie the stuff that you never see in photos, but very much are needed to have lovely shots for a blog.

Camera body

Canon EOS 5D mark II This is by no means a cheap camera body, but it’s really pretty amazing. Most of the time when I’m on photo shoots the photographer will have either this one or the newer version, mark III. So it is a professional camera.

Both Garth and I use this camera a lot, I mainly do flatlays, interiors and other details. Garth takes most of the photos when I need to be in the picture like outfits and general snapshots.

Generally, 90% of the time we shoot in manual mode. The automatic is great, but it’s a little bit like only driving a Jaguar inside a city. You really need to go manually to use this camera’s full potential. Start playing around with the settings, you will learn pretty fast and it’s sooo worth it.

Good to know about this body is that it doesn’t have a built-in flash, so you have to purchase one separately. It also needs specific lenses. This is a DSLR and it takes photos that actually are bigger than what you see in the viewfinder, so if you use a camera not made for these types of bodies, you will end up with a black ring around your pictures.

Canon EOS 550D – This was my first ”real” blog camera, but these days it mainly comes with me to events or when I’m out and about. It’s a lot smaller and lighter than the mark II and is a great beginners camera. I took the photo above with the 550D today.

I have one lens that I can only use for this camera, all the rest I can use on both. This body also comes with a built-in flash.

 

Lenses

Canon 24mm – This is my favourite lens (to the right in the picture). It’s fixed at 24 mm, ie it doesn’t zoom in or out. It’s a great lens for shooting full-length outfits or street style since it has a wide angle.

With this lens, you can stand pretty close to your subject or object and this is pretty practical if you are a bit cramped for space. You can get so much more in one single picture than with for example a 50 mm lens. You do however have to be careful of distorting things in the corners of the photo. We have had some funny long goofy feet in a few photos before we learnt how to use it properly

Canon 50mm – This is also a fixed lens, but at 50 mm. In comparison to the 28 mm you have to stand a lot further away from the item or person you are taking the photo of. So I mainly use this lens for head shots, half body and details.

With this lens, you can get that lovely blurry haze in the background of a photo. You can, of course, choose how much depth you want in the photo, but the pictures look a lot softer and almost a bit romantic when the background is blurry and the person or detail is sharp.

 

Tamron 18-270 mm – This lens I can unfortunately only use together with the 550D house and it zooms in and out. 18 – 270 mm means you can zoom as close as a 270 mm and as far out as an 18mm. It’s very practical when you don’t really know how far away you will be from your subject or if an object is moving towards or away from you.

This type of lens is perfect for the beginner when you are figuring out exactly what mm fixed lens you want to go for. It is really easy to use and I took the photo above with this lens today. These days the Tamron lens don’t get to come out and play too much anymore.

—-

As I blogger I have chosen to invest a bit more money in my blog-camera-kit. But it’s completely fine to spend a bit less on the camera house and save the money for lenses instead. I can still take really nice photos with my smaller camera, so don’t feel pressured into spending lots of money straight away.

A great tip is to check second hand for good used cameras and lenses. There are lots of great shops who restore and sell them on, I would suggest to see the camera in person instead of buying on Ebay. This is a great shortcut to a professional kit for less cash.

Next Thursday on ”Social Media Secret” I will show you how I edit my photos. I have a few different programs I use for different kind of photos. What do you think, does it sound interesting?

—-

Have a look at my other Social Media Secrets:

How to get more REAL Followers on Instagram
How to Curate Your Instagram Feed and Why?

—-

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Man
  Niklas Berglind
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Vanja Wikström