Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Reality vs Imagination

Att bero på böcker som kom jag och tänka på en händelse för ett par veckor sedan när jag och Garth satt på tåget.

Det var en äldre kvinna som satt med huvudet djupt begravd i en bok, vi var på väg ut på den engelska landsbygden och vackra naturscener swichade förbi utanför fönstret. Garth tittade på kvinnan och sa att han tyckte att det var synd att hon tittade ner i boken istället för att titta ut genom fönstret. Hon missade ju allt det vackra utanför. Jag kontrade direkt med att hon kanske har sett landskapet utanför tåget hundratals gånger, men fantasivärlden i boken är ny och kanske ger henne mycket mer.

Det fick mig direkt att reflektera över hur olika människor kan vara. Jag är en total bokmask och älskar att drömma mig in i en fantasivärld i min egen hjärna i timmar i sträck. Jag känner ofta att en bok ofta ger mig en större upplevelse än vad verkligheten gör.

Garth däremot läser inte mycket alls, han föredrar alla upplevelser som händer i verkligheten och nuet istället. Inget är egentligen bättre eller sämre än det andra och vi kan nog lära av varandra.  Jag missar nog att uppskatta det som händer just nu ofta och Garth kanske inte alltid förstår min ”kunskap” och referenser som jag har samlat på mig i bokvärlden.

Men det betyder inte att han är mindre allmänbildad än vad jag är, han älskar film, youtube, tv och tidningar och har minst lika bra fantasi som jag har. Han tar in sina intryck på helt andra sätt istället. För så som jag är med böcker än han till exempel med musik. Han har en omättlig aptit på nya låtar och favoriterna rullar om och om igen här hemma. För mig kan musik ibland bara bli ett bullrande oljud i bakgrunden när jag försöker fokusera och jag trivs bättre när det är tyst och min hjärna får lugn och ro. För honom så får olika låtar honom att känna på olika sätt och han kan bli peppad så att det lyser ur ögonen av en låt som han brukade lyssna på innan matcher på rugbytiden.

Nu känner vi varandra så väl att jag kan gå och lägga mig och läsa i trädgården ett par timmar medan han är på framsidan, grejer med något händigt och lyssnar på jättehög musik. Vi båda njuter precis lika mycket och behöver inte tvinga på den andra vårt sätt att göra det mesta av vår egentid.

Är det någon av er som känner igen sig? Är ni kanske en Tess eller en Garth?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Håller med dig Test, älskar att läsa! Så gulligt att du skriver bokmask "bookworm", på svenska heter det bokmal men bokmask lät mycket gulligare! 🙂

  Louise 2014-06-02 23:14:59
  Svara
 • Lustigt, jag bor i London och min kille är engelsman (men med lite likadana rötter som Garth i Afrika) och inte bara liknar de varann utseendemässigt (rugbykille!) utan jag upplever exakt samma med honom när det gäller det här och mycket andra saker..ganska härligt att få en referens från någon annan, annars ganska lätt att säga men VA hur har du inte läst den här, eller för honom att tycka att det är ett mysterium när jag 'inte kan prata just nu för det är ett jättespännande kapitel' haha, man lever och lär. Tack för en härlig blogg förresten!

  Anna 2014-06-02 22:08:09
  Svara
 • Jag är nog en blandning, lyssnar ständigt på musik hemma och älskar att läsa! fast att jag lyssnar på musik har nog mest med att jag bor själv att göra, och då känner mig mindre ensam om det inte är så tyst… är man van att bo med en stor familj så är man 😉

  Hanna 2014-06-02 18:44:46
  Svara
 • Jag tror jag är en blandning av er 😉 – älskar att läsa, men vissa låtar kan också skapa en helt magiskt stämning inombords och jag kan verkligen bli stum när jag ser vacker natur utanför tåget.

  Angie 2014-06-02 18:22:47 http://www.ohangie.se
  Svara
 • Jag är mer som dig, lyssnar inte speciellt ofta på musik men ÄLSKAR att läsa!

  Paula 2014-06-02 18:11:19 http://livehealthier.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind