Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Beauty – 1,2,3 Ansiktstvättar

Jag är skönhetsnörd och jag håller mig gärna till en serie av cremer när jag har hittat någonting som jag gillar.

Men när det kommer till ansiktstvättar är jag lite mer otrogen mot mina märken, för jag tycker att det är så himla klurigt att hitta rätt, ansiktstvättar är svårast av all hudvård. De ska tvätta rent, inte torka ut, helst lukta gott och lämna en skön känsla på huden efter. Mycket att be om i en enda produkt, speciellt för mig som har så mycket smink på mig när jag kommer hem från plåtningar.

Det är ofta just ansiktstvätten där många misslyckas med sin hudrutin och använder helt fel typ av tvätt för sin hud. Jag var till exempel alltid noga med att använda tvättar med salicylsyra när jag var yngre eftersom jag annars lätt fick finnar och prickar. Nu när min hud är 30+ är det däremot viktigare för mig att tvätten är skonsam och inte tar bort all min fukt ur huden.

Min hat ansiktstvätt är cliniques hårda ansiktstvål, mamma gav mig den när jag var tonåring och den är så enormt uttorkande, eller i alla fall på mig var den en katastrof. Men den funkar säkert jätte bra för någon annan, det gäller att hitta rätt för sin egen hudtyp helt enkelt.

Jag har 3 favoriter just nu som jag växlar mellan;

1. Min favorit ”Rosa Centifola No.1 Purity Cleansing Balm” från REN har jag använt helt slut på och behöver köpa en ny. Den är krämig och mjuk i konsistensen, nästan lite seg och doftar himmelskt. Jag har kommit på Garth med att stå och lukta på den i duschen. Det här är min all time favourite på grund av lukten och den tjocka konsistensen. Den lämnar huden mjuk och ren efter och tvättar bort allt smink på huden, däremot tar den inte bort ögonmakeup.

2. ”Biosource” från Bioterm är en mer krämliknande konsistens, liksom tvätten över så löddrar den inte utan är mer som en hudcreme. Det störde mig i början, men numera tycker jag om att den inte känns som en tvål. Den är väldigt mild och ofta tvättar jag två gånger för att känna att det blir riktigt ren. Den torkar inte ut det minsta och huden känns mjuk och ren efter. Den luktar inte mycket alls och tar inte heller bort ögonmakeup.

3. ”Cleansing Oil” från Make Up Store är en väldoftande olja som jag använder de dagar då jag inte har smink på mig. Jag känner inte att den kanske kan tvätta bort just sminket så bra, men efter gymmet är den precis lagom skonsam och gör att huden känns så återfuktad som den kan bli av en ansiktstvätt. Den känns nästan mer som en hudolja än en tvätt, men lämnar en himla skön känsla, speciellt på vintern om man lätt blir lite torr.

Som ni ser använder jag inte mina cleansers till att tvätta bort ögonsmink, jag har andra produkter för det. Jag kan kanske visa mina 3 favoriter för ögonmakeup-borttagning nästa gång?

Vad är era favorittvättar? Kommentera gärna med er ca ålder och hudtyp så kanske vi kan ta tips från varandra?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej Tess!
  Jag har torr, finnig och känslig hy. De ansiktstvättar jag gillar mest (tillsammans med min clarisonic) är standard African Black Soap men även Maria Åkerbergs Cleanser. ABS är min budgetrengöring som räcker länge, andra provar jag då och då. Jag är nyfiken på Rens, älskar krämrengöringar som inte torkar ut. För att jag ska bli helt ren av den typen av rengöringar krävs det dock att jag tvättar två gånger och masserar runt den i ansiktet en bra stund.

  Emelie 2014-09-05 07:19:20
  Svara
 • Jag använder Emma S Cleansing facial wash och tycker att det är superbra på min blandhy. Stramar inte alls, huden känns ren och len och den luktar gott. Bl.a. Innehåller den mjölksyra – en AHA-syra som har en milt peelande effekt, vilket bidrar till fin lyste och glycerin – en beprövad mjukgörande och fuktighetsbevarande ingrediens som passar alla hudtyper. Dessutom är Emma S. produkter är helt fria från parabener och mineraloljor. En mycket bra rengöringskräm för 40 åriga lilla mig.

  Anniqa 2014-09-04 22:55:24
  Svara
 • Jag ar 31 ar och anvader BioDermas Crealine H2O Solution micellaire demaquillante. Den tar bort bade smink och mascara, ar helt doft fri, inte uttorkande, och stor inte alls min hud som ar ganska torr och latt blir rodflammig om den irriteras. 500ml racker i nastan 3 manader och kostar fyndiga(?) £14 ink porto fran ebay. Som vatten, fast mycket skonsammare. Jag anvander inget vatten alls nar jag tar av mitt smink, utan bara BioDermas Crealine pa en bomullsrondell.

  Nar jag var yngre (16-25) svor jag pa Chanel's Mousse Doucer, men nu pa aldre dagar har jag blivit for snal.

  Caroline 2014-09-04 20:31:24
  Svara
 • Hej! Jag är 31 år och jobbat i skönhetsindustrin i över 10 år, den absolut bästa och must have är Shu uemura's Ultimate cleansing oil, den är fantastisk, tar bort all smink inkl ögon make up även om den är vatten fast, en stor flaska på 450 ml kostar £75 men räcker i nästan 10 månader. Rekommenderas verkligen! Plus den funkar även att använda med min Clarisonic cleansing brush!

  London 2014-09-04 19:56:39
  Svara
 • Jag har använt Kiehl's Ultra Facial Cleanser i typ 3 år nu och älskar den! Jag är 22, har en väldigt normal hy, får aldrig finnar eller prickar och blir inte heller flammig eller så. Dock blir min hy ibland oljig och jag får lätt pormaskar kring näsan, och på vintern blir jag ganska torr. Denna tvätt är relativt billig (särskilt om man bunkrar i USA…) och har både avokadoolja och aprikosolja i sig och är krämig och mild 🙂 Huden känns aldrig torr efter jag använt den, och det blir verkligen rent!

  Frida 2014-09-04 19:29:15
  Svara
 • Jag brukar nöja mig med några ansiktstvättar som bara gör rent och det dem ska. Tror du dock du Tess skulle älska Shiseidos ansiktstvätt http://www.shiseido.com/the-skincare-extra-gentle-cleansing-foam/0730852530669,en_US,pd.html&cgid=skincare-theskincare&
  Den gör verkligen rent och då menar jag verkligen rent på djupet. Eftersom jag har lite känslig hy, den blir gärna stramig och är yttertorr, får finnar ibland men inte så mycket det beror på vad jag ätit och hur jag sköter huden. Men denna är perfekt för oss med lite torr hy men samtidigt blandad känslig den passar alla åldrar. Jag är 23 år men tror den används av lite äldre då den är återfuktande. Den är dessutom extremt dryg och luktar jättegott. Tips! Säg till om du börjar använda den.

  Karin 2014-09-04 18:44:21
  Svara
 • Bästa cleansing oil som tar bort all makeup samt som emulsifierar och blir till en mjölk är Shu Uemuras Fresh Pore Clarifying Gentle Cleansing Oil, den är dock lite dyr så när jag är snål köper jag MACs cleanse off oil som också är bra. Ingen av dom innehåller mineralolja vilket många gör, tom dyra märken som Laura Mercier.

  Bästa löddrande tvätten är Eucerin DermatoCLEAN Refreshing Cleansing Gel. Innehåller inge SLS, löddrar milt men tar bort allt utan att göra huden stram.

  Sen älskar jag Biodermas sensibio micellar water för borttagning av all ögonmakeup samt som tvätt när huden är lite torr och känslig. Kopian från Garnier (micellar cleansing water) är i princip lika bra 🙂

  Lovisa 2014-09-04 18:40:28
  Svara
 • Jag använder Sans soucis för rengöring, nattkräm, peeling och ansiktsmasker. Under vinterhalvåret varvar jag med Biodrogas peeling och ansiktsmasker. Är på jakt efter en bra dagkräm då Sans soucis har tagit bort "min" ur sortimentet som jag har använt sedan jag var 15 år 🙁
  Men det svåraste är ju helt klart solskydd, det verkar ju vara omöjligt att hitta något som inte ger en blemmor, knottror och kliar.
  Jag har fet T-zon, lite torrare på resten av ansiktet. Visa gärna dina favoriter för ögonmakeup-borttagning, behöver verkligen tips.

  H 2014-09-04 16:05:01
  Svara
 • Kul med tips! Har funderat på att testa den från REN, själv använder jag en från caudalie, tar inte bort mascara men huden känns fräsch efteråt! Funkar den ren med clarisonic eller använder du någon annan till den?
  Kram mia

  Mia 2014-09-04 15:22:36
  Svara
 • Jag är SÄMST på produkter gällande hud och hår. Jag har ingen bra budget heller för sånt, så just nu köper jag en ekologisk, vårdande cleansing lotion från Urtekram. Tycker den gör rent ganska bra, tar även bort smink. Eller, inte vattenfast maskara då, men det använder jag sällan.
  Smörjer in med en body lotion från samma märke.. VET, man ska inte ha body lotion i ansiktet, men det får vara så. Milda är de i alla fall, mild naturlig doft som gjort att jag inte vill använda andra välparfymerade produkter- de luktar för starkt.

  I vinter kommer jag nog använda kokosolja i stället.

  Får finnar då och då, främst kring mens. Men inte alls jämfört med tonåren då pannan var full av prickar.

  carro 2014-09-04 14:49:49
  Svara
 • Jag är SÄMST på produkter gällande hud och hår. Jag har ingen bra budget heller för sånt, så just nu köper jag en ekologisk, vårdande cleansing lotion från Urtekram. Tycker den gör rent ganska bra, tar även bort smink. Eller, inte vattenfast maskara då, men det använder jag sällan.
  Smörjer in med en body lotion från samma märke.. VET, man ska inte ha body lotion i ansiktet, men det får vara så. Milda är de i alla fall, mild naturlig doft som gjort att jag inte vill använda andra välparfymerade produkter- de luktar för starkt.

  Får finnar då och då, främst kring mens. Men inte alls jämfört med tonåren då pannan var full av prickar.

  carro 2014-09-04 14:49:07
  Svara
 • Hej Tess,

  Går du fortfarande och gör microdermabrasion?
  Om du gör det, vart går du?

  Marika 2014-09-04 14:46:41
  Svara
 • 28 år, torr hy i botten men med åldern mindre torr och mer finnar, haha. Utbrotten sker en viss vecka i månaden ;).
  Jag använder Dermalogica, älskar dem! Deras Special Cleansing Gel tar bort allt utan att torka ut överhuvudtaget, ibland (spec vid mycket smink) använder jag deras olja pre-cleanse som löser upp makeup typ.

  Sedan använder jag deras Smoothing cream som ger liite mer fukt för att kompensera för att min hud egentligen (under alla utbrott!) är lite torr av sig ibland och jag faktiskt också närmar mig åldern där man får fokusera på rynkor, även om jag (peppar, peppar ta i trä) har mindre än de flesta tonåringar än så långe!

  Helena 2014-09-04 14:22:55
  Svara
 • Blev sugen på att testa RENs ansiktstvätt nu med! Har testat en dagcreme från REN och just den var nog lite väl tunn för min hy, men har inte gett upp än utan ska börja med en ny snart!
  Just nu tycker jag faktiskt att Lushs fasta Fresh Farmacy ansiktsrengöring är den som funkar bäst på min hy. Min hy är obalanserad med finnar i tinningar och på haka, men torra kinder. Samtidigt är den känslig och jag kan inte ta vad för något som helst på den, då reagerar den direkt! Fresh Farmacy fick jag som ett prov och hade väl inte jättestora förväntningar först – men den var super! Den torkar inte ut min hud utan balanserar den. Jag får färre finnar och trots att min hud är så känslig är denna rengöringskaka inga problem! Dessutom räcker den i evigheter, har bra pris och innehåll tycker jag.

  Annars har jag använt Biotherms Biosource creme mousse normal/combination skin. Denna luktar fräscht och är bra, men tycker Fresh Farmacy är snäppet bättre!
  Ålder: 25 🙂

  Inredspiration 2014-09-04 14:10:12 http://inredspiration.se/
  Svara
 • Jag tycker också väldigt mycket om Biotherms Biosource för torr hy, men det finns även en som är mer som en gelé och dessutom är lite lite exfolierande. Den är verkligen super och trots att jag har så yttorr hy så funkar den jättebra. Jag är nästan 40 år och har kommit fram till att Biotherms Biosource (även dagcrèmen) är det enda som verkligen funkar bra på mig av allt jag provat. Dock har jag inte provat REN, det kanske är dags för det nu. Och visa gärna ögon makeup removers som du gillar för det är så svårt att hitta bra och effektiva som samtidigt är snälla mot ögonen.

  Emma 2014-09-04 14:08:31
  Svara
 • Ja visa gärna fler favoriter ur olika kategorier, kul att läsa 🙂 jag är väldigt nyfiken på REN just nu och undrar om du kan tipsa om var man kan köpa det i London/England?

  Erica 2014-09-04 13:41:05
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind