Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Modeveckan – Stockholm Fashionweek Favoriter

När jag ligger hemma och mår för dåligt för att hitta på något, men för bra för att bara sova så tar jag tillfället i akt att titta lite närmare på bilderna från kollektionerna på Stockholms modevecka s/s 15 som precis har varit.

Jag föredrar alltid spring/summer kollektionerna och hade det inte varit för jobb här, så hade jag absolut valt att se dem IRL istället. Jag har tur att få inbjudan till alla mina favoriter, så nästa år ska jag se till att vara fri. Detta året får jag nöja mig med bilder och här ser ni mina favoriter. Är det inte kul hur favorit-designerna ändras från säsong till säsong?

Den här gången föll jag pladask för Diana Orvings 90-tals enkla klänningar med spagettistraps, silkiga tyget och metallicdetaljer (ett tillfälle jag hade velat vara där och klämma, vad ÄR de gjorda av egentligen?!). Supersnyggt, enkelt men samtidigt lite uppklätt. Om den vita klänningen flyttade in i min garderob skulle jag bli väldigt glad. Stort + för ”riktiga” personer som modeller, i tiden och personligt.

Min kärlek för vitt håller i sig och som tur var verkar designerna hålla med mig. Sköna mjuka silhuetter, intressanta skärningar och hur underbart är inte Ida Clamborns röda blomstertryck? En spännande och lite oväntad detalj. Carin Wester har gjort årets wantie i skoväg, vilken underbarvolumös stövel! Jag skulle matcha dem med 60-talsklänningar med markerad midja.

Ida Sjöstedts frilliga vita kappa och den vita mjuka ballerinaklänningen under skulle kunna hänga i min garderob och vänta på ett passande party. Samma sak med JLindebergs svarta fjäderdröm. Statement outfits helt i min smak. Björn Borg är ju mest för under och jag är ett stort fan, men mest gillar jag att de faktiskt valde modeller med muskler, inga french fries här inte, uppfriskande!. Synd på de fula maskerna bara, det ger en body vs face känsla och känns sådär tycker jag personligen. Snygga sportiga underkläder oavsett.

Alla bilder – Stureplan.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Tusen tack för svar, det ska jag prova! 🙂
  Stor kram!

  Ellen 2014-09-09 22:17:26
  Svara
 • Jag har några frågor till dig som inget har med ditt inlägg att göra. Har funderat på detta & kom att tänka på dig du bor ju i England. Program som Georgie Shore, Ex on the beach, The Vally, finns även något program när ungdomar åker utomlands & föräldrarna spionerar på dem. Alltså är engelska ungdomar så korkade dom de framställs & ligger de med vem som hellst. Vad är fin syn på detta?
  Jag vet även att tv vinklar & så men det känns även som ingen rök utan eld.
  Tack för en fantastisk blogg! <3 Kram

  Maria 2014-09-08 00:54:54
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria!

   Jag tror att det är lite som med typ ”Paradise Hotel” hemma, att det är en viss typ av personer som är med i den typen av tv-program och kanske åker till sådana ställen. Jag känner personligen inga ungdomar här som beter sig på det sättet, men man vet ju att de finns där ute.
   kram
   Tess

   Tess M 2014-09-08 01:24:44
   Svara
 • Hej Tess!

  Tack för daglig inspiration!
  Har du någit tips på en bra italiensk restaurang I SW London? Gärna runt Clapham/Wandsworth.

  Kram

  Ellen 2014-09-07 23:48:58
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Hej Ellen!

   Vi gillar Pizza Metro i Clapham Junction. Riktig kvatersitalienare med god mat och härlig stämning. kram
   Tess

   Tess M 2014-09-08 00:56:07
   Svara
 • Min kommentar verkar inte komma fram i röstinlägget så jag skriver det här.
  Det känns inte som du läst kommentarerna angående varför du ska rösta om du drar slutsatsen att det enda vi säger är att du är lat?! Visst många skrev, inklusive jag själv, SD, men SD åt sidan. Du verkar tro att du lever i din egna lilla bubbla och inte påverkas av detta men det gör du ju. Det mest självklara exemplet är att du bloggar på en svensk sida som lyder under svenska internet, social media och copyright regler. Sverige är dessutom med i EU, som UK, vilket också gjorde det möjligt för dig att åka bosätta dig i London.

  Jag tänker inte predika det är ditt val i slutändan, men personligen tycker jag det är etiskt rätt att rösta. Känner du dig osäker är det väl lika bra att inte rösta. Men får jag fråga, varför behåller du ditt svenska medborgarskap?

  Emma 2014-09-07 13:37:02
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind