Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

soffbord kanske man ska ha

Vi har väntat lite med att titta på soffbord till allt annat var på plats i vardagsrummet.

Jag behövde känna av stämningen, ytan och den praktiska användningen av rummet innan vi bestämde oss vad vi ville titta efter. Vi har redan marmor i köksbordet, granit i köket och betonglampor. Så mer sten känns en smula överflödigt. På träfronten har vi väldigt ljusa trägolv matchade med valnötsben på våra eames-stolar runt bordet. Ett gulare träslag skulle inte riktigt funka. Så istället började jag fundera på att spinna vidare på just valnöten, om vi vill ha ett bord i trä.

Annars känns glas inte helt fel, det känns luftigare och lättare eftersom det är genomskinligt.

Soffbordet kommer inte att få dominera eller sticka ut så mycket, vi har redan ”Hope”  i taket och den är så stark i formen i sig att det blir för mycket att titta på om vi har ett väldigt speciellt bord under. Istället vill jag bara att det ska smälta in fint med resten av möblerna.

Vi har väldigt många kanter i rummet rean, massor med fyrakanter och rektanglar överallt. Så det skulle kännas bra med en lite mjukare form på soffbordet. Runt skulle funka, men då skulle det krävas två ”nesting tables” för att fylla ytan framför vår enorma soffa. Så varför inte ett ovalt bord?

Som ni hör är jag fortfarande mitt inne i tankeprocessen. Men hittills har jag kommit fram till att bordet skulle vara fint i valnöt, glas, som runda ”nesting tables” eller ett längre ovalt bord.

Jag har gjort lite research och hittade ett par möjliga kandidater som ni kan se på bilden över, men ingenting klockrent ännu tyvärr. Jakten fortsätter!

1. ”Eclipse” walnut nesting tables 2. ”Bareppa Coffe table” by Henry Swanzy (hade benen funnits i valnöt så hade jag nog nästan slagit till direkt) 3. Ligne Roset ”Pebble low”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tänkte på att ni har Eames-stolar runt köksbordet, har du sett Eames soffbord? Eliptical table tror jag det heter. Vet inte om det finns nyproducerat i trä men jag vill minnas att jag sett något vintage dito på Lauritz. Ett tips! (dock väldigt väääldigt lågt)

  Frida 2014-06-15 22:44:52 http://www.trendenser.se
  Svara
 • Jag haller med Hanna om glas, det ar jattejobbigt! Vi har glasbord just nu och det racker att nagon gar in i rummet och andas for att det ska bli dammigt! Man blir vansinnig efter ett tag. Desutom sa later det mycket mer sa fort man satter ner ett glas eller kopp pa bordet, och kan ocksa bidra till eko i rummet, om man inte har mycket andra "fluffiga" mobler som absorberar ljud. Nu lat jag valdigt negativ, men jag har sjalv gatt runt och stort mig i ett halvar pa vart glasbord!

  BB 2014-06-15 13:33:28
  Svara
 • Rent spontant så tänkte jag ett ovalt soffbord i glas. Tror det hade varit himla snyggt till golvet, er soffa och Hope-lampan! Upplever inte att det skulle vara värre med dammet än något annat utan glas.
  Lycka till i jakten! 🙂
  Kram

  Cecilia 2014-06-15 10:02:34
  Svara
 • Ett bord i glas skulle jag inte önska min värsta fiende! Det är super fint absolut men om du inte dammtorkar minst en gång per dag så syns det direkt, jag gjorde misstaget att köpa ett sängbord i glas och det gör jag aldrig om! Bara ett litet tips 😉

  Hanna 2014-06-15 08:23:37
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind