Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

The Most Romantic Restaurant In London – Clos Maggiore

Clos maggiore restaurant London Clos Maggiore most romantic restaurant in LondonDessert at Clos MaggioreClos Maggiore Restauant in LondonInnan sommaren berättade Garth för mig att han hade bokat bord på ”den mest romantiska restaurangen i London”… I Augusti, 17.30… Väntetiden på ett bord är nämligen ett par månader på Clos Maggiore.

Jag vet inte om titeln är självutnämnd eller om de har fått något utnämnande, men jag håller faktiskt med om att det är en av de mest romantiska restaurangerna jag har varit på. Inte stor, men väldigt klassiskt inrett och hela taket är täckt med blommor. Det är visserligen inte äkta blommor, men det tar inte bort från upplevelsen.

Vi hade faktiskt helt glömt bort vår reservation till någon timma innan och jag kände mig ganska risig. Men eftersom att vi hade fått ”teater sittningen” (eller pensionärs sittningen om man så vill) klockan 17.30 och att vi annars hade behövt vänta till Oktober gjorde att vi drog på oss finkläderna ändå och knatade dit.

Med en sådan väntetid skulle man gissa att maten skulle vara hiskeligt dyr, men det är den inte. Menyn är faktiskt billigare än på många av de restaurangerna vi åt i Italien. Vi ville beställa den 5 rätters avsmakningsmenyn  för £55/person. Men tyvärr är den inte tillgänglig så tidigt på kvällen… Så vi nöjde oss med en vanlig trerätters.

Maten är väldigt välgjord och god på ett säkert och kvalitativt sätt, men kanske inte så jättespännande. Jag åt krabba till förrätt som var fräsch på ett svenskt och friskt vis och hade passat på Sturehof. Efter det en trout som var långkokad och smälte i munnen till huvudrätt. Väldigt goda båda två. Vi delade på en lemon verbens sorbet-ig dessert som var lätt och perfekt efter maten. Servicen är väldigt fransk, men inte som i sur-Paris utan vänlig och deras drink- och vinlista är stor och varierad.

Vi kommer absolut att gå tillbaka till Clos Maggiore igen (om vi kan få ett bord), gärna vid en lite senare tid så att vi inte blir de enda i lokalen som drar ner medelåldern med 20 år (Damerna bakom oss pratade om det där Face Boken som alla köper nuförtiden), även om det var skönt att vara hemma igen vid 8 på kvällen.

Vackert, välsmakande och charmigt. Rekommenderas för en date-night (ring och boka nu bara!)

—-

For English, please click below

Clos maggiore restaurant London A couple of months ago The hubby surprised me with a reservation at the ”most romantic restaurant in London” – Clos Maggiore.

The only thing was he could only get a table in August and at 17.30…

So on this Thursday we had of course forgotten all about it and realised only an hour before our senior citizen friendly dinner date, that we even had the reservation. But since we didn’t fancy waiting until October to get to see this place, we decided to go even though I was feeling pretty rough. And I’m glad we did.

I’m not sure if the title ”Most romantic restaurant in London” is how they describe themselves or if they actually have been awarded it, but I have to agree that this place is pretty lovely. It’s small and old school stylish and the star of the show is without a doubt the glass ceiling covered in flowers. The flowers are fake, but it doesn’t take away from the experience. This is a really dreamy spot.

Clos Maggiore most romantic restaurant in London

We assumed that a restaurant with such a wait list would be severely expncive and were positively surprise to realise it actually wasn’t. We had dinners in Italy much more expensive than the menu at Clos Maggiore and even the tasting menu was very reasonable at £55/person. So we thought we would go for that.

Unfortunatley since we were on the ”theatre sitting” (or the ”over 60s” sitting, looking around the room) the tasting menu option wasn’t available, so we made do with a regular 3 course dinner instead.

The food is very tasty, well prepared and with excellent flavours. Safe and not to exciting, but reliable and lovingly made. I had some lovely crab to start with that could have been served at my favourite seafood restaurant in Stockholm. And a slow cooked trout that melted in my mouth for mains.

We shared a lemon verbena sorbet-y dessert and kind of stayed on champagne cocktail (for me) and Old fashioned for Garth because of the early hour. But the wine list surely is extensive. It all tasted lovely and the service was very French, not in the grumpy Parisian way though, these guys are actually very polite and sweet.

Dessert at Clos MaggioreWe will defo go back to Clos Maggiore again (if we can get a table) preferably at a later time (to get to have the tasting menu) even though we did overhear an amazing conversation from the two ladies behind discussing that Face-Book everyone bought these days… It was however quite nice to be home and back in our softies for 8 at night.

Beautiful, tasty, reliable and charming. I highly recommend Clos Maggiore for a date night (call and book now though)

Clos Maggiore Restauant in London

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Hej Tess!

  Tankte hora med dig om du kan ge mig nagra tips… Jag ska namligen anordna en mini hen do for min syster I London.
  Har du nagra tips pa saker vi kan gora (aktiviteter, restauranger, utestallen)? Att tillaggas bor kanske att min syster ar inte
  direct nagon som gillar fancy clubbar utan ar definitivt mer en The Ship/pub tjej! 🙂 Har verkligen fatt hjarnslapp sa alla tips mottages tacksamt!!

  Hoppas du har en fin helg!

  Stor kram!

  Ellen 2016-08-13 23:34:40
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!