Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Frågestund – Nya lägenheten

Moodboarden till vardgsrummet

Vart ligger nya lägenheten?

ANNA

Hej Tess! Tack för en riktigt bra blogg. Jag bor själv i London så det är alltid kul att få London tips! Min fråga är Vart i London ligger nya lägenheten? Fick känslan av att det kanske kan vara Clapham området? Kram Sandra

SANDRA

Hej Anna och Sandra!
Jag svarar båda era frågor på en gång. Vi har köpt i sydvästra London i just Clapham området som Sandra gissade på. Det är ett bra område om man som vi vill starta familj och vi har både Clapham Common runt hörnet, som är en stor park och fullt av restauranger och barer. Det kommer att passa oss som handen i handsken tror jag.
kram
Tess
Moodboarden till matdelen

Är väldigt intresserad av nya lägenheten. Har ni planerat planlösning i källaren ännu? Vet inte om det är fult att fråga vad har ni för budget? Jag brukar titta på Sarah Beeny’s ”Property ladder” och ”drömhus för halva priset”, där går de ju alltid igenom budget och om man lyckas hålla det.

KATJA

Hej Katja!
Just källaren kommer vi inte att göra just nu, utan först om kanske 3 år då vi behöver utrymmet och har hämtat oss lite ekonomiskt. Planen är att vi vill lägga ett stort badrum, ett till sovrum och ett tvättrum/förråd där nere. Det är alltid klurigt att konvertera en källare till en bra boendeyta, men vi har en duktig arkitekt, så förhoppningsvis blir det bra.
Vi hade en budget för köpet av lägenheten + renovering. Det berodde lite på hur mycket som behövdes göras. Vår renovering av markplanet kommer att gå på mellan £40 – 60 000 som det ser ut nu. Vi löste det genom att använda halva vår deposit till renoveringen och vara väldigt duktiga på att spara det här året. Sen hjälper det ju givetvis att Garth har bra kontakter genom jobbet, så vi vet ungefär hur mycket vi bör betala och blir lite svårare att lura på så sätt.
Jag älskar också de programmen!
kram
Tess
Moodboarden till sovrummet

När ungefär är det ni tror ni kommer vara klara med lägenheten? Och fortsätt gärna publicera inlägg om lägenheten/inredning etc, jättekul att läsa.

Viktoria

Hej Victoria!
Vad kul att du tycker att det är roligt med den här typen av grejer. Jag har varit lite orolig över att det skulle bli lite för mycket renoveringssnack här i bloggen.
Vi satsar på att vara klara i mitten av December och just nu rullar allting med rasande fart, så förhoppningsvis går det vägen. Men man vet ju aldrig, så vi håller tummarna att allting går smidigt och vi är inflyttade innan jul.
kram
Tess

Moodboarden till köket

Länkar till bilderna hittar ni på min Pinterest.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Nej, Sophia, Clapham är inte farligt. Som man kan se på Londonpolisens karta som visar brottsstatistik i olika områden här http://maps.met.police.uk/, så är brottsnivån i Clapham "average" – precis samma som området runt Chelsea Bridge Wharf. Man kan använda kartan för att titta på hur ofta olika typer av brott (våldsbrott, inbrott, osv) förekommer i olika områden, men Clapham är average på alla.

  Alla som varit i Clapham de senaste tio åren är nog väl medvetna om att det är medelklassungdomens tillhåll nr 1 söder om floden. Yngre professionals och barnfamiljer. Så Tess och Garth kommer att passa in som handen i handsken. De har gjort ett bra val som valt att flytta dit.

  Älskar när du bloggar om lägenheten Tess! Jag hoppas också kunna köpa eget i London snart, så att läsa dina inlägg om era bestyr är både användbart och inspirerande.

  Lisa 2013-09-28 21:36:26
  Svara
 • Nej jag är inte avundsjuk 😛 lustigt att vissa ska ta till de uttrycket så fort någon säger/skriver något de inte håller med om. Jag bor i en trevlig lägenhet i sw3 så är inte avundsjuk över att bo i clapham, som du förstått av min tidigare kommentar. Absolut gör jag det men min kommentar var inte elak, den innehöll inga påhopp eller taskiga ord, bara en personlig åsikt samt lite fakta. Du verkar blivit väldigt illa berörd i onödan då jag tydligt skrev i kommentaren ovan att jag inte menade något illa /Sophia

  Sophia 2013-09-28 17:17:47
  Svara
  • Svar på Sophias kommentar.

   Hej Sophia!

   Jag tror inte att det här en diskussion som vi behöver fortsätta. Det är uppenbart att vi är två totalt olika människor, med väldigt olika värderingar och antagligen i helt olika skeden i livet. Vi kommer nog aldrig att komma överens tyvärr.

   / Tess

   Tess M 2013-09-28 22:04:09
   Svara
 • Jag vet att det heter clapman har auto correct på iPhone tyvärr. Menade inte alls något illa!! Jag skrev bara uppriktigt vad jag tyckte om omtådet när du säger det är barnvänligt! Jag håller inte med det var allt, ring till lokal polisen på nr 101 och fråga om Crime raten i clapman så förstår du vad jag menar. Det finns bättre och sämre delar av clapman och i de sämre kan det vara läskigt på kvällar osv, jag påstod inte att ni skulle bo där eller det var fel att bo där! Jag skrev bara vad jag tyckte om området, så tolka inte min kommentar som elak! ha det bra 🙂 /Sophia

  Sophia 2013-09-28 14:23:37
  Svara
  • Svar på Sophias kommentar.

   Jag gissar mer på dåligt dold avundsjuka… Har du aldrig hört ordspråket ”om du inte har någonting snällt att säga, säg ingenting alls”. Hade passat väldigt bra in på den här situationen.
   / Tess

   Tess M 2013-09-28 15:09:28
   Svara
 • Har varit i Chapman området du talar om, precis vid "villorna" är det ok men annars blev jag lätt illa till mods där, tunnelbanan var läskig så långt ute också! Bodde i Chelsea bridge wharf förut och mina vänner varnade mig att inte åka bort efter typ battersea park haha. Men har man bil slipper man ju de andra tråkiga områderna i Chapman 🙂 men inte direkt familjevänligt så man låter äldre barn åka hem från skolan själv…

  Sophia 2013-09-27 22:18:02
  Svara
  • Svar på Sophias kommentar.

   Hej Sofia ( eller bör jag säga internet Troll?)!

   Det här var den larvigaste kommentaren jag har fått på länge, det heter Clapham förresten..

   / Tess

   Tess M 2013-09-27 23:05:32
   Svara
 • Jag håller med om att det är superkul med inlägg om lägenheten, så gärna mer sånt!! Kram

  Sarah 2013-09-27 21:30:49
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind