Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Sexigt staket och blomstrande väggar

I går, på fars dag här i England, kom Garths snälla pappa Owen hit och hjälpte till att sätta upp vårt nya staket.

Vi har haft det öppet mellan oss och grannarna ett tag eftersom det gamla trasiga staketet kollapsade fullständigt när vi byggde. Men nu äntligen får både vi och våra grannar det lite mer privat. Särskilt skönt för oss som har vårt sovrum med glasdörrar ut mot trädgården. Nu behöver jag inte febrilt bädda sängen så fort jag går upp längre haha.

Fast det är visserligen någonting väldigt minimalistiskt och rent med en bäddad säng. Jag fick ett underbart vitt överkast från Lexington i julklapp av Pappa och Aja och ovanpå ligger en kudde av samma märke som bodde i soffan i min gamla lägenhet. Jag har även Lexington sängkläder som ni ser på högra bilden. Det är ingenting som är sponsrat, utan bara för att jag gillar märket. Hela New England- stilen passar bra in i det här rummet och bryter fint mot hotellkänslan som allt glas och vår stoppade sänggavel ger.

Det är svårt att ta sexiga bilder av ett staket, men det känns underbart att ha det på plats. Nu har vi liksom en canvas att bygga vår trädgård på och har ful koll på ytan. Jag vill även ha en hel del klängväxter på staketet, så även om trädgården är ganska liten till storleken (stor för att vara zon 2 i London visserligen) så tänker jag utöka ytan genom att tänka vertikalt.

En hängande trädgård är mitt första projekt, kanske med alla örter och kryddor som jag annars köper färska i butiken. Så att jag bara kan gå ut och klippa mig några blad då och då. Sen vill jag även ha vackra rosor på väggen utanför fönstret. Det blir roligare att vakna upp till, istället för bara en tråkig vägg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tror det kommer bli superfint med det staketet och växter framför/på. Lite klängväxter, blommor och kryddplantor. Jag ska bygga nytt hus mot slutet av året, altan får bli nästa vår men då tänkte jag ha liknande staket som det ni har på kortsidorna av altanen för att skydda mot insyn (skönt att kunna sola näck ju haha). Hade inte tänk på att jag kunde ha växter på staketen så tack för ideen! Klängrosor eller tex klematis kommer bli båda snyggt och ge en romantisk stämning. 🙂

  Maria 2014-06-17 18:31:22
  Svara
 • Ni tycker inte att det är jobbigt att ha glasdörrar i sovrummet vilket ger pass så mycket insyn? Tänker även om staketet skyddar en del av insynen så är grannarnas fönster rätt nära. Vad använder ni som skydd för insynen på glasdörrarna? Blir det lätt att detta skydd är för fönsterna ofta för att undvika en "flash"?

  Jag misstänker såklart att ni inte anser det som jobbigt då ni valt att göra på detta sätt men vore ändå intressant att få höra 🙂

  Michaela 2014-06-17 12:31:40
  Svara
 • Det finns ett program på svtplay som heter "Trädgårdsmåndag" tror att det hette "Trädgårdsonsdag" förut och där har de gjort vertikala odlingar vid två tillfällen. Finns säkert detaljerade beskrivningar på deras hemsida.

  Johanna 2014-06-17 00:03:46
  Svara
 • Det är så fint med klängväxter på staket 🙂

  Angelicas Closet 2014-06-16 17:05:43 http://www.angelicascloset.se
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind