Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Sponsrade grejer

Jag får då och då kommentarer där ordet ”gratis” och meningen ”skickat till dig” förekommer, så jag tänkte klargöra någonting lite snabbt.

Jag köper 99% av sakerna jag visar i bloggen själv. Av två huvudsakliga anledningar:

1. Jag ger inte ut min adress till massor med PR byråer eller företag, så min adress flyter inte runt där ute utan företagen måste kontakta mig först via email. Vilket gör att jag kan gallra ut 90% av dem.

De andra 10% som har produkter som jag gillar föreslår jag att vi gör ett sponsrat samarbete, på så sätt blir det annonsmärkt om jag skriver om dem. Det passar oftast väldigt bra för företagen för då går allting rätt till och ni vet förhoppningsvis att det är en produkt som jag verkligen gillar. Jag har så få sponsrade inlägg att jag hoppas att ni vet att jag tackar nej till det mesta.

Jag gör extremt sällan produkt recensioner och i så fall bara på en produkt som jag tycker är jättespännande, men i så fall skriver jag ut det.

2. Företag och PR-byråer i Sverige gillar inte att skicka till London. Ta ett stort skönhetsmärke som såg att jag skrev om en ansiktsolja på bloggen, de emailade mig och berättade om hur fantastisk deras egna olja är och att de vill skicka en flaska till mig. Jag tänkte att det kunde vara fair eftersom oljan jag rekommenderade var dyr och jag gärna skulle vilja se om jag kan hitta ett budgetalternativ till mina läsare med mindre plånböcker. Det gick så långt att jag gav min adress och fick ganska snopet svaret tillbaka ”Vi skickar inte till London tyvärr”.

Samma sak med alla bud som alla andra bloggare får, jag får inte ett enda. Jag går knappt på några events, så det är inga goodiebags att ”få” saker igenom. För min del är det Daisy Beauty weekend och Bloggforum (inredning) som är de enda. Det är från Daisy Beauty weekend som jag har fått en hel del av mina REN-produkter, men jag har även köpt en hel del själv. Jag bryr mig för mycket om min hud för att sälja ut den till ett märke på något sätt och REN betalar mig inte ett jota.

Det jag vill säga genom det här är att jag får inte mycket gratis genom bloggen, både på grund att jag bor här och för att jag sållar något helt enormt. Jag behöver inte ha en massa sponsrade inlägg hela tiden eftersom jag tjänar mina pengar annanstans.

Som ni kanske har märkt så har jag även börjat märka mina affiliate inlägg, det vill säga när en produkt är länkad genom ett företag. Här på Metro Mode använder vi oss av Apprl. Så varje gång någon köper någonting som vi har rekommenderat så får vi en (väldigt väldigt liten) slant. Pengarna kommer givetvis inte från er utan från företaget i fråga. Ni kan även hitta mina favoriter som en ”webbshop” längst ner i bloggen.

Jag personligen använder mig mest av det för att det är praktiskt, jag kan göra collage och veta hur mycket saker kostar/jämföra direkt och behöver inte krångla runt lite. Men jag vill att ni ska veta i alla fall, det är otroligt vanligt på bloggar med affiliate länkar.

Så nu hoppas jag att ni som har undrat förstår lite bättre runt hur det funkar här på min blogg. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Älskar att du alltid är så etisk i ditt bloggande! Tummen upp 😀

  Lovisa 2014-12-05 15:25:45
  Svara
 • Jeg synes det er helt ok at du tjener penger på reklame og samarbeid. Det er visse bloggere jeg stoler på og andre jeg ikke stoler på. Jeg stoler på deg og vil dermed da tro på rådene du gir. Dessuten så er vel leserne dine oppegående nok til at vi kan ta egne avgjørelser når det gjelder produkter osv. Så hvis du kan tjene litt eller mye på reklame eller lignende så synes jeg det er helt ok. Det er dagens høydepunkt å lese bloggen din

  Linn 2014-12-04 17:34:23
  Svara
 • Hej söta!
  Jag tycker att du verkar vara så himla jordnära och med båda fötterna på jorden (och ibland i nån glaciärskreva, hehe), så jag tvivlar inte alls på ditt upplägg här på bloggen.
  Men av din text att döma, får jag en känsla av att du råkat ut för lite nättroll, eller åtminstone sån där jobbig svensk avundsjuka.
  Bra att du klargör läget, och skulle du få flera sådana kommentarer i framtiden (vilket jag i och för sig hoppas du slipper) är det ju bara att hänvisa till detta inlägg igen.
  Hoppas att allt flyter på med era bröllopsförberedelser precis som de ska. Verkar i alla fall inte som att Garth behöver oroa sig för att gifta sig med en ”Bridezilla” 😉
  Kramis Helena N

  Helena N 2014-12-04 16:36:00 http://helenanygrund.blogg.se
  Svara
 • Hej!

  Får du en liten slant för allt du länkar eller bara de företag du/metro samarbetar med (gissar på det senaste, är ju helt klart mer logiskt)
  Bara intressant att veta.

  Du skriver en väldigt välskriven blogg tycker jag!

  Linda 2014-12-04 16:24:48
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda!

   Tack, vad gullig du är!

   Om länken går genom Apprl så får jag en slant, annars så länkar jag ändå om jag vill att ni ska veta var man hittar något till bra pris eller liknande. Så i mina kollage försöker jag gå genom apprl, men i vanliga inlägg så blir det oftast inga affiliate länkar. Det är som sagt var inte mycket pengar det rör sig om, men apprl som verktyg är väldigt bra och lättöverskådeligt.
   kram
   Tess

   Tess 2014-12-04 16:35:54 http://tessm.metromode.se/
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind