Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Recept – Morgonscones

Tji, fick jag när jag sa att jag aldrig får Garths sjukdomar.

I morse vaknade jag upp helt tjock i halsen, så istället för mitt vanliga crossfitpass så blev det sängen igen och jag sov till 14.00. Sen blev jag så sugen på scones med ost att jag gick upp, lagade en full english till Garth, (med svenska prinskorvar, en riktig hit!) och slängde ihop ett par scones. Ibland finns det verkligen inget godare än varma lite krispiga scones med mycket smör och god ost. Pappa lagade ofta det på söndagar när vi var små och det smakar verkligen som svensk helgdag för mig. De är hur enkla som helst att göra och här kommer mitt recept;

4 mellanstora scones

2 dl mjölk
75 g smör
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl rågmjöl
Frön om jag har några hemma

Sätt ugnen på 225°C, Blanda ihop alla torra ingredienser och avsluta med det rumstempererade smöret och jobba ihop, sist häller du i mjölken och jobbar degen smidig. Dela den i 4 delar, gör runda platta kakor och lägg på en bakplåt. Låt baka i ugnen i 10-12 minuter eller till ytan är krispig och har börjat bli brun.

Servera varma med mycket smör, ost eller sylt. Mums!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind