Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Varför vi Steriliserar vår Frenchie

Tess Montgomery polaroids Brad Stephens

 

I dag har jag tagit ledigt hela dagen eftersom att Olive ska steriliseras.

Vi valde att göra det eftersom vi vet att vi inte vill ha valpar på henne. Hon är så himla liten för att vara en frenchie, bara 7.5 kg, en vanlig french bulldog är 12-14 kg och hennes största kompis är hela 22 kg. Så det känns som att en graviditet skulle kunna vara väldigt komplicerad för henne, speciellt eftersom rasen har problem med att föda som det är. Sedan var hon väldigt olycklig när hon löpte, så även om det alltid är en risk att söva, så känns det som rätt val.

Jag ska plocka upp en väldigt groggy liten plutt i eftermiddag och efter det har jag vigt hela kvällen åt att bara gosa med henne.

Men det ger även ett gäng hundfria timmar, vilket är skönt så här mitt i målandet. Så jag ska passa på att kika lite i butiker som jag inte kan ta med henne in i och trädgårdskillarna kan jobba utan någon som springer cirklar runt benen på dem.

Jag mötte förresten en jättegullig bloggläsare på vägen från veterinären i morse. Det är alltid lika kul för mig att träffa någon av er, det händer inte så ofta, trots att ni är så många. Men när man tittar på kommentarerna till det här inlägget så förstår man kanske varför, vi är väldigt utspridda.

Jag har faktiskt ganska bra koll på er som kommenterar ofta, även om jag inte har träffat er och jag går alltid in på era profiler och kollar om ni lägger till mig på Instagram (om de är olåsta då).

Bilderna över är polaroider som Brad tog förra gången vi plåtade. Han använder gamla kameror från 60- och 70-talet och lika gammal film. Så man vet aldrig vad som kommer ut, vilket gör det lite extra kul. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • håller mina tummar för att allt har gått bra med O. <3

  sara 2015-11-18 17:22:18
  Svara
 • Vi valde också att sterilisera vår goldendoodle, hon mår så mycket bättre nu. Förr blev hon alltid trakasserad av hanhundar, blödde i 3 veckor, var deprimerad efteråt etc. Dessutom finns det en enorm risk för tikar att få en inflammation i livmodern då de blir äldre, det var egentligen den främsta orsaken till varför vi valde steriliseringen. Vår vovve skulle faktiskt bara ha en titthålsoperation men efter att de påbörjat operationen märkte de att hon hade början till en inflammation och tog bort hela livmodern. Jag var nervös under hela operationen men den gick som tur bra och det gör det säkert även för Olive 🙂 Tycker ibland synd om hanhundar som inte blivit kastrerade och som är helt stressade konstant då de ara känner lukten av en tik.

  i 2015-11-17 14:11:46
  Svara
 • Definitely the right decision.. but hope little Olive is ok after.. Lots of cuddles will be needed! You look after her so well, you will be such a great mother!

  Harriet 2015-11-17 13:35:18
  Svara
 • Steriliseringen kommer säkert att gå bra. Jag hade tidigare en terrier som vi steriliserade och det var mycket enklare att göra på en mindre ras än den Golden retriever jag hade från tidigare.
  Olive kommer säkert att sova hela kvällen, och vara groggig ända tills imorgon, åtminstone har det varit så för oss. Men det tog inte många dagar så var hon sitt tidigare jag. Det är skönt att slippa löpningarna som kommer med tikhundar förstås.
  Ett helt bra beslut, tycker jag.

  Maria Nylund 2015-11-17 11:20:20
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind