Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

And I’m Back

imageimageVilket bröllop, så vackert och helt perfekt för brudparet. Jag grinade både en och två gånger.

Det har varit en hektisk men rolig helg, dock vaknade jag upp i torsdags i London av att mitt ansikte var väldigt svullet. Jag fick en chock när jag tittade i spegeln, men det var precis när vi skulle till flyget, så det fanns inte så mycket att göra åt, så jag gömde mig bakom håret och vi begav oss till Gotland.

Men när jag vaknade upp nästa dag och mina kinder hade dubblat i storlek igen var det dags att gå till den gotländska doktorn. Först och främst blev jag såg imponerad av hur snabbt jag blev sedd och sedan av att alla testresultaten kom på 5 minuter. De hade kollat allt och jag är frisk som en nötkärna, men med ett ansikte som en måne.

I slutändan kom vi fram till att det antagligen är en stressrelaterad infektion i mina salivkörtlar, väldigt likt påssjuka, men inte smittsamt (jag är även vaccinerad). De kunde inte göra så mycket, utan det skulle gå över av sig självt om några dagar. Som tur är kände jag mig inte alls sjuk, så jag kunde vara med på bröllopet och fixa och greja precis som vanligt. Jag fick helt eneklt bara locka håret och gömma kinderna. Vi får se hur stackars Josefinas bilder blev, jag var ju trots allt tärna, men huvudsaken är att hon blev fin.

Nu är vi i Stockholm för en dag innan vi åker tillbaka till London igen, vi har bott över på Mornington på Nybrogatan och var verkligen positivt överraskade hur fint hotellet är och precis på samma gata som jag är uppvuxen på. Här kommer jag att bo igen!

På schemat står ett möte med Metro, mitt ansikte har börjat lägga sig en smula, så jag hoppas att de inte blir allt för rädda när de ser mig haha.

Ni får ingen bild.. Så generös är jag icke.

For English, please click below

imageimageWhat a beautiful wedding, it was just perfect for our bride and groom. There might have been a few tears…

It has been a hectic, but fun weekend on Gotland. Unfortunately when I woke up Thursday morning in London and had a look in my bathroom mirror, I got quite the chock. My cheeks was really swollen and I littlerally looked like a hamster. But since we had to be on a plane a couple of hours later, there was. There was nothing I could do but hide my face behind my hair (thank god I got long hair!).

I hoped it was a one-day-thing. But when I woke up in Gotland the next morning and my face looked like the moon, I had to go and see a doctor.

First and foremost, Swedish medical care… I got seen straight away, got to pee in a cup and had a small pin prick on my finger before waiting for 5 minutes before all my results were ready. I’m apparently really healthy, who knew?

So with no real reason for my face being so swollen the doctor guessed it is a local infection in my saliva glands, basically the same ones as when you get the mumps. But since I’m vaccinated against mumps, this is most likely just localised and not contagious. (Good news for the wedding!) Unfortuantley the only cure is time. So I just had to hide behind my hair as much as I could for the wedding and the photos. The most important person is of course the bride, so it was ok.

Im still quite swollen, but a little bit better today. We have just woken up in Stockholm after taking the boat from Gotland yesterday. We are staying at Mornington Hotel on Nybrogatan, the same street as I grew up in. I was really positively surprised of how lovely this hotel is, I will definitely stay here again!

Today I got a couple of blog related meetings she scheduled and tonight we are off to London again. I have booked out from the agency for this week, since I’m pretty sure they would not like me to be casting looking like this….

Photo of my face? Maybe once it has gone down and I can laugh about it I might show you… It’s pretty horrendous.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Tess!
  Jag och min lilla familj som består av sambo och 3 månaders dotter ska till London på en liten weekend 3-5 sept. Vi ska bo vid Clapham common. Osäker på om du bor i närheten? Det finns ju junction och nått mer va? Men tänkte ändå kolla om du har något tips på vad man kan göra för lugna och mysiga aktiviteter i närheten? Vi åker gärna så lite buss/tunnelbana som möjligt pga liten bebis. Så om du har koll på Clapham common får du gärna tipsa om mysiga caféer, pubar, parker, butiker etc etc.
  Kram!

  Anna 2016-08-23 12:44:21
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna!

   Vad kul, det är ju precis där jag bor!
   Det finns massor med mysiga saker att göra i Clapham. Först har du då ”The Common” vilket är den stora parken, perfekt att ta en liten knatte på promenad. Det finns även massor med mysiga restauranger i närheten. The Dairy måste man förboka, men är ett bra datenight ställe. 31 Old Town är en pub som både är trevlig och barnvänlig. Kaféer finns det massor att välja på. Mina favoriter är Brickwood, Madeleine och Tart.
   Sedan finns bion ”Clapham Picture House” om ni får barnvakt någon kväll. Hoppa på bussen till andra sidan parken och promenera längs med ”Northcote Road” och alla mysiga små butiker.
   Mommi som ligger ner mot Clapham North har underbar peruviansk mat och en bra atmosfär. Trinity restaurang är nog den som är mest upmarket.
   Ni kommer att ha det superkul här. Clapham kallas för ”Nappy Valley” eftersom att det bor så många barnfamiljer här. Om ni ser mig på prommis med Olive i parken, lova att säga hej!

   kram

   Tess

   Tess 2016-08-23 16:26:31 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Har också det problemet ibland – åtminstone verkar det vara detsamma på din beskrivning – och det går bort av sig själv snabbt, ofta inom någon timme. Enligt Akademiska i Uppsala beror det på att salivkörtlarna under tungan täpps igen, oftast i samband med måltider och vanligtvis relaterat till intag av fet mat, men det kanske är kopplat till stress för andra. Hur som helst, det är ofarligt även om det är smärtsamt och man ser toksvullen ut. Lätt massage på halsen och att äta något surt brukar hjälpa 🙂

  Victoria 2016-08-22 17:11:17
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!