Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Lussebulle recept?

tess montgomery

Tjena Kompisar!

Hur var er första advent? Om det är någon gång jag saknar Sverige så är det verkligen i December. Engelsk jul i all ära, men pepparkakor, lucia, tomten och all god mat är 100 ggr bättre.

Jag tänker försöka jula till det ordentligt fram till vi åker den 22a Dec, jag vill baka lussebullar, göra egen glögg och pynta huset. Vi ska ha vänner som bor i vår lägenhet när vi är borta, så jag tänkte till och med ha en liten gran. Så får de lite juligt och jag får en ordentlig mysdos innan vi åker till varmare breddgrader.

Jag tänkte börja med att laga glögg i dag och senare i veckan baka lussebullar. Garth är inget fan av de klassiska lussebullarna, jag tror att de liknar bröd lite för mycket för honom. Så nu är jag på jakt efter ett lite roligare lusserecept, kanske någonting som liknar en kanelbulle mer? Vad tror ni om det? Om ni har ett sådant recept i era gömmor, tipsa jättegärna. Annars får jag experimentera lite!

I dag är jag castingfri, men vi har fortfarande byggkillar här. (jag vet att det börjar bli tradigt att läsa om, men det är sista veckan nu). Så jag ska försöka hålla mig runt huset och se till att allting går som det ska. Tur att jag kan jobba från datorn…

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Min mamma gör oftast vanliga snurror av saffransdegen, som man gör kanelbullar.
  I år bredde hon även på en vaniljsmet som gjorde bullen saftigare och roligare, med en hint av vanilj. Topp!

  carro 2015-12-01 14:22:58
  Svara
 • Bakade dessa i helgen, helt gudomliga 🙂 mycket socker och smör men ska det vara bullar så ska det 🙂
  http://www.leila.se/leilas-saffransbullar/recept/julbak/index1,21.htm?id=3628

  Angelica 2015-12-01 07:37:43
  Svara
 • http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/saffranssmorbullar-med-parlsocker/

  Frida 2015-11-30 21:33:42
  Svara
 • Dessa, to die for! https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/s/saffransbullar-med-mandelmassa-och-hallon/

  Amanda 2015-11-30 20:42:12
  Svara
 • Det här receptet på saffransbullar med vanilj gör jag varje år, supergoda 🙂

  http://www.ica.se/recept/saffransbullar-med-vanilj-714255/

  Ida 2015-11-30 17:07:58
  Svara
 • Jag brukar forma dem som vanliga kanelbullar. Som fyllning tar jag riven mandelmassa, smör och grovhackade pistagenötter. Även mandel är gott! Sedan lite nötter på toppen mot slutet av gräddningen så att de inte blir brända! Supergott och inte det minsta torrt och tråkigt!

  Emma 2015-11-30 16:06:04
  Svara
 • Jag tycker att vanliga lussebullar kan vara lite torra så jag brukar baka http://www.matplatsen.net/2011/11/15/godaste-saffransbullarna-ever/ varje år. De brukar hinna ta slut innan jul så det brukar bli minst två bak 🙂 Supergoda!

  Mathilda 2015-11-30 15:25:59
  Svara
 • Detta är ett grymt recept som jag följde häromdagen.
  Tar lite längre tid men smakar å andra sidan MYCKET bättre!
  http://matgeek.se/2014/11/04/saftiga-lussekatter-det-enda-recept-pa-lussebullar-du-behover/

  Mia 2015-11-30 14:52:20
  Svara
 • Håller med Garth, de vanliga lussebullarna kan bli lite tråkiga. Gör kringlor/snurror fyllda med riven mandelmassa, smör och muscovadosocker istället – helt fantastiskt gott!

  Jag gjorde häromdagen och följde dessa tips för saftigaste bullarna:
  http://blogg.amelia.se/sotasaker/2014/12/15/vanligaste-misstagen-du-gor-med-dina-saffransbullar/
  Tex, smält inte smöret till degen, mortla saffran med socker och lös sedan upp i lite starksprit.

  Lycka till!

  Anna 2015-11-30 13:32:28
  Svara
 • BÄSTA receptet:

  http://alltommat.se/recept/saffransbullar-med-mandelmassa/

  De är på riktigt världens godaste. *dreglar*

  Matilda 2015-11-30 12:46:08
  Svara
 • Hej!

  Jag brukar använda mig av receptet på recept.nu! Men jag har lite mer kesella i (typ en halv dl) och en halv påse saffran extra! supegott!
  Annars är Saffransbullar med kardemummafyllning och fröblandning på toppen hur gott som helst! Tror Leila har ett recept på det 🙂

  Lycka till!
  Kram

  Lizet Schoultz 2015-11-30 12:40:27
  Svara
 • Du kan kanske göra saffransbullar med vanilj? Till utseendet påminner de mer om kanelbullar än lussebullar och så har de även en fyllning. Jag har inget speciellt recept tyvärr men det finns hur många som helst :). Det gäller bara att googla.

  Kramar

  Katja 2015-11-30 12:01:16
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind