Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Accentfärg vardagsrummet

Nu har Mamma åkt, jag vinkade av henne på Clapham Junction tidigt i morse.

Det har varit så himla mysigt att äntligen kunna ha henne här. Någon undrade varför hon inte kommer så ofta och det är för att vi helt enkelt inte har haft någonstans för gäster att sova. Min förra lägenhet hade visserligen två sovrum, men vi hyrde ut det ena för att spara pengar till bygget och för att vara helt ärlig så var vår flatmate under de sista åren inte så himla rolig. Vi hade kunnat försöka hitta en ny, men det kändes som om det var så kort tid till vi skulle flytta ändå.

Mamma har varit väldigt sjuk tidigare i år, hon fick leversvikt och låg på akuten i flera dagar. Det visade sig vara paracetamolförgiftning och att hon hade fått det från alla värktabletter hon hade fått från doktorn för sitt onda knä. Hon har inga ligament kvar i knät och har konstant ont, så det blev för mycket paracetamol helt enkelt. Nu måste hon vara jätte försiktig med allt som kan påverka levern och vi håller tummarna för att hon inte har fått några bestående skador. För knät hoppas vi på en operation senare i vår.

Men det stoppade inte henne från att hjälpa mig att packa upp (inte bära) massor med lådor och nu är i princip hela köket och vardagsrummet uppackat. Det är underbart att äntligen ha en soffa att sitta i och att koppla in tvn blir nästa grej på vår to-do-lista.

Jag hade köpt den fina fjärilskudden från Natural History i höstas, men aldrig packat upp den och nu funderar jag på att låta vardagsrummet få den fina koboltblå nyansen som accentfärg. Det skulle vara väldigt fint med gardiner i blått här på framsidan…

Den lilla kolibrin fick jag i present från Bailee på min födelsedag, skålen från Kosta Boda hade Mamma med sig i inflyttnings present och de lustiga små vaserna kommer från Svenskt Tenn. Ingenting har riktigt hittat sina platser ännu, utan står mest där på prov så att jag får känna efter var de ska få bo i framtiden.

Som ni ser är det fortfarande lite jobb kvar runt fönstren här på framsidan, men förhoppningsvis blir det klart nu i veckan.

Soffa – Loft Living, sidobord – Hay, lampa – Louis Poulsen, AJ Lamp.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Oh va härligt att ni fått ordning på lägenheten. Vi letar lägenhet men det känns så hopplöst på marknaden just nu tycker jag, men rätt vad det är dyker det upp något bra. Angående din mamma; jag har själv haft sönder mitt knä så illa så att det inte längre finns något att operera i. Jag har artros och ont varje dag och är ändå bara 25. Att de har skrivit ut paracetamol för en sådan skada gör mig alldeles förfärad då det inte ens hjälper särskilt väl mot den typen av åkommor. Hur som helst. Jag har börjat på Bikram Yoga och sedan två månader tillbaka är jag mer eller mindre smärtfri om jag har bra skor på mig och gå på yoga tre dagar i veckan. Kanske kan vara något för henne? Kram

  Sanna 2014-03-25 07:54:11
  Svara
 • Jag blev lite förvånad av att läsa skälet till att din mor inte hälsat på så ofta:) Min mamma får sova på soffan, eller på en madrass på golvet när jag har bott i en liten etta, det viktiga är ju att träffas:) Detta är ingen kritik, men jag tror att fler än jag tänker så:) och det är kanske fler som blir förvånade över det du skriver:)

  Jenny 2014-03-24 17:25:47
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny!

   Som någon nämner i kommentarerna för inlägget under så åker jag faktiskt över till Sverige hyfsat ofta, så eftersom vi har haft det lite knepigt med osköna flatmates och inget gästrum så har det funkat ändå. Alla är olika och så här funkar vår familj helt enkelt. Vi är ju trots allt 5 döttrar, så det skulle bli knepigt om vi alla skulle spendera supermycket tid med varandra, speciellt för mig som bor utomlands.
   kram
   Tess

   Tess M 2014-03-24 17:32:40
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind