Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

En båttur till Birka
Vi tänkte att vi i alla fall skulle göra någonting kulturellt när vi är hemma och eftersom Garth älskar historia och vi bor på Ekerö, så kändes Birka självklart.

Som ett extra plus så har pappa precis gått på semester, så han tog dit oss med båten. Det tog kanske 10 minuter att åka över sundet och vi hade helt perfekt väder. Att åka båt i Sverige är en av mina riktiga favoritnöjen här hemma, det är så fridfullt att puttra fram på sjön. Nu blev jag för övrigt helt galet sugen på att fiska!

Birka i sig var överraskande bra, vi tog en guidad tur på engelska och guiden var både duktig, pratade bra engelska och fick allting att låta väldigt intressant. Vi lärde oss bland annat varför Grönland heter som det gör trots att det är allt annat än grönt, samt vem som faktiskt uppfann hornen på vikingarnas hjälmar. Väldigt intressant, men inte heller för långrandigt eller jippoaktikt. En timma  tog turen och efter det tog vi en titt inne i deras museum. Innan vi åkte hem blev det en räkmacka och en kaffei restaurangen och det var allt som allt en helt perfekt halvdagsutflykt.

Det går båtar både inne från stan och från Rastaholm som vi tog vår egna båt från. Så om ni gillar vikingar, historia och vill komma ut i naturen en stund, så rekommenderar jag verkligen en tur dit. Se till att ni har bra väder bara, det mesta man vill se är utomhus.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Man
  Niklas Berglind