Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Vi ska på semester!

zim 31

Nu börjar det faktiskt kännas som om vi ska på semester om en vecka.

Tidigare har jag fokuserat så mycket på bröllopet att jag inte riktigt har hunnit känna efter. Men i dag var det svinkallt ute och jag började packa ner bikinisar, då slog det mig verkligen, vi ska ju faktiskt på semester med. Sol, värme, vilda djur och fantastisk natur.

Förra gången vi var i Zim så förändrade det mitt liv, eller egentligen skulle jag vilja säga att det utvidgade mitt liv och mina tankar. Jag insåg vilken liten bubbla jag egentligen levde i och blev väldigt mycket mer tacksam för allting jag har. Jag visste även att Zim alltid skulle ha en speciell plats i mitt hjärta och ännu mer nu när vi gifter oss där nere. Jag vill ta med våra framtida barn ner dit så fort de är gamla nog att förstå, jag vill att de ska veta var deras pappa kommer ifrån och om kulturet och landet. De kommer automatiskt att få Sverige och svenska, Zimbabwe får vi anstränga oss mer för att inkludera, men det är väldigt viktigt att de får både och.

Det är ett land med mycket fattigdom, knasig politik och problem. Men det är även ett av världens vackraste länder, med ett otroligt djurliv, fantastiska invånare och kultur. Jag vill verkligen passa på att rekommendera att åka dit, ni kommer inte att ångra er.

Här är lite bilder från vår senaste resa…

Efter Zim så känns badstränder, lyxiga hus och champagne inte riktigt som en drömsemester längre. Nu har jag insett att jag vill lära mig saker från en resa, se och göra det som invånarna gör, pusha min comfort zone och bara ta in allt det som är annorlunda mot hemma. Jag blir hellre inspirerad och vis än full och brun.

 

zim 27

zim 30

zim 17 zim 24

zim 18

zim 23

zim 22 zim 21

Zim 9

zim3

Zim 11

 

Zim6

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • så fantastiskt vackert, hoppas ni får det super bra <3

  LOVE FROM BARCELONA

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2014-12-04 17:31:43 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Håller helt med dig när det gäller resor! Under det senaste året har jag gjort två drömresor: Nya Zeeland i vintras och Alaska i somras, och det är det som jag helst lägger mina pengar på. Att få uppleva ett annat lands natur och kultur ger i alla fall mig mycket mer än en charterresa där man inte kommer utanför turistområdet.

  Johanna 2014-12-03 20:53:19
  Svara
 • TACK för allt du delar med dig av på bloggen! Önskar er en fantastisk semester och ett magiskt bröllop!! KRAM

  Lillyk 2014-12-03 17:26:17
  Svara
 • Hey Tess!
  Where do you stay while in Zimbabwe? Royal Livingstone?
  Any recommendations?

  Thanks!

  Anna

  Anna 2014-12-03 16:54:31 http://instagram.com/theblondetraveller
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hi Anna!

   We will start off in Bulawayo, go to Gweru, from there Hwange – Vic Falls and then on to huseboating on Kariba lake.
   I love Nesbitt castle in Bulawayo, Ivory lodge i Hwange och Victoria falls safari lodge in Vic Falls. If you can afford it and have the time, don’t miss Bumi Hills by lake Kariba, it’s stunning!

   Enjoy!

   xx

   Tess

   Tess 2014-12-04 13:24:09 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Hej Tess!
  Jag bor ocksa i London och har gjort det i 8 ar nu. 1985 flyttade mina foraldrar till Zimbabwe for att jobba och bosatta sig dar. Vi bodde dar i 5 ar. Forsta aret i en liten by ute pa landet som heter Masvingo. Sen bodde vi nagra manader i Bulawayo och sedan 4 ar i Harare. Det var en underbar tid och ett harligt land att leva i. Jag var 12 nar vi flyttade tillbaka till Sverige och jag minns att jag var sa ledsen och ville stanna i Zimbabwe for alltid. Tyvarr har det aldrig blivit sa att vi akt tillbaka men en dag sa ska jag absolut gora det. Verkligen jattekul att ni ska gifta er dar. Ha en underbar resa!

  Maria 2014-12-03 14:54:28
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria!

   Vad häftigt, då vet du precis vart vi kommer att vara. Vi var i Masvingo förra gången vi var där för att se great Zimbabwe. Hur fint som helst! Garth är född i Harare, men uppvuxen i Bulawayo, han har fortfarande släkt där, så vi kommer att bo med dem.

   Det låter som om det är dags att åka tillbaka och hälsa på, det är ett fantastiskt land.
   kram
   Tess

   Tess 2014-12-04 13:26:36 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Wow vilken fina bilder och vilket äventyr.
  Jag håller med dig om de där med resor, heller att en lär sig saker och är med om ett äventyr än att ligga på en strand i veckor.
  Hoppas du kommer bjuda på många bilder efter er resa/bröllop

  Maddo 2014-12-03 14:45:55 http://maddo.se
  Svara
  • Svar på Maddos kommentar.

   Hej Maddo!

   jaa, det var det vi tänkte bröllop med tillhörande äventyr! Jag och Garth har pratat ihop oss och bestämt att eftersom vår förlovning var så uppmärksammad så skulle det känna fel att vara allt för hemliga runt bröllopet, så vi kommer att visa det mesta både från bröllopet och resan.
   kram
   Tess

   Tess 2014-12-04 13:32:00 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Om Garth inte har något emot det skulle det vara så spännande att få veta mer om hur hans uppväxt och vardag såg ut när han bodde i Zim. Det verkar vara ett riktigt spännande land som jag hoppas att jag får chansen att besöka 🙂 hoppas att ni får en trevlig resa!

  Matilda 2014-12-03 08:55:17
  Svara
 • Åh det ser fantastiskt ut! Jag vill också lära mig saker från resor och se det riktiga landet och kulturen, inte en uppbyggd turistort som det kan vara på en del ställen.

  Erica 2014-12-03 00:36:17
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind