Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bröllopet – Träning och Dieten

Nu med 3 månader kvar till bröllopet så börjar det bli dags att titta på min skönhets/diet/träningsplan.

Jag tänker inte vara en sån där brud som går ner massor i vikt inför sitt bröllop. Det funkar inte riktigt med min syn på hälsa och jag gillar min kropp som den är. Men jag vill ändå göra lite småsaker för att känna att jag verkligen är på topp på min bröllopsdag.

Träningen har ju kommit automatiskt med crossfiten och jag har ändrat min kropp ganska så mycket under de senaste 5 månaderna. Allting har liksom lyfts och tightats till, jag har tappat lite kroppsfett, men inte allt för mycket. Jag vill inte bli sådär Madonna-senig och då är det viktigt att behålla ett litet lager fett över musklerna för en mer hälsosam look.

Det jag däremot vill göra är att sluta fuska med min diet. Med crossfiten 3 gånger i veckan har jag blivit så himla hungrig och saker som jag annars inte äter har slunkit ner, till exempel chips och croissants på plåtningar, nutella+jordnötssmör på toast (=snickersmacka!) på lördagsbrunchen efter crossfiten och även en hel del mer bröd än vanligt. Det är småsaker, men sådant som är lätt för mig att ändra på.

Så planen är nu att ge upp sockret, ofta är grönt té min bästa vän för att sluta äta socker. Som vanligt behåller jag den mörka chokladen, för det är min soul food. Sedan vill jag inte äta bröd, med undantag för riktigt gott bröd ute på restaurang, men då ska det vara nybakat och varmt. Pasta högst en gång i månaden är något som jag har lätt att följa och jag vill gärna skippa mjölkprodukter helt, så de goda ostarna med kex får jag klara mig utan ett tag.

Det jag tänker fokusera på är att dricka mycket vatten, sova ordentligt, äta mycket protein, grönsaker, nötter och frön och lagom med frukt. Jag måste fortfarande äta ordentligt för att kunna hålla igång träningen och vill helt enkelt bara skippa det där jag egentligen inte behöver. Jag vill även börja göra mina smoothies och slänga i hampaprotein för att få det där lilla extra. Jag tänker även vara duktig på att ta mina vitaminer varje dag, för huden, naglar och hårets skull.

I lördags beställde jag hem en enorm Sainsburys leverans, 12 boxar kom de med! Men eftersom vi har 2 kylar och frysar med de som vi har i källaren så har jag plats för allt. Så nu har jag gjort ett matschema för oss 2 veckor framöver. I kväll blir det ankbröst med mango… Det lättaste sättet att undvika take away-fällan är att se till att vi alltid har mat hemma. Jag har även köpt på mig en massa nyttiga snacks så som selleripinnar, pistagenötter, vattenmelon, rökt lax med keso och massor med avokado. Om man snacksar bra så blir man helt enkelt inte suktad av det mindre bra.

Så nu är jag på en hälso-plan. Jag har nästan exakt en månad till min första fitting av bröllopsklänningen, så efter det vill jag inte att min kropp ska ändras för mycket, så det måste jag tänka på med träningen.

Fotograf – Oliver Pearce för Avon.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Du har säkert redan koll på detta men om inte testa raw choklad! Kakao har sådana fantastiskt nyttiga egenskaper men när den hettas upp försvinner många av dem. Min favorit är Ombar i i smaken acai&blåbär.

  Anna 2014-10-01 09:33:03
  Svara
 • Skulle tro att du blir mer sugen på bröd m.m. p.g.a. att din kropp behöver mer kolhydrater när du tränar så mycket. Risken är att du blir sjuk och/eller trött om du drar ner på dem igen. Har själv gjort den missen och det ledde bara till trötthet, ständiga förkylningar och ständigt sug efter kolhydratrik mat.

  Em 2014-10-01 06:38:51
  Svara
 • Är det inte lämpligt att äta bra kolhydrater när man tränar och rör på sig så pass mycket? Blir nästan mörkrädd när hela bloggvärlden är livrädda för allt som innehåller socker, gluten, kolhydrater, mjölk, ägg m.m. Alla är helt plötsligt allergiska (dock har ju inte du påstått det så ta inte åt dig av det :))

  Jenny 2014-09-30 12:22:28
  Svara
 • Ja, kan du inte lägga upp mer recept??:) Känns som att du brukade göra det ganska ofta förr, jättekul!
  Kram

  I 2014-09-30 09:50:40
  Svara
 • Om du blir brödsugen har jag ett toppenrecept på glutenfri limpa. Så jäkla god!

  The Life-Changing Loaf of Bread:
  Makes 1 loaf
  Ingredients:
  1 cup / 135g sunflower seeds
  ½ cup / 90g flax seeds
  ½ cup / 65g hazelnuts or almonds
  1 ½ cups / 145g rolled oats
  2 Tbsp. chia seeds
  4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)
  1 tsp. fine grain sea salt (add ½ tsp. if using coarse salt)
  1 Tbsp. maple syrup (for sugar-free diets, use a pinch of stevia)
  3 Tbsp. melted coconut oil or ghee
  1 ½ cups / 350ml water

  Directions:
  1. In a flexible, silicon loaf pan combine all dry ingredients, stirring well. Whisk maple syrup, oil and water together in a measuring cup. Add this to the dry ingredients and mix very well until everything is completely soaked and dough becomes very thick (if the dough is too thick to stir, add one or two teaspoons of water until the dough is manageable). Smooth out the top with the back of a spoon. Let sit out on the counter for at least 2 hours, or all day or overnight. To ensure the dough is ready, it should retain its shape even when you pull the sides of the loaf pan away from it it.
  2. Preheat oven to 350°F / 175°C.
  3. Place loaf pan in the oven on the middle rack, and bake for 20 minutes. Remove bread from loaf pan, place it upside down directly on the rack and bake for another 30-40 minutes. Bread is done when it sounds hollow when tapped. Let cool completely before slicing (difficult, but important).
  4. Store bread in a tightly sealed container for up to five days. Freezes well too – slice before freezing for quick and easy toast!.

  carro 2014-09-29 21:03:34
  Svara
 • Kan du inte lägga ut mat-schemat? Vore kul att hänga på och få lite hälsosam matinspiration!
  Tack för världens bästa blogg också! 🙂

  Elin O 2014-09-29 19:49:37
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind