Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Röstat

Nu har jag precis varit på Svenska ambassaden och röstat.

Även om jag hellre hade velat rösta för någonting istället för mot ett speciellt parti så kändes det alldeles för viktigt för att inte rösta. Jag valde helt enkelt att rösta på det parti som jag tror skulle gynna mina 4 småsystrar bäst. Det kändes som ett vettigt tillvägagångssätt när jag själv inte bor i Sverige.

Ni andra svenskar i London som funderar på att rösta har även i morgon 09.00-12.00 på er att göra det. Bara ta med passet och det går på några minuter. Edgware road eller Marylebone är närmaste tunnelbanestationerna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Härligt att höra! Viktigt att komma ihåg att man alltid kan rösta blankt också. Då röstar man för demokratin men utan att ta ställning (om man som du nu funderade på om det var "fel" när du inte bor i Sverige). Heja!

  Charlotte 2014-09-10 16:20:03
  Svara
 • Fyttirackarn vad glad jag blir när jag läser detta inlägg!
  Uppmaningen och vägbeskrivningen, så lite men det är ju SÅ viktigt! 🙂

  Zarah-Lou 2014-09-10 02:18:28 http://blogg.zarah-lou.se/
  Svara
 • Jag tycker du till nästa val ska tänka på varför du är svensk medborgare och sedan använda det svaret till att rösta "för någonting". Då behöver du inte känna att det bara är för någon annan. Du behöver inte skriva ut det i bloggen men det måste finnas någon anledning till att du behållit ditt medborgarskap, tänk efter vad du vill och rösta sedan därefter.

  Emma 2014-09-08 20:40:58
  Svara
 • Så bra! Låter vettigt. Tycker att det är bra att du tar upp det i din blogg, det är ändå något som väcker starka känslor 🙂

  Isabelle 2014-09-08 17:50:21
  Svara
 • Hej! Toppen att du uppmanar folk att rösta. Tack för det! Till något ytligare… Jag ska snart åka till Kapstaden och har lite svårt att hitta bra shoppingguider. Har du någon eller vill du ge lite tips på affärer som är extra värda att besöka? Vad är billigare jämfört med Sverige/England? Smink, skor? Skulle bli ytterst tacksam!

  Maria 2014-09-08 16:33:26
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Nejmen vad snälla ni är Tess och Caroline som tog er tid att svara. Tusen tack! Hoppas ni får en fin dag!

   Maria 2014-09-09 13:08:08
   Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria, roligt att du ska åka till Kapstaden! Jag håller med Tess om att V&A Waterfront kan vara värt ett besök. Dock väldigt turistigt, men har många av de lite dyrare butikerna (Gucci mm), liksom massa andra. Blandat dyrt och billigt, bra och dåligt. Dock är Waterfront INTE det största shoppingcentret i Kapstaden. Om du verkligen vill shoppa, åk till Canal Walk! Där finns det myyyycket att välja på, dock måste man ha ordentligt med tid. Det finns även ett till shoppingcenter som är betydligt större än Waterfront, kommer inte ihåg vad det heter, men det ligger någonstans åt Tygerberg-hållet, alltså längre utanför. Men Canal Walk rekommenderar jag (hur du hittar dit om du inte åker taxi: http://www.canalwalk.co.za/home.html). Det vore synd att bara åka till Waterfront, för det är mest en turistfälla. Locals handlar shoppar i Canal Walk. Claremont shoppingcetrum är också bra, ligger i Southern Suburbs (som är den sidan av Kapstaden där engelskspråkiga sydafrikaner bor, afrikaansspråkiga (holländarättlingar) bor i Northern suburbs. Claremont är mkt mindre än Canal Walk. Long Street är också en turistfälla, men som Tess säger finns det mycket roliga småbutiker där nevetheless.

   Ifråga om butiker håller jag med om lokala skönhetsprodukter. Woolworths är jättebra för baskläder, typ t-shirts som är 100% organic cotton, osv. Jag har t-shirtar därifrån som jag köpte 2007 som fortfarande är fräscha – sjukt bra kvalitet alltså. Woolworths är en affär för hela familjen, så bli inte avskräckt av tantkläderna – de har snygga saker också. Kläder från märket Country Road brukar t ex hänga samlade på en plats och de har mkt snyggt. Woolworths har sjukt mkt bra ballerinaskor, dock är det ju svårt med säsongerna, bara vinterkläder om man åker under svensk sommar osv. Sen beror det på vilken stil man har, men det finns många spännande affärer med lite mer avantgarde-kläder, typ Young Designers Emorium, Fandango. Markham, Vertigo, Poetry , Urban har en del snyggt. På nedersta våningen i Claremont-gallerian finns en jättebra affär som jag inte kommer ihåg vad den heter, men som säljer mkt fint, allt lokala designers tror jag. Ligger i närheten av bokaffären (Exclusive Books) och La Vida e Caffe (som också rekommenderas – gott kaffe och Lindt-choklad på köpet).

   Jag håller inte med om att Kapstaden är "efter", dock ser modet lite annorlunda ut. En blandning av många olika influenser, precis som befolkningen. Det mesta är betydligt billigare än Sverige/UK. Det finns väldigt mkt organic, både ifråga om kläder och skönhetsprodukter. Skulle satsa på sånt. Skulle också rekommendera lädersandaler, som försäljare säljer utanför ex Claremont-gallerian. Man kan hitta sjukt snygga, och de håller hur länge som helst. Och området Waterkant i downtown Kapstaden har också mycket roliga butiker där man kan hitta riktigt fina saker, lite mer posh än Long Street. Ett långt inlägg, men min poäng är: försök ta dig utanför Waterfront, det är inte varken störst eller bäst för shopping! Enjoy!!

   Caroline 2014-09-08 20:53:01
   Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria!

   Jag har inte varit där på ett par år nu, så saker kan ha förändrats. För att vara helt ärlig så är modet i Kapstaden ganska så efter. Jag har bara hittat ett par enstaka par skor och kanske något mer i lokal stil att köpa hem. Om du har tur kan du fynda vackra sjalar och originella smycken.
   V&A waterfront är det största shoppingcentret och där tycker jag bäst om deras spa och skönhetsbutiker. Det finns massor med roliga och spännande skönhetsprodukter som de flesta är tillverkade i Sydafrika, rekommenderas. Annars så är Long Street en bra gata för små mysiga butiker med lite hippie blandat med up and coming designers. Men som sagt var det ett tag sedan jag var där nu, så någon annan kanske har mer uppdaterade shoppingtips?
   kram
   Tess

   Tess M 2014-09-08 16:58:49
   Svara
 • Vilken fantastiskt fin tanke och bra som tusan att du gjorde det!

  Kram

  Anna 2014-09-08 13:41:28
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
By Momo
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind