Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Ekonomista, Härskarteknik och Snacka snyggt

Alltså, det här med att äta frukost i solen i trädgården. Vem behöver medelhavet?

Nu har jag läst ut ”Härskarteknik”, ”Snacka snyggt” och ”Ekonomista”. Den sistnämnda kommer jag utan tvekan att köpa till alla tonårstjejer jag känner. Det är den perfekta ekonomiska guiden till en ung tjej på väg in i vuxenlivet. Tänk om jag hade vetat allt som står i Ekonomista när jag var 19 år! Som vuxen tar jag med mig kunskapen från kapitlet om aktier och fonder. Jag har testat lite, men nu blev jag sugen på att lära mig mer om just aktiemarknaden. Jag är en ganska kaxig tjej som gillar att ta risker, så jag tror att jag skulle tycka att det var kul.

Elaines böcker är så otroligt vettiga. Hon verkar så himla vettig, Elaine kan vi inte bli kompisar? Du verkar så rak, härlig och ärlig!

Det är nog inte riktigt meningen att man ska läsa de böckerna efter varandra då det blir lite repetitioner, men jag känner absolut att jag har fått en mycket bättre inblick när det både gäller härskartekniker, hur vi framställer oss själva inför varandra och hur vi kan påverka vad andra tycker och tänker genom att uttrycka oss på rätt sätt. Jag har redan börjat spräcka härskarbubblor i min närhet och med böckerna i bakfickan har jag rätt metoder för att titta på ett problem utifrån och göra en plan istället för att bara reagera när situationer uppkommer. Dessa två böcker kommer jag att spara och läsa om lite då och då, för att påminna mig själv.

Det är kul att läsa skönlitteratur, men jag tycker tusan att den här typen av faktaböcker ger mig så mycket mer. Vad tycker ni?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Åh vill läsa de också men har inte gjort det ännu, får bli i sommar!
  En fråga om böcker. Jag tycker att du har så fin inredningsstil och eftersom du verkar läsa mycket så undrar jag hur du tänkt och resonerat med förvaring av böcker i ert hem? Har precis flyttat och ska bestämma hur jag ska förvara böckerna hemma. Vore kul att se hur ni har gjort som inspiration. Kram

  Veronika 2014-06-12 16:36:12
  Svara
 • Jag läser nästan bara faktaböcker för jag älskar verkligen att lära mig nya saker! Mina kompisar tycker jag är lite knäpp, haha! Nej men, faktaböcker är det bästa jag vet, men det finns även många bra skönlitterära. Ex. gillar jag Sophie Kinsellas "Karriär och köksbesvär" mycket och Lucy Dillions "Ensamna hjärtan och hemlösa hundar" 🙂

  Kan även tipsa om "Den rikaste mannen i Babylon" och "Vägen till ekonomisk frihet" (den sista av Budo Schäfer) om du är sugen på fler ekonomiböcker. Själv håller jag på att läsa "Powerprincipen" just nu, den är med bra!

  (Förresten, roligt att höra vad du tyckte om böckerna! Du får gärna dela med dig av fler boktips! Jag har ju själv läst Economista och delar av Elaines böcker och gillade dem mycket. Ska ta tag i hennes Vardagsmakt sen tänkte jag 🙂 )

  Kram

  Cecilia 2014-06-12 13:51:35
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind