Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Beauty – 1,2,3 moisture masks

moisturizing masks

 

Jag fortsätter visa upp mina skönhets-favoriter och i dag tänkte jag tipsa om mina bästa moisture masks. 

Det är hyfsat lätt att hitta en bra exfolierande mask,( ni hittar mina favoriter här.) Men att hitta en återfuktande mask som verkligen gör vad man vill att den ska göra, det är en helt annan femma. Jag hittade faktiskt min favoritmask för bara någon månad sedan och den är enormt bra, men tyvärr även ganska dyr.

Det jag letar efter i en bra återfuktande mask är att den ska ge fukt utan att täppa till porerna, verkligen tränger in i huden ordentligt, den ska inte irritera eller kännas obekväm på huden och så vill jag ha ett resultat som håller i alla fall i några dagar. En riktig fukt-boost helt enkelt.

Dessa är mina favoriter –

1. Eve Lom Moisture mask – Det här är den absolut bästa fuktmasken jag någonsin har testat. Den är i gel-form och påminner mig lite om min gamla favorit gel-moisturiser” Aquasource” från Biotherm i konsistensen. Väldigt lätt och glider på snabbt, ganska så dryg och lätt på huden.

Det bästa med den här masken är att mitt ansikte ”äter upp” den. Det vill säga, den sjunker nästan helt och hållet in och om jag har lite kvar ovanpå huden så kan jag torka av det med en tvättlapp. Den behövs inte sköljas av, så den är perfekt att använda på kvällen, torka av det överflödiga innan jag går och lägger mig och låta den riktigt sjunka in under natten. Huden bli upplumpad, mjuk och både ser och känns återfuktad efter. Den gör helt enkelt precis det jag vill att den ska göra – återfuktar till tusen.

Jag har hittills inte haft någon form av dålig reaktion mot den och min hud är ganska så känslig för just masker. Den här favoriten ska följa med till bröllopet och jag litar på den så pass mycket att jag tänker använda den natten innan. Bättre betyg kan en produkt nog inte få faktiskt!

2. Akademiklinikens Prolipid delivery mask – Den här masken använder jag inte jätteofta eftersom den har mycket fler aktiva ämnen i sig än Eve Loms variant. Det gör att min hud kan reagera lite mer på den om jag har otur, men av 5 gånger så har jag fått en liten plita en gång, så det kan lika gärna ha med diet eller tid i månaden att göra.

Den här masken är i creme-form och ska inte heller torka på ansiktet. Den är krämig och dryg och innehåller små blå korn som ska masseras in i ansiktet innan masken ska verka i 5 minuter och därefter sköljas av. Jag som förespråkar ansiktsmassage tycker att det är perfekt och det gör även att hela processen blir lite mer spaig.

Masken innehåller återfuktande jojoba och även hyaluronsyra som plumpar upp huden och ger den fukt. Jag rekommenderar den till lite äldre hud som inte har problem med acne utan behöver mycket fukt och gärna har lite mer aktiva ingredienser i sin hudvård.

3. MD Formulations – ”Moisture defence” mask – Det här är den lättaste av de tre maskerna och jag skulle rekommendera den till yngre hud eller någon som inte är supertorr utan mer behöver en liten boost. Verkningstiden är 15 minuter och jag har inte upplevt att min hud har blivit irriterad eller att jag har fått några biverkningar.

Nu använder jag den här masken ganska sällan eftersom min hud behöver mer fukt än vad just den här produkten ger. Men jag ville inkludera den eftersom den är bra för hud som är känsligare och för er som får problem med finnar efter masker. Även denna kan man använda som nattmask om man vill.

Det här är hur dessa produkter fungerar för mig, allas hud är givetvis olika, så jag kan inte säga att det som funkar för mig skulle funka för er, men det kan ge en liten indikation av vad som finns där ute i skönhetsdjungeln.

Som vanligt vore det toppen om ni ville tipsa om era favorit-ansiktsmasker i kommentarerna, berätta gärna vilken åldersgrupp ni tillhör och även lite om er hudtyp, så kan vi inspirera varandra!

Kolla även in mina favorit-serum, exfolierande masker och ansiktstvättar.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej! Kan du rekommendera riktigt bra återfuktande masker som släcker törsten på en riktigt torr porig hy? Eve lom är för dyr så gärna lite billigare 🙂

    Hulda 2016-04-10 07:40:13
    Svara
  • Tycker du är så söt som fixar tidsinställda inlägg till dina bloggläsare/addicts. Vet inte hur det har hänt för du och jag är så in i baljan olika men jag älskar verkligen din blogg, blir så glad när den poppar upp i min feed. Plus jag är så pepp inför ditt bröllop! Gah!! Det kommer bli så fantastiskt, det känner jag på mig ^___^

    Tove 2014-12-20 10:36:04
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind