Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Italian Road Trip – Rome Drive By

image

God morgon kompisar, hur mår ni?

Vi har vaknat upp på vårt hotell här i Rom, sitter och äter frukost i restaurangen (jag bloggar från mobilen) och ska ge oss ut på sightseeing. Vi tänkte börja med Colusseum, fortsätta med Pantheon och hamna vid trevi och spanish steps i eftermiddag. Vi har lite drygt 1.5 dag att se så mycket vi bara kan, så i morgon innan vi åker vidare tänkte vi satsa på Vatikanen.

Jag vet att det är väldigt lite tid för att se så mycket, men jag tänkte göra en guide på hur man ser Rom på 40 timmar… Tror ni att det går? Någonting förutom de stora sevärdigheterna som vi inte får missa?

For English, please click below

 

Good morning guys, how are you today?

We just woke up for our first day in Rome and I’m at breakfast blogging from my phone (efficiency people, this is what blogging on holiday is all about… And the hubby eats a lot!)

We have 1.5 days to see as much of Rome as we can, so we are going to start at the Colusseum before we head to the Pantheon and end up at trevi and Spanish steps in the afternoon. Tomorrow we are planning to spend the morning at the Vatican before we head off to The Amalfi coast.

I know, a busy schedule. But I thought maybe I can do a ”How to see Rome in 40h – guide later” if we succeed… Anything apart from the ”big” sights you think we should not miss? I would love to hear about your Rome- favourites!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Om ni hinner är det supermysigt att gå upp på Aventinen och se på den fantastiska utsikten från apelsinträdgården (parco savello). Passa även på att gå längre upp på gatan och titta in i det berömda nyckelhålet med en mycket speciell utsikt!

  Natalie 2016-08-02 23:16:53
  Svara
 • Middag i Trastevere! Och Tiramisu på Antico caffe Greco vid Spanska trappan

  Emma 2016-08-02 17:21:40
  Svara
 • Rom är rätt litet egentligen, så man hinner mycket sevärdheter på kort tid. Roliga grejer är Torre Argentina Roman Cat Sanctuary där man kan ”räkna” katter i en ruin, gulliga sköldpaddsfontänen Fontana delle Tartarughe på ett fridsamt torg, med ett fint hak Tartarughe Eat & Drink intill. Gelateria La Romana på Via Venti Settembre, 60 sydost om Villa Borghese-parken har många topp-recensioner om deras glass.

  Tovis 2016-08-02 15:21:15
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!